yine bir FMA kitabı yine rezalet. gerçekten bu adamın kadınlarla zoru var. kadını cinsel obje gören tecavüzü meşrulaştıran bir kitap yine. kızımız süper güzel ama asla farkında değil güya kendi ayakları üstünde duruyor fakat adamın sözünden çıkmıyor. en çok miğdemi bulandıran kısım ise çocuk gibisin deyip onu arzulamasıydı. burada da devreye pedofili giriyor. asla okumayın bunu ve diğer kitaplarını. beğenen yazıları görünce çok şaşırdım. bu iğrençlikleri ne güzel normalleştirmişler.
AnlaşmaFatih Murat Arsal · Ephesus Yayınları · 20141,140 okunma
Kitap bir FMARSAL kitabı olmasından dolayı yetişkin kurgu üstüne.
FMARSAL benim en çok okumaktan zevk aldığım, yazdığı kitabı okutan dinamik bir yazar.
Yetişkin kurgu ve kahvesinin yanında kendisini okutacak kitap arayanlara birebir.
Tavsiye ederim yaşı 18den büyük okuyuculara.
#fatihmuratarsal #fmarsal #anlaşma #yetişkinkurgu
Vee Zoraki Koca serisinin son kitabı Anlaşma'da bitmiş bulunmakta. Serinin en sevdiğim kitapları ilk ve son kitaplar oldu. Gülay ve Osman'dan sonra yeni ikili favorim Yavuz ve Merve oldu. Kitap o
anlaşma sürükleyici, bir solukta okunan, eğlenceli ve insanı yormayan bir kitap. rahatlamak, güzel vakit geçirmek için birebir. Ancak tabi mükemmel de değil. özellikle anlaşma yazarın okuduğum 8. kitabı olduğu için ilk kitaplarına göre çok daha rahatsız edici bulduğum kısımlar vardı. İlk olarak kitaptaki cinsiyetçilik beni çok boğdu. 'ısmarlama bebek' de aynı şekildeydi ancak bu kitaptaki özellikle 'kadınsı' sıfatı beni çok rahatsız etti. Yazarın kadınlarla ne derdi var bilmesem de her sayfada en az bir kaç kez 'kadınsı tavır, kadınsı vücut, kadınsı koku' tarzı ifadeler çok saçma geldi. ayrıca erkek karakterin kadına tecavüz etmeyi sorun olarak görmüyorken onun sarhoş halinden yararlanmayı ahlaki bulmaması ayrıca şaşırtıcıydı. böyle çarpık bir ahlak anlayışının olması gereken gibi gösterilmesi de dehşete düşülmeyecek gibi değil. Kadın karakter de her ne hikmetse sürekli 'bir şeylere engel olamayan, bir şeylere ses çıkaramayan, itiraz edemeyen, istemem yan cebime koy diyen' bir modda. yazarı da kitaplarını da severim açıkçası ancak okuduğum bu son iki kitabından sonra gerçekten böyle bir zihniyete sahipse ve bu zihniyeti doğal, iyi olarak göstermeye çalışıyorsa kendisine duyduğum tüm saygıyı kaybetmiş olacağım.
Puanı düşük ama ben hikayeye bittim. Çok güzel. Anlaşmalı evlilik yapan yavuz ve Merve nin gerçek evliliğe ve aşka dönüşme hikayesi. Klişe gibi gözükse de çok surukleyiciydi .
