Jaroslav Hasek
Şu deliler oraya kapatıldıkları için neden o kadar öfkelenirler, akıl sır erdiremem. Çok canın çekerse, çırılçıplak soyunup yerlerde sürünebilir, çakallar gibi uluyabilir, iyice tepen atarsa önüne geleni ısırabilirsin. Bütün bunları sokağın ortasında yapmaya kalksan, millet hayretten donakalır, küçük dilini yutar; oysa böyle şeyler orada son derece olağan karşılanır. Sosyalistlerin bile düşleyemeyecekleri bir özgürlük vardır orada. Aslan Asker Şvayk neyin nesi – ayyaş mı, dalgacı mı, aptal mı yoksa aptalı oynayan bir dâhi mi? Avusturya ordusunun Sancho Panza’sı ve en vefalı Çek neferi Şvayk’ın bürokrasiyle işleyen bir savaş makinesinden yakasını halk kurnazlığıyla kurtarmasının hikâyeleri, savaşın anlamsızlığıyla gölgelenen modern yüzyılın sivri mizahıyla geçerliliğini kaybetmeyen başyapıtı. Savaşlar oldukça, insanlık değerlerini en saf haliyle temsil eden Şvayk’lar da olacak. “Bugünlerde, Prag sokaklarında, büyük Yeniçağ tarihinde ne kadar önemli bir yer tutacağından habersiz, etliye sütlüye karışmadan, kendi halinde dolaşıp duran kılıksız bir adama rastlayabilirsiniz. Adını soracak olursanız, tüm alçakgönüllülüğüyle, ‘Benim adım Şvayk,’ diyecektir.” Jaroslav Hašek
Tahmini Okuma Süresi: 24 sa. 56 dk.Sayfa Sayısı: 880Basım Tarihi: Eylül 2020İlk Yayın Tarihi: 1968Yayınevi: Can YayınlarıOrijinal Adı: Osudy Dobrého Vojáka Švejka za Světové Války
ISBN: 9789750743757Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

877 syf.
8/10 puan verdi
Şaban oğlu şaban
Kitabın kendisine gelmeden yazarı hakkında birkaç söz etmek istiyorum. Yazar, Orta ve Güneydoğu Avrupa'yı dilencilikle ve benzeri işlerle fazlasıyla dolaşmış gezgin bir serseri gibidir. Bir süre banka memurluğu da yapmış lakin buradan ayrılıp gazetecilik ve yazarlık yapmaya başlamış. İçkiye oldukça düşkün olan yazar meyhane meyhane gezip buralarda
Aslan Asker ŞvaykJaroslav Hasek · Can Yayınları · 2019799 okunma
877 syf.
Puan vermedi
Yıllar önce okumuştum. Roman kahramanı Şvayk çok ilginç bir karakter. Yaşadığı her kötü olayda olumlu bir yön bulan aptal mı? Yoksa fazla mı zeki pek anlaşılamayan bir tip. Özellikle; İşkence edilmek üzere kendisini ıslak çarşaflara sardıklarında olaya getirdiği yorum aklımda kalmış. Güzel ve eğlenceli bir kitap.
Aslan Asker ŞvaykJaroslav Hasek · Can Yayınları · 2019799 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.