Uraqan
Kitabın elektron variantını pulsuz yüklə: mir.az/kitab/12205-all... Bir çox insan bu kitabın adından qorxub oxumaqdan çəkinsə də, kitabın din ilə heç bir əlaqəsi yoxdur. Bu kitab bizim daxili hislərimizin, yəni qorxu, ağıl, güc, cəsarət, xəyanə, nifrət və s. Kimi keyfiyyətlərimizin şəxsiyyətləşməsindən bəhs edir. Bu keyfiyyətlərin hər biri özünə məxsus şəkildə danışıb hərəkət edir. Bir də var şeytan. Hansı ki, bu keyfiyyətlərimizin hər birini o yoldan çıxardır. Şeytan onları yoldan çıxartdıqca, onlar da başlayır öz həqiqətlərini tapmağa. Alleqorik üslubda yazılan bu əsər gənclər və yeniyetmələr üçün ibrətamiz bir əsər hesab olunur. Kitabın müəllifi ilə əlaqə üçün
-a yazın...
100 sayfa

10/10 puan verdi
İstədiyim zamanda istədiyim kitab oldu.
Allahsızlar Şəhəri
Kiçik həcmli olsa da olduqca maraqlı, axıcı və mənalı bir kitab idi. Həcmi az da olsa, içindən çıxardığım cümlələr olduqca çox oldu. Hər səhifəsini, hər sətrini qələmlə təhlil etmiş kimi oxudum çünki çox bağladı özünə. Sonunun bitməyini də istəmədim. Gecə 1ə qalmış başlayıb 2ə qalmış bitirdim, bitəndən sonra o boşluq hiss yarandı. Sevdiyimiz kitablar bitəndə içimizdəki o üzüntü oldu. Günümüzün reallıqları əks olunan qısa metrajlı film kimi hiss etdim. Aktyorların olması, üstəlik şəkildə eynilə adları ilə də tanıdığım aktyorlardan görmək daha da maraqlı etdi.Həqiqətən də məsləhət görüləcək kitab idi. Baş rolda “Ağıl” olan bu kitabda insanların da formalaşmasında “Ağıl” baş rolda deyilmi? Bir nüans da vardı ki, yaxşını pis yola çəkmək bu qədər asan olduğu halda pisi yaxşı yola çəkmək niyə bu qədər çətin olur axı? Çox danışıb spoilər vermək istəmirəm, çünki mövzu olduqca genişdir. Oxuduqca suallar və fikirlər çıxacaq. Bu da kitabı daha həyəcanlı edəcək. Hər kəsə xoş oxumalar. Növbəti təhlildə görüşmək ümidi ilə
Yazıçılıq həyatınızda uğurlar.
Allahsızlar ŞəhəriUraqan · Xan Nəşriyyatı · 2020219 okunma
Kitab səhifələrindən teatr səhnəsinə virtual səyahət:)
8/10 puan verdi
Hər vaxtınız xeyir, 1K kitabsevərləri! İnsan ruhunun təlatümləri vücud halını alarsa.. Kitabda fantomim teatrının yazılı versiyasını izləmiş, eyni anda oxumuş oldum. Hər səhifədə sanki aktyorlar
9/10 puan verdi
Kitabı ilk gördüyümdə oxumaq istəməmişdim düzü, adı ilə bağlı tərəddüdlərim var idi. Daha sonra
Hərbidən Qeydlər
kitabını oxumağa başladım. Və kitabı bitirdikdən sonra artıq "Allahsızlar şəhəri" kitabında nələrdən bəhs olunacağını təxmin edib oxumağa qərar vermişdim. "Hərbidən qeydlər" kitabında yazıçının qələmi ilə artıq tanış olmuşdum. Ona görə də bu kitabda belə bir problem olmadı. Baxmayaraq ki, kitab çox sadə dildə yazılıb, çox kiçik cümlələrdə çox böyük mənalar tapa bilirik əslində. Mən bunun hər iki kitabda şahidi oldum. Az qala bütün cümlələri alıntı seçirəm. Bu kitab hər bir insanın daxilində olan keyfiyyətləri canlandırır. Hər bir keyfiyyətin səbəb olduğu günümüzün bu hala gəlməsinin səbəblərini çox kiçik cümlələrlə çatdırır. Əslində hər kəs həyatından bir parça tapacaq bu kitabda. Sanki insanın daxili hisslərinə kiçik bir səyahət edirik. Kitabların insanların həyatına təsiri əks olunan səhnə daha çox diqqətimi çəkdi. Sonda hər kəsin həqiqəti günahlandırması məntiqli gəlmədi mənə. Rolları artırmaq olardı və belə mövzuya görə həcm çox kiçikdir, hadisələr tez bitib keçir. Daha geniş süjet xətti seçilə bilərdi. Müsabiqə və kitab üçün təşəkkürlər
