Antika Titanik Konusu

Parmağını tetikten çek. Namluyu ağzından çıkar. Azrail’in işini, Azrail’e bırak. Derin bir nefes al. Gözlerime bak. Kulaklarını dört aç. Ve beni iyi dinle: Titanik’tesin. Yıl, 2019… Dünyanın en lüks felaketinde başroldesin. Şimdi… 1] Senin katilini enseleyeceğiz. 2] Seni dirilteni bulacağız. 3] Sen kimsin ahbap, onu anlayacağız. İlginç ve çarpıcı romanların yazarı Murat Menteş’ten kahkaha dolu bir felsefi polisiye: Antika Titanik. [Antika: Argoda enteresan, şaşırtıcı, sıra dışı.]
Tahmini Okuma Süresi: 10 sa. 12 dk.Sayfa Sayısı: 360Yayınlanma Tarihi: 21 Eylül 2018Yayınevi: April Yayıncılık
ISBN: 9786056842689Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Özee

@Ozee_26
24 Aralık 2022 14:32
8/10 puan verdi
Murat Menteş’in severek okuduğum kitaplarından biri. Akıp giden bir konu ve biraz tuhaf karakterlerin bir araya geldiği güzel bir hikaye. Benzetmeler, kelime uyanları, mizah, düşündürme, eğlendirme çoğu şeyin bir arada olduğu bence başarılı bir kitap. Keyifli okumalar :)
153 etkileşim
Mahir

Mahir

@okumadanasla
27 Ekim 2021 19:54
Puan vermedi
Antika Titanik. Murat Menteş'ten okuduğum ilk kitap... Antika Titanik; 5 bölümden ve çok sayıda -birbiriyle bağlantılı- müstakil metinden meydana geliyor ve sadece 360 sayfa... Murat Menteş'e yıllar önce Korkma Ben Varım ile başlamıştım ama devamını maalesef getiremedim. Antika Titanik; kelime
369 etkileşim
꩜   aleyna

꩜ aleyna

@_koi
22 Temmuz 14:16
Puan vermedi
önceden gelen inceleme* yazarla ilk kitabım doğru yanlış bilemem. aşırı keyifli dili varmış sadece yeni dile biraz açık olmadığım bi zamanda denk geldi o kadar ama onu da okumayıp sesli kitap şeklinde gittiğim için mükemmel denk geldi. çok sevdiğim için dinlemeyi kesip hemen kitabı alıp okuyarak devam etmem gerek dedim ama keyfinden neredeyse bitirdim pişman mıyım? hayır devrik ve kendimce cümleler*
3 etkileşim
Habibe Akbulut

Habibe Akbulut

@habibe_ce
04 Mayıs 00:16
Puan vermedi
#SöyleşiYorumEkibi mayıs ayı kitaplarımızdan biri
'in
Antika Titanik
adlı eseri. Yazar tam kendi tarzını yansıtan, yaşadığımız çağa uygun, çok başarılı bir eser ortaya koymuş. Severek okudum. Olay örgüsünü anlatıp henüz okumayanlara #tatkaçıran vermek istemem. Girift olaylar bir dedektif romanı edasıyla son bölümde çözüme kavuşuyor. Eser boyunca dilin ustalıkla kullanılmasına bayıldım. Edebî sanatların ilmek ilmek işlenmesi sadece Şifa 'yı değil bir okur olarak beni de mest etti. Mizah ve ironiye de yer verilmişti. Gülümsediğim, ters köşe olduğum pek çok yer oldu. Ayrıca bolca istatistiklere dayanan ansiklopedik bilgi de var. Onları da çok sevdim. Yeni bilgiler her zaman mutlu eder beni. Peki neden yer verilmiş bu ansiklopedik bilgilere? Yine onu da son bölümde net olarak anlıyorsunuz. Yazarın diğer eserlerine ve eserlerindeki karakterlere göndermeler yapması hatta onların da romanda karakter olarak yer alması da ayrı bir güzellikti. Murat Menteş 'in entelektüel birikimi, dile verdiği önem, genel kültürü de ayan beyan fark ediliyor eseri okurken. #kitapyorumu #kitapönerisi
22 etkileşim
İsmail Kulaç

