Artık Hiç Anlaşamıyoruz!

Isabelle Filliozat

Artık Hiç Anlaşamıyoruz! Sözleri ve Alıntıları

Artık Hiç Anlaşamıyoruz! sözleri ve alıntılarını, Artık Hiç Anlaşamıyoruz! kitap alıntılarını, Artık Hiç Anlaşamıyoruz! en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çocuk ebeveynlerine düşkünse onları memnun etmek ister. İşte gerçek ebeveyn gücü burada yatar. Eğer aradaki ilişki iyi değilse, ergenin herhangi bir kurala uymak için motivasyonu olmaz.
Sayfa 221Kitabı okudu
Sinir iletici olarak görev yapan ve kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan serotonin hormonunun %85’i bağırsaklarda triptofandan üretilir. Triptofan ise gıda yoluyla alınır. Anoreksiya hastalığı olan kişi çok az yediği için daha az triptofan alır, dolayısıyla da daha az serotonin salgılar. Anoreksiklerin dopamin salgısı da düşüktür ve bundan dolayı da pek neşeli olamazlar.
Sayfa 165Kitabı okudu
Reklam
Ergenlik dönemindeki çocuklar, yetişkinlerin karşılarına geçip onları yargılamalarına veya onlarla çekişmelerine değil, yanlarında yer alıp onlara yardımcı olmalarına ihtiyaç duyarlar.
Sayfa 62
Ergenlik çağındaki gençlere karşı duyulan güvensizliğin nedeni bastırılmış anıların onlara yansıtılması olabilir.
Çocuğumuzun bize haksızlık ettiğini, nankörce davrandığını hissediyorsak bunlar bizimle ilgili hislerdir ve bunlar çocuğumuzdan ziyade bizim geçmişimizle ilgilidir.
Ama ilk etapta ergenin sadece konuşmaya kendini ifade etmeye belki de ağlamaya ihtiyacı vardır
Sayfa 228 - IsabelleKitabı okudu
Reklam
Beynimiz çocukluğumuzda maruz kaldığımız durumlara göre şekillenir. Sağlıklı zihinsel yetilere sahip olup olmamamız ebeveynlerimizin tutumuna bağlıdır. Çocukluğumuzda sık sık cezalandırılmış, reddedilmiş, dövülmüş, aşağılanmış, ebeveynlerimizden korkmuşsak, amigdalamız aşırı çalışmış dolayısıyla hayli hassas ve derhal tepki verecek hale gelmiştir. Ebeveynlerimizin coşkularımıza empati ile yaklaşmadıkları için beynimizin önalın (prefrontal) bölgesinde oluşan kendimize hakim olma ve sakinleşme yetilerimizi geliştirme şansımız olmamıştır.
Her ergen özgürlüğe gereksinim duyar; yaratıcılıklarını kullanmak ve yeteneklerini hayata geçirebilmek isterler.
Beynimiz çocukuluğumuzda maruz kaldığımız durumlara göre şekillenir. Sağlıklı zihinsel yetilere sahip olup olmamamız ebeveynlerimizin tutumuna bağlıdır. #psikoloji #ergenpsikolojisi
Ergenlik çağındaki çocukların gaz pedalları öyle hassastır ki daha tek kelime etmelerine fırsat vermeden harekete geçerler, buna karşılık fren pedalları ağır ve kabloları motora iyi bağlanmamış haldedir.
Reklam
İnsanlar içinde bulundukları gruba benzemek ve kabul edilmek için kendi kişiliklerini söndürme eğiliminde olan sosyal hayvanlardır.
Sayfa 140Kitabı okudu
"On beş ila on sekiz yaşları arasında babalarıyla iyi bir diyaloğu olan ve onlar tarafından desteklediğini hisseden erkek çocuklar kendilerini başkalarının yerine koyabilme konusunda diğerlerinden daha beceriklidir."
Çocuğumuzun bize haksızlık ettiğini, nankörce davrandığını hissediyorsak bunlar bizimle ilgili hislerdir ve bunlar çocuğumuzdan ziyade bizim geçmişimizle ilgilidir.
Gözlerini benden kaçırıyor mu? Muhtemelen ona hükmetmeye kalkışdığımı anlıyorum. Aramızdaki bağı onu onarıyorum
Sayfa 115 - IsabelleKitabı okudu
Beynimiz çocukluğumuzda maruz kaldığımız durumlara göre şekillenir.
Sayfa 37
161 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.