Asgari Ücretin Tespitinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri

H. Fehim Üçışık
Bu kitapta, - Asgari ücret tespitinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesine aykırı olarak işçinin ailesinin göz önünde tutulmadığı, - Asgari ücretin net hesaplanıp brütmüş gibi uygulandığı, - 2000 yılından sonraki Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararlarında hesaplama yönteminin belirtilmediği, - Büyükşehirlerdeki asgari ücretin kalkınmada öncelikli yörelerde de uygulanmasının teşvik tedbirlerini olumsuz etkilediği, - Çalışanların asgari ücretinin emeklilerin en düşük aylığından daha az olduğu, - 2002 yılında ve sonraki yıllarda emek gelirlerinin enflasyon oranının üzerinden arttırılmasının 5 milyonu bulmayan sigortalı işçi sayısını 7 milyonun üzerine çıkardığı, - Ana ve babasının asgari ücretinde payı olmayan çocukların geçiminin nasıl sağlandığı veya sağlanacağının sosyal devlet ilkesi çerçevesinde açıklığa kavuşturulması gerektiği gibi tespitler ve - Asgari Ücret Tespit Komisyonuna tüm konfederasyonların nisbi temsil esası çerçevesinde katılması, - Asgari ücret üzerindeki istihdam yüklerinin azaltılması, - Asgari ücretin yöresel olarak ve mahalli yetkililerin de katılımıyla belirlenmesi, - Asgari ücretle en düşük memur maaşları arasında belirli bir denge olması, - Asgari ücretin gereği gibi belirlenmesiyle sırf bu gelire katkı için çalışmak zorunda kalan yüzbinlerce eş ve çocuk yerine işsiz aile reislerinin istihdamı gibi somut çözüm önerileri bulacaksınız.
Kitabın Konusu:
108 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

108 syf.
10/10 puan verdi
Adından da anlaşılacağı üzere, asgari ücretin tespiti ve sorunları üzerine kısa sürede okunabilecek, ülkemizin kanayan yarası olan emeğin ücreti meselesinin anlaşılmasına ve sorunlarının giderilmesine yönelik farkındalık uyandıracak önemli bir eser.
Asgari Ücretin Tespitinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri
Asgari Ücretin Tespitinde Sorunlar ve Çözüm ÖnerileriH. Fehim Üçışık · Ötüken Neşriyat · 20111 okunma

Yazar Hakkında

H. Fehim Üçışık
H. Fehim ÜçışıkYazar · 1 kitap
1943 yılında İstanbul’da doğdu. 1964 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1982 yılında doktor, 1983 yardımcı doçent, 1986 yılında doçent ve 1992 yılında profesör oldu. Marmara Üniversitesi’nde İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim dalında çalıştığı dönemde Rektör Yardımcılığı, Hukuk Fakültesi Dekanlığı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü yaptı. 2001 yılında emekli oldu. 1992-1993 ve 2003-2005 yıllarında Sağlık Projesi Koordinatörlüğünde kısmi statülü danışman olarak görev yaptı. Halen Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevini yürütüyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.