10/10 puan verdi
Maraqlı və axıcı kitab idi. Kitabın üslubunu Şekspirin hamlet kitabına bənzətdim, oxuduqca teatr kimi gözümüzün önündə canlanırdı. Yerli ədəbiyyatımızdanda oxumaq lazımdır deyə düşünürəm, əsasəndə bu işə yeni başlayan yazarlarımızın kitabını, çünki bizə biz dəstək olmasaq kim dəstək olacaq? Vaxtı ilə çox yazıçıların dəyərini bilmədilər deyə indi danışanda deyirik heyif onun dövründə olanlar onun dəyərini bilmədilər, hə, guya indi biz nə edirik? Bizdə elə edirik. Kitablarına önyargılı yanaşmamalıyıq, indi dəstək olmalıyıq ki, yazarlarda həvəslənib gələcəkdə daha gözəl kitablar yazıb ərsəyə gətirsinlər. Elxan Elatlını hər nə qədər tənqid etsəkdə, ondanda nəsə öyrənmək olar, məsələn mən ondan "bizim cəmiyyətin bir qisminin nəyə maraq göstərməsi və nə qədər bəsit dərdlərinin olub onu çəkmələri" olması olmuşdu, nə qədər empatiya qursamda çoxda yararlı olmadı amma, ola bilər ki, yanlışlıq və səhvlik mən də olsun, Konfutsi demiş, insanların məni anlamamasından narahat deyiləm, mənim insanları anlamamğımdan narahatam. Amma bu kitabda öyrədici obrazlar çox idi. Vaxt itkisi hesab edənləri isə heç anlamıram, guya normal yaşadığımız həyatda mənasız şeylərə vaxt ayırmırıq ki? Gündə etməsəkdə, həftədə edirik. Gələn aylardan etibarən yerli yazarların yazdıqlarına üstünlük verəcəyəm, bu səbəbdən, tanıdığınız yerli yazarlar varsa, zəhmət olmasa şərh bölməsinə yazın, mən təssüf ki, bilmirəm, siz yazın birazda tanıdın, yaxşılıq edin. :)
Puan vermedi
Allahsızlar şəhəri.......... Adı kimi maraqlı bir əsər oxuyacağımı fikirləşmişdim..........amma qəribə üsulla çatdırılmış hisslərin, insana xas olan davranışların (xəyanətin,ölümün, cəsarətin,
10/10 puan verdi
Sevgi,eşq,güvən,həqiqət,ağıl,güc,xəyanət,vicdan,qısqanclıq,nifrət,əsəb,yalan və s. hisslərin ifadəsinin bir arada toplandığı kitab... Məni cəlb edən ilk öncə kitabın adı oldu. Bəli kitabın çox oxunmasında kitabın adının da xüsusi rolu var. Kitabın dili sadə,anlaşıqlı,hadisələr bir-birinin ardınca davamlı şəkildə düzülüb.Kitabda mənə maraq oyadan daha bir məqam aktyorların şəkilləri ilə verilməsi idi.Oxucu özünü bir növ teatrda hiss edir. Mövzusuna gəldikdə günümüzdəki problemlərə toxunulmuşdur.İnsanlar çox dəyişib, həqiqəti ,iradəli olmağı,sevgi ilə qalmağı deyil tam əksini-nifrətlə,yalanla,xəyanətlə yaşamağı seçirdilər. Xəyanətlə eşqi bir yerdə tutmaq istəyirdilər.Bu mümkün deyildi axı.Bəs GÜVƏN? Elə başımıza nə gəlir ,"o eləməz"dən gəlir.Bəli eləyər,elə edər ki ruhun belə duymaz...Bir başqa mövzu:Hardadı bu "müasir" insanlarda vicdan qorxusu?Hansı ki bu qorxu ürəyin tam dərinliyində,narahat və əzab verən hətta yatmağa belə qoymayan hissdir.Deyəsən artıq qorxutmur... Və başqa-başqa mövzular..Kitabı oxumağınıza və gənc yazarlara şans verməyə dəyər.
