Tümünü Gör
654 syf.
7/10 puan verdi
Aleksey Aleksandroviç reyis
Çok uzun olmasına rağmen anlatış olarak akıcıydı.Levinin tarım hayatı çok fazla uzun sürmüş ve sıkıcı olmaya başlamıştı.Son kısmı ortalardan çok daha akıcıydı. Anna'dan çok Aleksey Aleksandroviç karakteri bence daha ağır basıyordu 1.kitapta. Karısının başka bir erkekle ilişkisi olmasına rağmen ondan boşanmayı bile karısının sonraki hayatında başına gelecekler için (o dönemin kuralları gereği) istememesi veya ölüm döşeğinde Vronskiy'nin elini tutup karısını affetmesi bile büyük bir şey bence. Helal olsun koca yürekli Karenin :)
Anna Karenina - 1. CiltLev Tolstoy · Bordo Siyah Yayınları · 201942,1bin okunma
421 syf.
7/10 puan verdi
ilk incelemem
Anna Karenina - 1. Cilt
Hep okumak isteyip elimin bir türlü varmadığı bir kitaptı, 4 gün önce https://1000kitap.com/bidunyakitapgrubu1 aracılığıyla başlayıp bugün bitirdim. Kitabın isminin Anna Karenina olup neredeyse ilk 100 sayfada hiç anılmaması tuhafıma gitmişti, kardeşini başrol sanıp ona odaklanmıştım. Dolli gibi zarafetini yitirmiş ama mükemmel bir kadın ve kocası Stiva gibi halen saygınlığını ve tatlılığını koruyan canlı bir adamın hayatlarındaki kritik bir dönemden geçişinden başlıyoruz okumaya. Olaylara sonradan katılan Anna karakterinin ise oldukça imrenilesi, harika bir kadın olarak bilinirken bu sosyal statüsünü yerle bir edecek bir duygu seli yaşadığını görüyoruz. Onun oldukça masum baktığı olaylar, kendinden çok çevresini (eşini, çocuğunu, Kiti'yi ve dolaylı yoldan Levin'i) etkiliyor. Ying Yang'den bildiğimiz insanın siyahını da beyazını da tüm bu karakterlerde görüyoruz. Levin gururu kırık şekilde hayatına devam etmeye, kendini başka şeylere vermeye çalışıyor. Kiti uğradığı hayal kırıklığı yüzünden kendini dünyayla tanıştıracak, görüşünü değiştirecek bir hastalık sürecinden geçiyor. Dolli ve Stiva birden yan karakter haline gelip nadiren bahsediliyor. Anna ise karmaşık ve tutkulu bir halde. İnsanın bu ikilemini gayet güzel işlemiş Tolstoy, lakin bazı yerlerde çok uzun tutulmuş betimlemeler olduğunu düşünüyorum. Konuşmak istediklerim bu kadar, bir an önce 2. cildi okumak için sabırsızlanıyorum.
Anna Karenina - 1. CiltLev Tolstoy · Bordo Siyah Yayınları · 201942,1bin okunma
1062 syf.
8/10 puan verdi
Neden Tolstoy okumalı? Zamanında çok yakışıklı bir topçu subayı olduğu için mi? Üşenmemiş 1800 sayfalık kitap yazmış diye mi? En bilinen iki Rus yazardan ismi daha kısa olanı diye mi? Hristiyanlığı yerin dibine sokarken Müslümanlığı yücelttiği ve o kadar iyi gizlendiği için Rusya'da halen bulunamayan Hz. Muhammed kitabını yazdı diye mi? Ak
Anna Karenina
Anna KareninaLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Yayınları · 202342,1bin okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.