Hz. Muhammed (s.a.v.) Dönemi

Anahatlarıyla İslam Tarihi - 1. Cilt

Adem Apak
Bu çalışmanın hedef kitlesi her şeyden önce genelde ilimle ve İslâmî ilimlerle, özelde de tarih ve İslâm tarihiyle ilgilenen ve "okuyan" kişilerdir. Ayrıca İslâm tarihi dışındaki dinî ve sosyal bilimlerle meşgul olan okurların siyasî tarihi bilmeden doğru değerlendirmeler yapmaları zordur. Zira ictimaî, ilmî, iktisadî hayatın, siyasî hayattan doğrudan etkilendiği ve bu ilimlerin siyasî hadiselerden bağımsız olarak gelişmedikleri kabul edilen bir gerçektir. Dolayısıyla Tefsir, Kelâm, Fıkıh, Tasavvuf ve Felsefe gibi disiplinlerde okumalar yapanların, inceledikleri dönemlerin siyasî hayatını bilmeleri gerekmektedir.
Kitabın Konusu
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 42 dk.Sayfa Sayısı: 448Basım Tarihi: Eylül 2018İlk Yayın Tarihi: 2012Yayınevi: Ensar Neşriyat
ISBN: 9789756794838Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

448 syf.
Puan vermedi
Kur'an'ı anlamak ve anlatmak, Müslüman olmak ve İslam'a teslim olmak için Hz. Peygamber'in (sav) hayatını anlamak ve somut dünyamızda tatbik etmek gerekmektedir. Nitekim Kur'an'a gittiğimiz zaman bizi Hz. Peygamber'in hayatına, O'nun çağına, O'nun yaşamına, bu din için gördüğü zorluk ve sıkıntılara ve "güzel ahlak"ına götürmektedir (68/4). İslam'ı anlamak ve yaşanılır kılmak her Müslüman'ın sorumluluğu ve içinde yaşadığı topluma olan bir borçudur. Kitap, İslam öncesi Arap toplumu ve Arabistan çevresini ele almak ile başlıyor ve Siyer ile devam ediyor. İlgilenenlere tavsiye ederim.
Anahatlarıyla İslam Tarihi - 1. Cilt
Anahatlarıyla İslam Tarihi - 1. CiltAdem Apak · Ensar Neşriyat · 2018780 okunma
552 syf.
Puan vermedi
Adem Apak
Akademik düzeyde yazılmış bir kitap. Öncesinden islam tarihi alanında bir birikim ister. Eğer birikiminiz yoksa bu alanla alakalı, okumamanız daha iyi olacaktır. Çünkü bazı olaylar arasında bağlantıyı dahası o dönemin kültürünü, yaşantısını, bilmezseniz bir hayli zorlanır daha da kötüsü yanlış düşüncelere kapılabilirsiniz. En iyisi bu sahada bir bilginiz olsun daha sonra böyle akademik derecesi yüksek olan bir kitabı okumanız daha anlaşılır olacaktır. Onun haricinde Adem Apak’ın kalemine diyecek lafım yok.
Ana Hatlarıyla İslam Tarihi - 1. Cilt
Ana Hatlarıyla İslam Tarihi - 1. CiltAdem Apak · Ensar Neşriyat · 2022780 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.