Selam Millet
Bir serinin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Çok keyif alarak okuduğum bir seri oldu. Tam benlik kitaplardı. Romantizm ağırlıklı kitapları seviyorum. Evet her ne kadar fazlasıyla klişelerden oluşan bir seri olsa kendini okuttuğu inanılmaz bir gercek. Kitaptaki son çiftimize gelecek olursam; Yavuz ve Merve
Erkeğimiz her zaman ki gibi zengin, çapkın, yakışıklı ve evlilikle gram alâkasi olmayan biridir. Kızımız üniversite öğrencisi, kimsesiz ayakları üzerinde durmaya çalışan, cana yakın biridir. Kitap tamamen adıyla müsemma. Yavuz annesinin onu evlendirme çabasından kurtulmak için, garson kızımız Merve ile bir evlilik oyununa girer. İki ay sonra bitecek bir evlilik oyunu. Tabi ki Merve herkesçe hatta Yavuz tarafından bile inanılmaz sevilmeye başlamıştır. Bu ikiliyi okumak benim için gayet keyifliydi. Lakin seri boyunca benim en gıcık olduğum şey özellikle erkek karakterler müthiş bir dürüstlüğe sahip olmalarına rağmen bir türlü sevdiklerini idrak edip de dile getiremiyorlar. (Kaç kez salak dediğimi hatırlıyorum ) Ayrıca kitapta ana çiftten hariç ben Ebru ve Selim ikilisinin hikayesini çok merak ediyorum umarım bir kitap vardır onlara dair. Çünkü bu dört kitaplık serinin her kitabında adı geçti bu çiftin. Sizlerde ara sıra da olsa çerezlik kitaplar arıyorsanız tercih edebilirsiniz.
AnlaşmaFatih Murat Arsal · Ephesus Yayınları · 20141,140 okunma
#kitapyorumu
#Anlaşma
Ben yine şahane bir FMA kitabının yorumuyla geldim. Kitap o kadar sürükleyici yazılmıştı ki 520 sayfa su gibi aktı gitti. Şimdiden söylüyorum, tavsiye ediyorum keyifle
7 defa başladım ve 7 defa sinirlenip bıraktım.
Cidden saçmalık. Düzgün bir dili yok , edebi bir değeri yok , orjinal bir konusu yok , iyi karakter analizi yok , yaşanmışlık yok ... Yok da yok .
Olan ne derseniz bir ton saçmalık. Yok bir güzel kız varmış mışta fakirmiş mişte zengin yakışıklı bir adam buna benimle para karşılığında evleneceksin diyerek "anlaşma " önermiş.
Saçmalık. Burda kız ve erkek sadece vücudu üzerinden varolmuş karakterlerden başka bir şey değil. Bu açıkça iğrenç. Düşünsenize biri size baktığında "seni" değil de " sexi vücudunu " görüyor.
Aptalca saçma ve iğrenç.
Kitapta iğrenç.
Bence okumayın vakit ve kağıt israfı.
Fatih Murat Arsalın ikinci okuduğum kitabı oldu. Kusursuz Planı beğendiğim için yazarın diğer kitaplarını da okumak istedim. Ama maalesef bu kitabı pek beğenemedim. Daha iyi ola bilirdi.
Puanım: 8/10
Bir aşk romanı izlenimi verse de bedensel hoşlantıdan, hazdan öteye gitmeyen, kadını (18-20 yaşlarında) bir obje haline getiren, adamı da (30lu yaşlarında) sert, kaba, sadece sahip olmayı bilen bir hayvansı mahluk içine sokan bir kitap. Zorla veya anlaşmalı evlenme, bol bol +18 sahneleri, kadınlara sadece fiziki yönden bakılması gibi bir saçmalık içeriyor. Hiçbir edebi değeri yok. Ben yarım bırakmayı sevmeyen biri olduğum için atlaya atlaya okuyup bitirdim ama hala zamanıma acırım. Yarım bırakmayı öğrenmem gerek!
1968 Üsküdar doğumludur. Asıl mesleği teknik öğretmenliktir. Evli ve bir erkek çocuk babasıdır. Son yedi yıldır yazmış olduğu kitaplarla, aşkın gücünü, aile bağlarının önemini ve dostluğun sıcaklığını işlemeye çalıştı. Kitaplarında işlediği konularla, imkânsız görünen aşkları mutlu sonlarla taçlandıran yazar olarak tanındı. Bir erkeğin kaleminden kadın ruhunu apaçık anlatabilmesi her zaman merak konusu oldu. Erkek doğasının sırlarını satırların arasına gizleyerek hemcinslerinin daha anlaşılır olmasını sağladı. Kalplere dokunan hikâyelerinin bağımlılık yaptığı söylentisi çıktı. Aşk’ı yazan adam olarak akıllara kazındı.