Anadolu Türk Beylikleri Tarihi

Salim Koca

Anadolu Türk Beylikleri Tarihi Sözleri ve Alıntıları

Anadolu Türk Beylikleri Tarihi sözleri ve alıntılarını, Anadolu Türk Beylikleri Tarihi kitap alıntılarını, Anadolu Türk Beylikleri Tarihi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
(Ankara Savaşı arefesinde oğlu ölen Ve Sivas'ı da kaybeden Yıldırım Bayezid, yolda karşılaştığı bir çobanın kaval sesinden etkilenerek) "Çal çoban çal, Ertuğrul gibi bir oğlun mu öldü, Sivas gibi bir kalen mi gitti?"
Sayfa 215 - undefinedKitabı okudu
Düsturnâme-i Enverî
"Menteşe oğlı olur Mısır'a revan Ol ili Firuz Ağa'ya virdi Han"
Sayfa 164 - Berikan YayıneviKitabı okudu
Reklam
Karamanoğlu Mehmed Bey
Bundan sonra divanda, dergahta, bargahta, mecliste ve meydanda Türkçe'den başka bir dil konuşulmayacaktır.
Sayfa 33 - Berikan YayıneviKitabı okudu
OD-TİGİN
Babanın küçük oğlunu yanında alıkoyması eski bir Türk adetidir. Eski Türk ailesinde her baba yetişen oğullarını evlendirmek suretiyle onların müstakil birer aile haline gelmelerini sağlamaktaydı. Ancak küçük oğul evlendikten sonra babasının yanında kalmaya devam etmekteydi. Yaşlılıklarında anne ve babasına bakmakta ve onların ölümünden sonra da babasının kalan malının sahibi olmaktaydı. Baba ocağını tüttürdüğü için küçük oğula "od-tigin" (ateş prensi) denmekteydi.
Sayfa 142 - Berikan YayınlarıKitabı okudu
Enveri
"Var-ıdı Mehmed Beyin üç karındaşı Hamza ve Osman, Hasan Bey yoldaşı Tahta Paşayı görür anlar reva Hızır Bey dahi anı gördü seza Gerçi Paşa çok tekellüf eyledi Tahta geç der, Hızır Şah söyledi And içti dedi kim haşa ki ben Tahta geçem varken ey Şah sen"
Sayfa 145 - Berikan YayıneviKitabı okudu
Gustave le Bon
Olaylar zayıf iradeleri hakimiyeti altına alırlar, güçlü iradeler ise olayları.
Sayfa 203 - Berikan YayıneviKitabı okudu
Reklam
Anadolu Türk Beylikleri..
Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Anadolu Beylikleri Türkiye’ye önemli eserler ve izler bırakmışlardır. Anadolu’da kurulan Türk Beyliklerini iki ayrı dönemde incelemek mümkündür. İlk beylikler, 1071 Malazgirt Savaşı sonrasında, ikinci dönem beylikler ise Türkiye Selçuklu Devleti’nin yıkılış dönemine girdiği Kösedağ Savaşı sonrasında (1243- 1308 yılları) kurulmuşlardır.
Sayfa 10 - Berikan
Tuyuğ - Duygu
Tuyuğ, rübai gibi kafiyelenen dört mısralık bir şiir olup, Türklerin divan şiirine getirdikleri yeni bir nazım türüdür. "Tuyuğ" bugün kullandığımız "duyu" ve "duygu" kelimelerinin eski şeklidir.
Sayfa 217 - Berikan YayıneviKitabı okudu
Ankara Savaşı
Timur'un galibiyeti Osmanlı Devleti'nin Anadolu politikasında tamamen başladığı yere döndürdü fakat tarihin akışını değiştiremedi.
Sayfa 177 - Berikan YayıneviKitabı okudu
Menteşe Beyi Orhan Bey
Orhan Bey, bir kitabesinde kendisini "Türk gazilerinin sultanı" olarak tanıtmıştır ki bu ifade son derece dikkate şayandır. Zira Türkiye Selçuklu devrinde olduğu gibi bu dönemde de "Türk" adının kullanılmasından adeta utanılarak kaçınılmaktaydı.
Sayfa 163 - Berikan YayınlarıKitabı okudu