Puan vermedi
Hamıya salamlar . Oxuduğum kitablar arasından ən qəribə və fərqli bir kitabdır deyə bilərəm . İlk önce kitabın adı "Allahsizlar şəhəri "insana mənfi enerji yayır ve adına göre tamam fərqli bir mövzuya ( dini bir mövzuya ) aparacagini düşünsək də , insan üçün çox önəmli bir mövzuda yazılıb . Kitabın ortalarında niye kitabın adı Allahsizlar şəhəri qoyulub deyə fikirləşdim . Kitabın sonunda bu sualıma cavab tapdım . Kitabın adı mövzusuna görə tam oturub . Kitabı fərqli edən cəhəti içinde aktyorlarimizin şekilleri oldu . Oxuyarkən gözümün önüne gelmesi, şekillerdeki üz cizgilər , sanki kitabı oxumuram bir teatr izləyirdim . Sonu heç gözləmədiyim bir şekilde bitdi . Ve mene göre kitaba başqa bir sonda yaraşmazdi . Kitabın sonlarına doğru adlar o qədər maraqlıdır və gülməlidir . Kitabın mövzusu insanlarin hissləri ve onlar arasındaki münaqişədən bəhs olunub . Hər bölümdən çoxlu ders çıxartmaq olur . Zaman her şeyden önemli ve değerlidir . Ağlını düzgün istifadə etmək lazımdı . Həqiqəti bilmək vacibdir . Bəzən gözlər o qədər kor olur ki , önündeki həqiqəti görmek olmur . Maraq hisimizi düzgün yönlendirmek lazımdi . Əsəbimizi cilovlamaq . Güvəni boşa çıxartmamaq lazımdı . Vicdanimizi temiz saxlamaq və Şeytana ( şeytan bir növ bizim nəfsimiz deyilmi ) uymamaq lazımdır . Kitab sade dildə yazılıb , axıcıdir 1 saata bitirmek olur . Adına baxıb oxumağa çəkinenler mütləq oxuyun .
10/10 puan verdi
Kiçik həcimli və dialoglardan ibarət olan bu əsər oxuyan hər kəsə öyüd və nəsiyyət olacaq. Bu əsərdə biz həqiqət, ağıl, yalan, xəyanət və bir çox insani keyfiyyətlərlə qarşılaşırıq. Müsbət insani keyfiyyətlərlə mənfi insani keyfiyyətlərin mübarizəsində hansı tərəfin qazanacağı pərdə arxasında gizlənmişdir. Rəsimlərlə əsərin ifadə olunması isə ayrı bir gözəl olub. Oxuyarkən obrazların mimikalarını bu rəsmlərdən görə bilirik. Kitab hər bir insan üçün faydalıdır. Həm də axıcı bir şəkildə oxunur.
1/10 puan verdi
Kitabı açıq kitabxanada gördüm. Adı, üz qapağının dizaynı diqqətimi çəkdi. Bəlkə biraz mənfi enerjili, narahat olduğum üçün kitab biraz da mənfi enerji qatdı. İlk səhifələrindəcə dayandım.. Düşünürəm yazılış tərzi, hekayə dövrün tələbinə uyğun deyil. Daha çox 2000-lərin başlarında ibtidai siniflərdə sinifdənxaric oxu kitablarındakı hekayələri xatırladır. Hekayə kitabdan daha çox Wattpad yazısı kimi olsaydı və qalsaydı daha yaxşı olardı. Yazara növbəti yazıları üçün bol uğur arzu edirəm.

UraqanYazar · 4 kitap
Emin Abdullayev, daha çox Uraqan təxəllüsü ilə tanınan azərbaycanlı yazıçı, ssenarist və futbol hakimidir. 1997-ci ildə Bakıda idmançı ailəsində anadan olmuşdur. Onun yaradıcılığı, gənc yaşlarından ədəbiyyata olan marağı ilə yanaşı, idman sahəsindəki fəaliyyəti ilə də diqqət çəkir. Uraqan, həyatının müxtəlif sahələrində özünü sınayaraq, özünəməxsus bir yaradıcılıq yolu formalaşdırmışdır. Uraqanın ədəbi yaradıcılığı, daha çox dram, romantik və distopiya janrlarında cəmləşir. O, öz əsərlərində müasir dövrün problemlərini, insan psixologiyasını və cəmiyyətin qaranlıq tərəflərini əks etdirməyə çalışır. Uraqan, həmçinin futbol hakimi kimi də fəaliyyət göstərir, bu da onun həyatının maraqlı və dinamik bir hissəsidir. Futbolun sərt və təmkinli dünyası, onun yaradıcılığına da təsir göstərmiş ola bilər.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.