İsmail Kulaç

@cordecs
26 Mart 20:33
7/10 puan verdi
Murat Menteş ile Ruhi Mücerret kitabıyla tanışmıştım. Yazarın mizahı ve modern zaman eleştiri gayet başarılıydı. Okuru, hayatın monotonluğundan koparıp, eğlenceli, absürt ve durmak bilmeyen bir maceranın içine atan kurgusuyla sevdiğim bir kitap olmuştu. Antika Titanik ise Ruhi Mücerrettin, konusu ve karakterleri farklı olmasına rağmen resmen aynısı gibi. Aynı absürtlük, modern zaman eleştirisi ve aklıma gelmeyen diğer her şey bu kitapta da var. Kitap, hepimizin bildiği ünlü batan gemi Titanik'in modern zaman versiyonunda gerçekleşen sıra dışı olayları anlatıyor... Yazarın ikinci kitabında şunu anladım ki, kitaplarının hepsinde biçimsel bir uyum söz konusu. Elbette her yazarın kendine has bir kalıbı yahut bir yolu vardır. Ama hep aynı kalıpla yazmak ile tekrara düşmek arasında çok ince bir çizgi vardır. O çizgiyi aşmayıp her seferinde başka bir kitapmış gibi okutan yazarlar da vardır, o çizgiyi aşıp okura "bu önceki kitaba çok benziyor" dedirten yazarlar da vardır. Maalesef Murat Menteş benim için, zeka ve detaycılığına Ruhi Mücerret ile hayran olmama rağmen ikinci gruba giren bir yazar oldu. Bu yüzden kitaplarını büyük zaman aralıkları ile okumaya karar verdim. Canınız sıkılırsa, farklı bir deneyim yaşamak isterseniz ve yazarı hiç okumadıysanız, Antika Titanik'in kapıları sizler için açık olacaktır...
15 etkileşim

45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Murat MenteşYazar · 14 kitap
İstanbul’da doğdu. Bisiklet tamiriyle uğraştı. Ufak tefek sihirbazlık numaraları öğrendi. Amatör olarak boksla ilgilendi. Yediği yumruklar dayanılmaz bir raddeye gelince ringlere veda edip şiir yazmaya koyuldu.  Dergi, gazete, yayınevi, televizyon gibi yayın kuruluşlarında çalıştı. İlk romanı Dublörün Dilemması [2005] yaygın bir ilgi ve etki uyandırdı.  Korkma Ben Varım [2008] Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ‘Yılın Romanı Ödülü’ne layık görüldü.  Şiirleri, Garanti Karantina başlığıyla yayımlandı [2009].  Alper Canıgüz, Murat Uyurkulak, Emrah Serbes, Onur Ünlü gibi yazarlarla birlikte Afili Filintalar adlı edebî hareket içinde yer aldı.  Ruhi Mücerret [2013], Menteş’in romancı olarak Türk edebiyatında açtığı özgün alanı genişleten bir eserdir.  Dördüncü romanı Antika Titanik [2018] ise yazarın evrensel sorunları edebiyatımıza taşıma çabasının bir ürünü.  2019’da çizer Hakan Karataş’la Derde Deva Randevu adlı, müteveffa yazarlarla söyleşilerden oluşan bir nevi ansiklopedik antoloji hazırlamaya başladı… Yaşayan bir kişinin -Göksenin Yıldırım’ın- gerçek hikayesini anlattığı Fink adlı romanda, [modern edebiyatımızda bir ilki gerçekleştirerek] baştan sona seci sanatını kullandı [2021] 2022’de ise anvargart bir çizgi-romana imza attı: Tabancalı Kız. Menteş’in yazdığı eseri, yine Hakan Karataş çizdi.  İlginç konuların işlendiği, edebî bakımdan yetkin ve kurgusu şaşırtıcı romanların yazarı Menteş 21. yüzyıl Türk edebiyatının öncü ve yenilikçi yazarlarından.

Antika Titanik Sözleri ve Alıntılar

Simeranya

Simeranya

@okur_adam
21 Ekim 2018 00:41
İlk görüşte aşk, zamandan tasarruf sağlıyor, fakat birtakım sürprizlere de yol açabiliyor.
2 etkileşim

08 Ağustos 10:10
Sonuçta hepimiz birileri için yanlış kişiyiz, ha?
94 etkileşim

05 Ağustos 04:57
“Galiba düşünüyorum, herhalde varım.”
132 etkileşim

03 Ağustos 14:04
Hem, beni ağlatan şeylere gülmeyecekseniz, neye güleceksiniz?
123 etkileşim

19 Temmuz 02:52
Yetişkinlerin %77’si, unutamadığı bir aşkın hatıralarıyla yaşar.
125 etkileşim

Antika Titanik İletileri

Tümünü gör
Arkadaşlar herkese merhaba. Kendime göre uzun bir okuma listesi oluşturdum. Daha önce okuyan varsa ya da fikri olan kitaplar ile ilgili buyurun sohbet edelim. Buradaki dostların da kitapları var. Her ay kendime belirli bir miktar bütçe ayırdım almak için. Fikirlerinizi bekliyorum. 1)
Min Jin Lee
Min Jin Lee
“Onun yerinde olsaydım böyle yapmazdım” demek, “Ben 2 sayısının yerinde olsaydım, 3 ile toplandığımda 5 etmezdim” demek gibidir. [İhsan Oktay Anar]
Antika Titanik
Sen yokken ben kaybolmuş, devasız bir divaneyim.
Murat Menteş
“Niyetim muğlak, vaziyetim muallak, akıbetim meçhul.”