Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri

Amin Maalouf

Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri Sözleri ve Alıntıları

Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri sözleri ve alıntılarını, Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri kitap alıntılarını, Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
El-Ruha
Bir Frenk birliği, Arapların el-Ruha dedikleri Edessa'yı (Urfa) ele geçirmişdir; burası Musul'dan Antakya'ya giden yolun kuzeyinde büyük bir Ermeni kentidir.
Selahaddin-i eyyubi el-kürdi
Sonra sultanı yıkadılar ve kefene sardılar; bu iş için gereken herşey borca alındı, çünkü sultanın kendine ait hiç malı yoktu.
Frenklere bakınız! Biz Müslümanlar cihadı yürütmek için hiçbir coşku göstermezken onların dinleri için nasıl canla başla savaştıklarını görünüz. SELAHADDİN
"Her taraftan kuşatılan İslam alemi kendi kabuğuna çekilir. Ürkekleşir, hoşgörüsünü yitirir, savunmaya çekilir, kısırlaşır ; gezegen çapındaki evrim sürüp Müslümanlar kendilerini bu gelişmenin iyice dışında kalmış hissettikçe de söz konusu tavırlar kökleşir. Bundan böyle ilerleme, 'öteki' anlamına gelmektedir. Modernizm , 'öteki'dir."
Orta Doğu her dönem kaynayan kazan...
Haşhaşiyunun tehdidleri hiç bu kadar ciddi olmamıştır. Söz konusu olan artık basit bir hırpalama harekâtı değil de, tam Frenk istilasına karşı koymak üzere bütün enerjisini toplamaya ihtiyaç duyduğu sırada, Arap dünyasını kemiren gerçek bir cüzzamdır.
“Kader bizi cammışız gibi kırıyor, Ve parçalarımız bir daha hiç birleşmiyor”
“Frenklere bakınız! Biz Müslümanlar cihadı yürütmek için hiçbir coşku göstermezken, onların dinleri için nasıl canla başla savaştıklarını görünüz.” “SELAHADDİN”
Kılıçlar savaş ateşini körüklerken insanların kullanabileceği en kötü silah gözyaşı dökmektir!..
“Frenkler Türk ordusunu paramparça ettiler. Öldürdüler, yağmaladılar ve köle olarak sattıkları çok sayıda esir aldılar.”
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.