Dile kolay görünse de bazı şeyleri konuşmak zordur. Çanakkale Savaşı, konuşmalarla küçülecek yahut büyüyecek bir savaş değildir. Çanakkale hattızatında büyüktür. Çanakkale bir zaferdir, bir destandır. Tarihin dönüm noktasıdır. Asırlardır esmekte olan Haçlı rüzgârlarına karşı ümmetin son kez göğüs gerişidir Çanakkale. Asırlık Destan Çanakkale'de işte bu destanlaşan savaşın perde arkası konu ediliyor.
Savaş, kara ve deniz olarak ayrılmış kitapta. Hem istatistiksel bilgiler veriyor hem de kahraman askerlerimizi her açıdan inceliyor. Kitabın birçok yerinde gözyaşlarıma hakim olamadım. Kendimi böyle bir vatan sevgisine ve imana sahip miyim diye sorguladım. Cephe arkasından güzel bilgilerle ve savaştan fotoğraflarla gerçekten bilgi kaynağı bir kitap
Ey madeni İngilizler! Daha varsa getirin İnsanları, küme küme öldürecek şeyleri… Getirin de şu cenneti, cehenneme çevirin Bak onlar korkutur mu, bir müslüman neferi?
Bunu hala anlamıyor ne Hamilton ne Grey Müslümanı korkutamaz Allah’ından başka şey.
Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın Doğacaktır sana vaat ettiği günler Hakk'ın Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın
"Şu ana kadar bu cephede Türkler'in savaş yöntemlerinin hakça olduğunu kabul etmek dürüstlük gereğidir. Türklerle Avustralyalılar arasındaki savaş MERTÇEYDİ ve sonuna kadar da böyle olacağını umuyoruz.
Bu savaştan önce Türk'ü hor görüyorduk.Artık böyle bir şey söz konusu değil."
Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ... Hani, tâ’ûna da züldür bu rezîl istîlâ! Ah o yirminci asır yok mu, o mahlûk-i asîl, Ne kadar gözdesi mevcûd ise hakkıyle sefîl,