Michiko Aoyama
Tokyo'nun en esrarengiz kütüphanecisi Sayuri Komaçi tarafından sık sık sorulan ünlü soru: Ne arıyorsun? Çoğu kütüphaneci gibi Sayuri de raflarındaki tüm kitapları okumuş. Ama onu bilge kütüphaneci yapan şey bu değil; Sayuri kendisine kitap danışanların ruhlarını okuyabiliyor. Verdiği her sürpriz kitap tavsiyesiyle insanlara yeni dünyaların kapılarını aralıyor, onları nazikçe hayattaki amaçlarına doğru yönlendiriyor. İşinden bıkmış genç bir kadın, eskici dükkânı açma hayalleri kuran bir muhasebeci, kariyeri ve ailesi arasında sıkışıp kalmış bir anne, kendisini tıkanmış hisseden bir sanatçı, emekli olduktan sonra amacını kaybeden bir adam... Hayatlarının dönüm noktasındaki bu beş insan, Sayuri ve onun tavsiyesi sayesinde beklenmedik kişisel birer yolculuğa çıkıyor; aradıkları cevapların aslında hep yanı başlarında, bir kitabın sayfaları arasında saklı olduğunu fark ediyor. İki milyondan fazla okura ulaşan Aradığın Şey Kütüphanede Saklı, edebiyatın ve insan bağlarının muazzam gücünü̈ hatırlatıyor. Çıkmaza girmiş ve bir parça ilhama ihtiyaç duyan herkes için iyileştirici bir hikâye. “Baştan sona keyifle okuyacağınız bu kitap, her şeyin mümkün olabileceğini hissettiriyor.” –Daily Mail “Bir tutam tuhaflıkla tatlandırılmış çağdaş bir Tokyo hikâyesi. İçinize dokunacak.” –Japan Times TIME ve WASHINGTON POST Yılın En İyi Kitabı Seçkilerinde
224 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2020

Puan vermedi
Aradığınız Şey Kütüphanede Saklı Bir kütüphane görevlisi düşünün. Öyle ki bu görevli kütüphaneye gelen okurların yüzüne bir bakınca, tüm derdini tasasını çözüyor. Nasıl mı? Tabiri caizse karşısındaki kişileri kitap gibi okuyarak.. Kitapta tam 5 hikaye bulunuyor. Hikayelerin kahramanları ise sırasıyla.. Yirmi bir yaşında, bir kadın giyim mağazasında tezgâhtar, Tomoka; otuz beş yaşında, bir mobilya şirketinde muhasebeci Ryo; kırk yaşında, eski dergi editörü Natsumi; otuz yaşında, işsiz Hiroya ve Altmış beş yaşında yakın zamanda emekli olan, Masao. Tüm bu kişiler, bir gün kütüphaneye giderse.. Sizce kütüphane görevlisi dertlerine çare bulabilir mi? Acaba bu kişilerin aradıkları şey, gerçekten de kütüphanede saklı olabilir mi? Kulağa çok hoş geliyor demi? Gidince tüm dertlerin, sorunların çözülebildiği sihirli bir kütüphane olması.. Evet Değerli Dostlar, aynen öyle kitapta böyle bir kütüphaneden bahsediliyor. Kitabın kahramanı bu 5 kişi de esrarengiz kütüphaneci Bayan Sayuri Komaçi'nin yardımıyla dertlerini, tasalarını çözüp rahat bir nefes alıyor. Okumanız dileğiyle.. ๑ ◕‿◕ ๑
Aradığın Şey Kütüphanede Saklı
Aradığın Şey Kütüphanede SaklıMichiko Aoyama · Domingo Yayınevi · 20241,710 okunma
7/10 puan verdi
