Kitabin konusu kitabın adında açıkça anlatılmış aslında.
Kitap 2 bölümden oluşmakta.
Ilk bölüm; vaka ornekleriyle annesinden kopamayan erkekler(MEM)e ait ozellikleri anlatmış.
Ikinci bölüm ise, MEM iseniz, MEM eşi iseniz, yakiniysaniz vs gibi çözüme dair ornekler sunulmuş. Ikinci bölümün son sayfalari da anne-oğul iliskilerindeki sınırları özetlemiş.
Toplumdaki nice bozukluktan biri olan, annelerin kocalariyla bağından vazgeçip, ne de olsa oğlum var diyerek, eşinin yerine oglunu koydugunda, oğlunun toplumsal hayattaki rolundeki degisimini konu aliyor.
Islam sen ne guzelsin. Vasat ummet kavramı bir kez daha önem arzediyor. (Bakara 143)
Islam kari koca arasindaki ilişkide, birbirine bağ kurup, sevgi beslemeyi, besleme çabasını, tabiri caizse o aradaki sevgi ateşini sürekli beslemekle sevab bonus kazanacağımızi söyler. Ne kadar da önemliymiş bu bağlar ve görevler. Bu kitapla bir kez daha gün yüzüne çıkıyor.
Rabbim Hakk'i Hakk bilip,tabi olmayi uygulamayi; Batılı batıl bilip uzak olmayi hepimize nasib etsin. Ve evet Rabbim bize göz aydınlığı olacak zurriyetler ver. Ve bizi takva sahiplerine önder kıl.