Bismillahirrahmanirrahim
Aziz ve Celil olan Allah'a hamd olsun , Resûlünün, alinin ve ashabına salât ve selâm olsun
Bu kıtmetli eser günümüzde, geçmişte ,halkları , insanları nasıl manipüle ettiklerini çok güzel anlatmış , kandırmanın temel ilkesi gerçek amacın gizlenmesidir , size sahte bir amaç verir ve siz o sahte amaca ulaşmaya calışırken aslında manipüle olduğunuzun ve başkalarının amacına hizmet ettiginizin farkına dahi varmazsınız , örnek olarak Amerika'daeskiden kadınların sigara içmesi toplum içinde hoş karşılanmazdı ,ayıplanırdı , hatta bazı yerlerde yasaklanmıştı , sigarar şirketleti karlarını arttırmak için çareler aramaya başladı , ve en sonunda Edward Bernays adlı zat halk ağzıyla çakallık yaparak sigara şirketlerinin rekor kazançlara ulaşmasını sağladı, yaptıgı şey şu, sigarayı özgürlükle ilişkilendirerek sigara içen kadın özgür içmeyen kadın esir , köle gibi gösterdi , bir grup kadını örgütledi ve Newyork sokaklarında provokasyon yaparak planını hayata geçirdi kısa sürede işe yarayan planıyla kadınları sigaraya başlatan adam olarak tarihte yerini aldı ,
ve daha bir çok örnekle açıklıyor gerçekten harika bir şekilde anlatıyor her müslümanın gencin okuması gereken bir kitap , emin olun okuduktan sonra olaylara bakış açınızı degiştirecek kuvvette, kesinlikle tavsiye ediyorum , okuyun :)
vesselam