‘Doğmak muhtemelen yaptığımız en zor şey. Bundan sonra gelecek hiçbir şey o kadar da zor olmayacak. O sarsıcı sürece katlandığın için diğer her şeyin üstesinden gelebileceksin.’ . İlerlemek, kaldığımız yeri daha net görebilmek, neyi seçeceğimize karar verebilmek için nedenlere ihtiyaç duyarız çoğu zaman. Bir motivasyon konuşması da olabilir bu maddi bir kaynak da. Nadiren -ve büyük bir rastlantıyla- bu nedeni tanımadığınız biri sunar bize. Kütüphaneci Sayuri gibi. Masasında otururken bir yandan keçe işi yapıp diğer yandan ballı kurabiyeleriyle anılan Sayuri’nin gizemli bir çekim gücü vardır: arayışta olan insanlara aradıklarını bulabilmeleri için rehber kitaplar sunmak. Keşke her birimizin bir Sayuri’si olsa dedirtecek kadar iyidir hatta. . Okuru iyi hissettirecek, hikayeleri yormayan kitapları seviyorum. Neredeyse ayda bir de okumaya çalışıyorum. ‘Aradığın Şey Kütüphanede Saklı’ da sıcaklığıyla sevdiğim kitaplardan oldu. Michiko Aoyama birbirinden farklı konumda-yaşta ve ruh halinde olan beş karakterin yolunu Sayuri Komaçi ile kesiştiriyor. Evet tesadüfler bol ve fazlasıyla iyimser ama hayat da bazen böyledir. İhtiyacınız olan tam da ihtiyacınız olduğu anda bulur sizi. . İrem Akçay çevirisi, Anna Morrison kapak tasarımıyla~
Puan vermedi
Bu kez kalbinizi ısıtan, yer yer sizi düşündüren ve duygulanmanızı sağlayan şahane bir kitapla geldim. Sayuri bir kütüphaneci fakat diğerlerindne farklı bir karakter. Raftaki tüm kitapları okumuş olması onu özel kılmıyor. Onun sihiri kitap danışanlarının ruhlarına hitap eden doğru metini bulmasıdır. Sayuri'nin kapısını çalan beş kişinin hayatları değişiyor. Her birinin kendi hayat kaygıları ve sorunları var. Tek bir soru var akıllarında: ne arıyorsun? Bu suali hem bize hem de beş farklı karaktere soruyor yazar. Herkesin kişisel yolculuğunda sizce ortak noktaları nedir? İşte bu kitabın büyüsü de bana göre burada. Akıllara Gece Yarısı Kütüphane gelebilir. Bu kitapta en az onun kadar etkileyici. Aslına bakarsanız ondan bile daha iyi olabilir. Keşfetmenizin tek bir yolu var. Kitabı okumak bu yıl yapacağınız en iyi kitap tercihlerden biri olabilir. Kendi hayatınızdan bir parça bulabileceğinizden eminim. O halde fazla söze gerek yok. Sayuri ruhunuzdaki o kitabı bulmak için sizi bekliyor. #aradığınşeykütüphanedesaklı #osagashimonowatoshoshitsumade #michikoaoyama #domingoyayınları
9/10 puan verdi
Merhaba:)
Hyunam-Dong Kitabevi
Hyunam-Dong Kitabevi
gibi bu kitap da huzur verdi. Samimi ve sevecen bir tarafı vardı. Okurken sakinleşmiş ve dingin hissettim. Basitçe anlatmam gerekirse, 5 farklı kişi üzerinden hayattaki amaçlarına kitaplar sayesinde nasıl ulaştıklarını anlatıyor, belki de aradığımız şey kitapların tozlu sayfalarında gizlidir, belki de bir kitap hayatımızı değiştirebilir... kitap bize çokça "ne arıyorum" sorusunu sorduruyor ve sanırım cevabı ancak kalbimiz verebilir. Bende çok güzel hisler uyandırdı kitap ve kesinlikle bana çok fazla şey kattığını da hissedebiliyorum.. üzgün olduğunuzda bu kitabı okuyun sizi biraz da olsa mutlu edecektir.
