Aşkar Dergisi - Sayı 63 (Temmuz-Ağustos-Eylül 2022)

Aşkar Dergisi
0 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
Aşkar 63.Sayı Temmuz-Ağustos-Eylül 2022 Üç Aylık “Serbest” Edebiyat Dergisi Aşkar’ın 63. Sayısı Çıktı! Sivas’ta yayın hayatını sürdüren Aşkar dergisi merkezinde şiir olmak üzere öykü, söyleşi, eleştiri, makale, inceleme ve fikir ekseninde üç ayda bir okuyucusuna hitap etmeye devam ediyor. Her sayıda “Eve dön! Şarkıya dön! Kalbine dön!” hitabıyla açılan dergide şu bölümler yer alıyor: ŞİİR KAPALI ŞİİR/İdris Ekinci TIKIRTI, CIZZZ:SES/Mustafa Melih Erdoğan DİKKAT KIRILIR/Özgür Ballı ŞAİR ÖLÜNCE KIYAMET/Yunus Emre Altuntaş GAMEKÂN/Murat Özel KIRMIZI/Eyüp Aktuğ BELKİ ANLATABİLİRDİM/Ümit Çiçekli MUHTELİF MEMURİYET/Süreyya Altunkara BAZI GÜNLER/Ali Cahit Yılmaz ELİNİ GÖTÜRDÜĞÜN ENDİŞEDEN /Mustafa Emeç METAVERSE’DE ARSA: BURALAR DUTLUKTU DEDEMİN ZAMANINDA/Sevde Yaşar Çimen OCAK ON BEŞ KEZ ALTI ÇEKTİ/Doğanay Dağlar LAKİN MELEKSEN GÖKTE ŞİRK VARDIR/Ali Tacar BOŞLUK/İbrahim Akbulut MÜNHÂL BAHİSLER RİSALESİ/Ahmet Şen HATIR İÇİN ÖLÜM VE CEPBOY YENİLGİLER /Mervan Söylemez ÖYKÜ KAKTÜS GİBİ/Özay Erdem KISA HİKÂYELER/Ümit Polat GELDİ, GEÇTİ, GELECEK/Zeynep Şule Kaya POSTACI/Ayşegül Çeliker SÖYLEŞİ “MANA ŞAİRİN KARNINDA AMENNA; AMA BİR MERAMI, MURADI DA VAR.” Mustafa Melih Erdoğan – Murat Özel “YASLANMADAN, DİK YÜRÜYEREK KENDİ HARCINI KENDİ KARMASI GEREKİYOR YAZARIN.” Soner Aydın – Ali Işık’a Sordu TAARRUZNÂME Genellikle Aşkar şairlerinin şiir eleştirisini merkeze aldıkları bu bölüm her sayı canlı fikirler vaat ediyor. BENCE/Özgür BALLI Ali Işık Öyküsü: Eksİk Puzzle’lar Nerede?/Soner Aydın İKİNCİ YENİ BAĞLAMINDA ŞİİRDE ÇAĞRIŞIM VE ALGORİTMASI/Yunus Emre Altuntaş 10 PASAJ 1 BARAJ Ümit Çiçekli ve Çağrı Subaşı’nın hazırladığı, poetik incelemelerden oluşan “10 Pasaj 1 Baraj”da Cemal Süreya’nın GÜNÜBİRLİK MESELELER kitabı üzerinden incelemeler yer alıyor MESÛLİYET MESELESİ Mesele bir derginin olmazsa olmazı, Mesuliyet Meselesi Aşkar’ın fikir dünyası. ABDURRAHMAN ARSLAN DÜŞÜNCESİ ÜZERİNDEN HİCRET VE HİCRETİN ÖNEMİ Ferhat Nabi Güller “ŞİİR, BİZİM MEMLEKETİMİZDE FELSEFENİN, BİLİMİN YERİNİ TUTAR” İsmet Özel – ("Şiir Şiirle Örtüşmez" – 12. Konuşma – 28 Mayıs 2007) KÜÇÜREK SÖZLÜK SELAM EDEBİYAT KELAM EDEBİYAT / Veysel Altuntaş
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.