Adem Apak
İslam öncesi Arap tarihi genel olarak Cahiliye çağı, bu dönemin kültürü de Cahiliye kültürü olarak isimlendirilir. Bu tabirlerden bir asırdan başlayıp beş asra kadar ulaşan Arap geçmişi kastedilir. Arap kültürü ise esasında Hz. Peygamber'in peygamber olarak gönderildiği ortam, başka bir ifadeyle Kur'an vahyinin muhatap aldığı vasat anlamına gelir.
Kitabın Konusu:
334 sayfa

334 syf.
Puan vermedi
Islam tarihi dedigimizde hep muhammed peygamberden sonra olan seylermis gibi gelir bize. Ama aslinda ondan onceki toplumu da anlamali ki Kur'an'in neler ustunde durdugunu anlayabilelim. Bu kitap da cahiliye toplumunu olumlu/olumsuz yonlerinden ele alan okumasi guzel bir kitap
Anahatlarıyla İslam Öncesi Arap Tarihi ve Kültürü
Anahatlarıyla İslam Öncesi Arap Tarihi ve KültürüAdem Apak · Ensar Neşriyat · 2012112 okunma
334 syf.
10/10 puan verdi
Cahiliye dönemi veya kültürü, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) İçinde doğduğu ve yetiştiği, kısaca risaletini yayma misyonunda hazır bulduğu çevredir. Dolayısıyla gerek Kur’an‘ın anlaşılması, gerekse Hz. Peygamber’in tebliği için ilk muhatap olarak kabul edilen insanların doğru tanınabilmesi için cahiliye dönemi şartlarının ve cahiliye insanının zihniyetinin doğru bir şekilde tespit edilmesine ihtiyaç vardır. Allah Resul’ünün (s.a.v.) gerek tebliğin mücadelesini gerekse onun meydana getirdiği değişimleri tespit edebilmek de, ancak onun yaşadığı dönemi bütün detaylarıyla bilmekle mümkün olur. Kaldı ki, Hz. Peygamber (s.a.v.), ömrünün büyük bir kısmını cahiliye kültürünün ve anlayışının hakim olduğu ortamda geçirmiş, yine risalet döneminin çoğunu cahiliye kurallarının geçerli bulduğu Mekke’de tamamlamıştır. Bu sebeple cahiliyeyi bilmek, aynı zamanda siyer konularını kavramakla doğrudan alakalıdır.

Adem Apak
Adem ApakYazar · 30 kitap
1970 yılında Bursa-Orhaneli'de doğdu. 1988'de Bursa Îmam-Hatip Lisesi'nden, 1992'de Uludağ Üniversitesi ilahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Bir yıl sonra İslâm Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı'na Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1995 yılında "Hz. Osman Dönemi Emevî İdareci­leri" isimli tez ile yüksek lisansını tamamladı. 1999 yılında "Amr b. el-As (Hayatı-Şahsiyeti-Devlet Adamlığı)" konulu araştırmasıyla doktor oldu. 2001-2002 ve 2004-2005 öğretim yıllarında Türkmenistan Mahdumku-li Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliği görevinde bulundu. Mayıs 2005'te doçent, 2011 yılında profesör unvanı aldı. 2007-2008 eğitim öğretim döneminde Şam'da alanıyla ilgili araştırmalar yaptı. Halen Uludağ Üni­versitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliği görevini sürdürmekte­dir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.