10/10 puan verdi
Lütfen herkes okusun. Okurken zihni dinlendiren bir kitap.Garip bir şekilde hızlı geçen hayatlarımızın önüne biri 'DUR' diye bir uyarı veriyormuş gibi hissettiriyor. Hatta kitap şöyle bir cümle geçiyor. Boş zaman...Eğer satın alınabilecek bir şey olsa bütün paramı boş zamana yatırırdım. Kitapta beş bölüm var.Her bölümde farklı karakterlerin hayatlarından bahsediyor yazar.Hepsi güzeldi ,ben en çok ev genci ve emekli olan 4 ve 5 bölumdeki karakterleri sevdim. Yazar beş farkli karakterlerin hayatlarını anlatırken hepsini ortak bir payda da buluşturmuş oluyor.Burası halk eğitim merkezi yanında ki kütüphane ve kütüphane görevlisi Komaçi Hanım. Tam hayatlarini sorgularken bir yol göstericisi oluyor bir anda.Kendi farkındalıklarını anladikları anda hayatın akışı değil,hayatın anlamının farkına varıyorlar. Okuduğum en sakin ,naif ve huzarla yazılmış bir kitaptı. @dlektugay Ne olacağını asla bilemeyeceğimiz bir dünyada,şu an elimden gelen neyse onu yapıyorum. Ben,dünyayı döndüren şeyin güven olduğunu düşünüyorum.
7/10 puan verdi
Aradığın şey kütüphanede saklı -Michiko Aoyama
Son zamanlarda okuduğum japon yazarların kitapları hep birbirini andırıyor. Kişisel gelişim tarzında kitaplar, "aradığın şey kütüphanede saklı" michiko Aoyama' dan okuduğum bu kitap da bu tarzda yazardan okuduğum ilk kitap bu ama daha önce okumuşum hissi verdi bana. Kitap hayatın içinde bunalmış, hayallerini gerçekleşdirememiş , modern hayatın içinde sıkışıp kalan beş kişiyi konu alıyor. Tesadüfen! bunların yolu kütüphaneye düşüyor , kütüphane de sayuri komaçi hanımefendi bunlara kitap öneriyor yanında da bir ek veriyor. Bu kitaplar bu insanların hayatına dokunuyor. Bu insanların hayatlarını değiştirmelerine , yeni başlangıçlar yapmalarına neden oluyor. İyimserlik dolu bir kitap, herşey bir kitapla değişiyor. Yalın bir dili var, pozitif enerji yüklüyor insana kitap ama tuhaf bir şekilde fazla basit geliyor bana. Japon kültürünü dolu ve tavsiye ettiği kitapların hiçbiri ülkemizde yok.kötü bir kitap değil ama fazlasıyla Abartılmış bir kitap olduğunu düşünüyorum, benzeri çok var bence ama ara okumalar için ve olumlu hisler yüklenmek için okunabilir.
michiko Aoyama'
10/10 puan verdi
Kız kardeşimle ortak okuduğumuz kitaplar serisinin ikincisi olarak ‘Aradığın şey kütüphanede saklı’ kitabını seçtik. Kütüphaneci olarak çalışan kadının gelen kişilere verdiği alakasız kitaplarla hayatlarına yeni bir bakış açısı sunması ve bazı şeylerin farkındalığını artırması çok hoştu. Her kitabın bir zamanı vardır sözü aklıma geldi. Çocuk kitabı, şiir kitabı hiç farketmez. O an içinizi ne ısıtıyorsa o kitap daima önemlidir ve zamanı o andır. Tavsiye ederim. İyi okumalar dilerim.
304 syf.
