İç İçe Geçmiş Anne - Oğul İlişkileri

Kenneth M. Adams
Annesinden Kopamayan Erkekler - İç İçe Geçmiş Anne - Oğul İlişkileri Kitap Açıklaması Neden bana bağlanamıyor? Pek çok kadın ilişki istemeyen, çapkınlık yapmayı bırakmayan veya seks bağımlılığından vazgeçmeyi reddeden bir erkeğe âşık olduğunda kendini bu soruyu sorarken bulur. Annelerine yönelik aşırı ve dolayısıyla sağlıksız duygusal bağları olan erkekler, kendi isteklerini yerine getirmeye ve yaşamlarını sürdürmeye çalışırken kendilerini kapana kısılmış, suçlu ve vefasız hissederler. Dolayısıyla bağlanmak onlar için korkutucudur. Bu tür erkekleri seven kadınlar, genellikle sevgililerinin flört sürecinde sadece belirli bir yakınlık kurup, orada takılıp kalmalarından dolayı hayal kırıklığına uğrarlar. İlişkinin başlangıcında bu erkekler, çok sevgi dolu ve düşüncelidirler fakat sonra aniden aradaki bağ tüm canlılığını yitirir. Geri çekilirler ve nedenini açıklamazlar. Bağlanmazlar. Klinik psikolog Dr. Kenneth M. Adams, bu kitapta iç içe geçmiş anne-oğul ilişkilerinin etkilerini açıklamak için klişe örneklerin ötesine geçiyor. Yirmi beş yıllık meslek hayatı boyunca bu tuzağa düşmüş yüzlerce erkeği başarıyla tedavi eden Adams, bu bilgilendirici rehberde onların hikâyelerini paylaşıyor. Annelerinden kopamayan erkeklerle birlikte olan kadınlar, oğullarını özgür bırakmak isteyen anneler için pratik, şefkatli ve verimliliği kanıtlanmış yöntemler sunuyor. (Tanıtım Bülteninden)
256 sayfa

9/10 puan verdi
"Bu kitabın incelemesini yapıp yapmamakta kararsız kaldım. ESD okuma grubumuzun Eylül ayı kitabı olan bu eser, her satırıyla beni etkiledi. Annesinden Kopamayan Erkekler", erkeklerin anneleriyle olan karmaşık ilişkilerini derinlemesine anlamak isteyenler için önemli bir eser. Yazarın sunduğu bilgiler, hem bireysel hem de toplumsal düzeyde düşünmeye teşvik ediyor. Kitap, erkeklerin değil, aynı zamanda kadınların da anne ile iç içe geçmiş ilişkileri hakkında farkındalık oluşturuyor.
Annesinden Kopamayan Erkekler
Annesinden Kopamayan ErkeklerKenneth M. Adams · Diyojen Yayıncılık · 202484 okunma
Puan vermedi
8 farklı çiftin hikayeleri ile başlıyor kitap. Her hikaye bir problem yumağının içinden çıkılamaz hale geldiğinde yardım almak için klinik psikologun kapısını çalmaları ve devamında yaşanan çözülmeleri anlatıyor. Çiftlerin yaşadıklarından feyz almak için anlatılanların akabinde daha akademik bilgilerin yer aldığı sonraki bölümlerde herkesin hayatına ışık tutacak bilgiler verilmiş.
