Arınmalar

Orijinal Adı:
Ablutions
9786051981055

2021 49. kitabı
Boktan bir hollywood barında çalışan kayıp vaka, barmen olarak hizmet verdiği tipler kendisinden daha beter, zamanla alkol ve uyuşturucunun ayarı kaçar, yaşam gayesi dahil her şeyin elinden kayıp gittiğini görür vs vs . Dibin dibi öyküsü “Bir düş için ağıt” ya da “Altın kollu adam” derinliğinde olmasa da fena değil #arınmalar #patrickdewitt
ArınmalarPatrick Dewitt · Domingo Yayınevi · 201945 okunma
yeraltı edebiyatını seviyorsanız kaçırmayın
2023 16. kitabı
Okunma: 27 Mart 2023 09:27
kanadalı yazar patrick dewitt ile “kahya ile klara” kitabında tanıştım. her ikisini de alalı epey olmuştu ama elim gitmemişti. başka bir postun konusu olan, geçen ay bitirdiğim kahya ile klara beklentimin çok çok üstünde olunca arayı açmadan arınmalar’a başladım. bu bir karşılaştırma postu değilse de sanki bambaşka iki yazarın kitapları gibi olduklarını söylemeden geçemeyeceğim. arınmalar, bir hollywood barının yardımcı barmeni ve müdavimlerinin ekseninde bolca alkol, uyuşturucu, kaybolan hayatlar üzerine yazılmış neredeyse karanlık denebilecek bir kitap. umutsuzluk, tükeniş.. insan olmanın doğasına dair can sıkıcı ne kadar detay varsa hemen hepsini bulabilirsiniz. bu açıdan artık yeraltı edebiyatını pek de sevmiyor oluşumun nedenlerini bir kez daha hatırlattı bana. fakat bu türü seviyorsanız iyi bir örneği olduğunu da belirtmem lazım. dili açısından alışılmadık bir üslubu var, yaklaşık 60. sayfaya kadar zorlanarak geldim ama sonrasını tek günde okudum. hasılı; üsluba adapte olunca akıp gidiyor. türkçesi misler gibi bir avi pardo çevirisi. kapak ve baskı öncesi tüm çalışmalar titizlikle yapılmış. emeği geçen herkesin eline sağlık. benim bir sonraki hedefim ise elbette sisters kardeşler olacak. sevgiyle.
Edebiyat & Roman
ArınmalarPatrick Dewitt · Domingo Yayınevi · 201945 okunma

Patrick DewittYazar · 3 kitap
Patrick deWitt (1975 doğumlu) Kanadalı bir romancı ve senarist. Vancouver Island, British Columbia'da dünyaya geldi ve daha sonra California ve Washington eyaletlerinde yaşıyordu. Halen Portland, Oregon'da yaşıyor. İlk kitabı Ablutions (2009) New York Times Editörlerin Seçimi adlı bir kitaptı. 2011'de Man Booker Ödülü, 2011 Scotiabank Giller Ödülü, Rogers Yazarlar'ın Güven Kurbanı Ödülü ve 2011 yılında Vali General'in İngiliz dili kurma ödülü için kısa listeye alındı. 2011'de dört ödül listesinin hepsini yapmak için Esi Edugyan'ın yanısıra iki Kanadalı yazardan biriydi. 1 Kasım 2011'de Rogers Ödülü'nün kazandığı ilan edilmiş ve 15 Kasım 2011'de Kanada'nın 2011 Genel Valiliği İngiliz Dil Kurgusu ödülünün sahibi olarak ilan edilmiştir. 26 Nisan 2012'de The Sisters Brothers 2012 Stephen Leacock Ödülünü kazandı. Edugyan'ın yanısıra, The Sisters Brothers, 2012 tarihli Walter Scott'un tarihsel kurmaca ödülü için aday gösterildi. Üçüncü romanı Undermajordomo Minor, 2015 yılında basıldı. [8] Roman, 2015 Scotiabank Giller Ödülü için uzun zamandır listelenmiştir.