8/10 puan verdi
Aradığın her neyse, kütüphanede
Öğrenilmiş çaresizliğin çarkına takılmış birkaç karakter ile karşılaşıyoruz bu kitapta. Tam anlamıyla mutlu da mutsuz da olamayan kendi rutinleri içinde kaybolmuş ya da kendilerini hiç beklemedikleri ve istemedikleri bir konumda bulmuş insanlarla. Yolları yavaş yavaş yokuş aşağı kıvrılırken hepsi aynı kütüphaneye denk geliyorlar, arzu ettikleri konuda kitaplar ararken listelerine “ne alaka bu ya” dedikleri bir kitap ekleniyor kütüphaneci hanımefendi tarafından. Her hikayede başkarakterin o kitabı açışıyla bambaşka bir yöne sapıyor yol. Günlük rutin hayatımızda bile fark yaratmanın, her güne aynı uyanmamanın tamamen insanın kendisine bağlı olduğunu tatlı tatlı işleyen bir kitap. Dünyanın öbür ucundaki farklı yaş gruplarından bambaşka insanların da benden çok daha farklı hayatlar yaşamadıklarını, kendilerine duydukları kuşkunun da geleceğe duydukları kaygının da bana çok yabancı olmadığını fark ettim her hikayede. Yavaş yavaş keyfine vararak okudum. Kimi hikaye gülümsetti beni kimi gözlerimi doldurdu. Okurken çok zevk aldığım bir kitaptı, Türkçe çevirisi var mı bilmiyorum. Ben İngilizce’sini okudum. Görece kolay bir okuma yapmak ve içini ısıtacak bir kitap arayanlara öneririm. Keyifli okumalar:)
What You Are Looking For Is in the Library
What You Are Looking For Is in the LibraryMichiko Aoyama · Hanover Square Press · 20231,710 okunma
Puan vermedi
Tembelligi bırakmam gerek dedim. Yazdım da yazdım:))
Herkese merhabalar Bugün #michikoaoyama dan #aradıgınşeykütüphanedesaklı eseri ile buradayım.
Aradığın Şey Kütüphanede Saklı
Esere geçmeden önce yazarımıza değinelim istiyorum Ayoyama 1970 Japonya doğumlu. Üniversiteden sonra dergi editörlüğü yapmış ve bir Japon gazetesinde muhabir olarak çalışmıştır. Japonya'daki yaşamaktadır. (Yazar ile ilgili çok bir
9/10 puan verdi
Nerden başlasam hiç bilmiyorum. Kitaba çok yoğun ve zor bi süreçten geçerken başladığım için okumam normalden daha uzun sürdü yoksa 200 küsür sayfalık dili çok tatlı ve kolay olan bu mükemmel kitabı zorlayıp tek günde de bitirebilirdim. Kitap başlığından da tahmin edilebileceği üzere en genel anlamıyla insanların hayatlarındaki zor süreçlerde hatta dönüm noktalarında edebiyatın kitapların onlara nasıl yol gösterebileceğini gösteriyor. İnsanların özlerine içlerine dokunan asıl şeyin ne kadar zaman geçerse geçsin insanlık ne kadar değişip modernleşirse modernleşsin hala kitaplar ve edebiyat olduğunu gözler önüne seriyor. Kitap 5 farklı bölümden oluşmakta ve her bölümde farklı bir karakterin hayatlarının belki de en zor anlarında nasıl kitaplara başvurduklarını mükemmel akıcı bir anlatımda okuyoruz. Benim her ne kadar her karakterin iç dünyasında kendi içimdeki sorunlara ve düşüncelere ait birçok kısımla karşılaşmama rağmen favorim olan ve kendime en yakın hissettiğim bölümler 1 ve 3. bölümler. Şahsen ben kitabı çok sevdim ve kesinlikle okunması gerektiği taraftarıyım.

Michiko AoyamaYazar · 0 kitap
Michiko Aoyama 1970 yılında Japonya'nın Honshu eyaletinin Aichi vilayetinde doğdu. Üniversiteden sonra, dergi editörü olarak çalışmak üzere Tokyo'ya dönmeden önce Sydney'de bir Japon gazetesinde muhabirlik yaptı. Yokohama, Japonya'da yaşamaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.