Puan vermedi
Kitabin konusu kitabın adında açıkça anlatılmış aslında. Kitap 2 bölümden oluşmakta. Ilk bölüm; vaka ornekleriyle annesinden kopamayan erkekler(MEM)e ait ozellikleri anlatmış. Ikinci bölüm ise, MEM iseniz, MEM eşi iseniz, yakiniysaniz vs gibi çözüme dair ornekler sunulmuş. Ikinci bölümün son sayfalari da anne-oğul iliskilerindeki sınırları özetlemiş. Toplumdaki nice bozukluktan biri olan, annelerin kocalariyla bağından vazgeçip, ne de olsa oğlum var diyerek, eşinin yerine oglunu koydugunda, oğlunun toplumsal hayattaki rolundeki degisimini konu aliyor. Islam sen ne guzelsin. Vasat ummet kavramı bir kez daha önem arzediyor. (Bakara 143) Islam kari koca arasindaki ilişkide, birbirine bağ kurup, sevgi beslemeyi, besleme çabasını, tabiri caizse o aradaki sevgi ateşini sürekli beslemekle sevab bonus kazanacağımızi söyler. Ne kadar da önemliymiş bu bağlar ve görevler. Bu kitapla bir kez daha gün yüzüne çıkıyor. Rabbim Hakk'i Hakk bilip,tabi olmayi uygulamayi; Batılı batıl bilip uzak olmayi hepimize nasib etsin. Ve evet Rabbim bize göz aydınlığı olacak zurriyetler ver. Ve bizi takva sahiplerine önder kıl.
Annesinden Kopamayan Erkekler
Kitap bağlanma problemlerini anlatıyor. 3 bölümden oluşuyor. İlk bölüm psikoterapi hikayeleri, ikinci bölüm bu hikayelere dair incelemeler, üçüncü bölüm bağlanma karşısında yapılabileceklerle ilgili. Bizim kültürümüze biraz uzak. İçerisinde bize dair hikayeler de bulunabilir. Sınırlar güzel anlatılmış. Erkek çocuğu olan ebeveynler için özellikle tavsiye edilebilir. Herkesin ilgisini çekmeyebilir.
Puan vermedi
Denge, hayatın tüm akışında önemli.
Yazar kitabında sadece Türkiye'de değil tüm dünyada yaygın olan bir aile sorununu tüm açıklığıyla ortaya koymuş, 25 yıllık mesleki tecrübesini ayrıntılı ve basit bir dille aktarmış. Yani annelerin isteyerek ve istemeyerek çocuklarını düşürdükleri labirentten çıkışı bulmaları için güzel bir eser bence. Kadın-erkek ilişkilerinde en büyük
5/10 puan verdi
Annesinden kopamayan erkekler kitabı 15 bölüm 8 hikayeden oluşuyor. Hikayelerde anne-oğul ilişkilerini ayrı olay örgüleri içinde ele almış.. eş terapisti vaka incelemelerinde sorunun anne-oğul ilişkisinden kaynaklandığı çıkarımını yapıyor. genetik faktörler hatta çevresel faktörler es geçilip tamamen davranışsal faktörlere odaklanıyor.. Problemin annenin davranışı olduğunu belirtiyor her seferinde.. baba-oğul ilişkileri çok sağlıklıymışcasına.. birde bazı vaka olayları çok iticiydi ya.. düşünmek bile istemedim.. annesiyle ensest ilişki besleme durumlarını vs... Ben hep yabancı kültürün kendi içindeki iletişiminin bizden farklı olduğunu düşünmüşümdür.. ve bunun tersini düşünmeye takatim yok. İnce memed romanından sonra bu kitap gitmedi yani.. Velhasıl o kadar zor bitirdim ki, kişisel kitapları çok tercih etmem normalde de.. sırf kitap kulübü seçmiş olduğu için okuduğum bir kitap.. bu kitabı okuyabilmek için yanına başka bir kitap okumam gerekti (sıkıldıkça değiştirmek için )
6/10 puan verdi
Çok zor bitirdim. Aslında dili ağır değil ama konu ağır geldi galiba. Evliliklerde yaşanan pek çok zorluğa açıklık getirmesi ve sağlıklı anne-çocuk ilişkisi kurabilme adına yol göstermesi açısından çok kıymetli. Herkesin okuyabileceği bir tarzda değil ama emek verilmiş bir eser olduğunu düşünüyorum.
Annesinden Kopamayan Erkekler
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.