Birbirine teğet geçen insanların hikayesi... İnsan düşünüyor hayatları birbirine dokunsaydı her şey farklı olur muydu? Birbirlerinin hayatlarındaki boşluğu doldururlar mıydı?
AtanamayanlarBaşar Öztürk · Okuyan Us Yayınları · 201454 okunma
Biraz dram biraz aksiyon biraz komedi... Yani hemen hemen herkesin hayatında olan güncel bir memurun hayatı ile gelişen olayları ele almış bu kitap..
Karakterlerimiz Ülgen, Nihat, Haldun, Ayça, Rasim, Hikmet,ve Necla...
Karşınızda milenyumun tutunamayanları!
Aileden, aşktan, arkadaşlıktan kendinizi bulabileceğiniz mizahi bir kitap biraz da dram var tabii
Kahkaha attığım birkaç yer oldu üzülerek gözlerimin dolduğu bölümler de oldu.
Okurken anlatım biçimini zaman zaman Oğuz Atay'a benzettim.
Kitapta da zaten Oğuz Atay'dan daha biraz bahsetmeler var. O Tutunamayanlar, bu kitap ise Atanamayanlar.
⭐Başar Öztürk'ün ilk kez okuyorum zaten bu da ilk romanıymış.
Vallagayet başarılı buldum çok da güzel kendini okutuyor tavsiye edilir.
AtanamayanlarBaşar Öztürk · Okuyan Us Yayınları · 201454 okunma
Kitapları hızlı bir şekilde okuduğum bir dönemde,hoşuma gideceğini düşündüğüm başka kitapları sipariş ederken bu kitabı da ekleyiverdim hakkında pek bilgi sahibi olmadan.
Kitap benim içimde
Başta atanamayan bir öğretmen olarak kitapta kendimden bir şeyler bulacağımı zannederek almıştım ama okurken farkettim ki alakası yok bu memurluğa atanamayan değil de hayata atanamayan kişilerin birbirini teğet geçen sizden bizden hikayesi. Olay örgüsünü ve kurgusunu beğendim çoğu yer beni güldürdü Üç Günlük Dünya Edebiyatı serisindenmiş seride hepimizin bildiği isim Feyyaz Yiğit’in de kitapları var.
Komedi gibi başlasa da bir noktada drama geçiş yapan, ters köşesiyle böyle olmamalıydı dedirten, akıcı bir roman. Birbirine teğet geçen, biraz da değip geçen hayatların anlatıldığı, bir noktada zayıflıklarımızın hayatlarımızı nasıl çekilmez kıldığını gözümüze sokan yazar, okunmayı hak ediyor.
AtanamayanlarBaşar Öztürk · Okuyan Us Yayınları · 201454 okunma
Aileden, aşktan, arkadaşlıktan ve tekdüzelikten tiksinmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.
Kemerlerinizi çözün ve bulduğunuz ilk kanepeye leş gibi serilin!
Amcalar mantıklı davranışın orta sahadaki dinamosudurlar. Kavgaya dayılar gibi levye ile koşmazlar, önce kahveye gidip karşı taraftan güçlü olup olmayacaklarını tartarlar. Bu nedenle literatürde "gereksiz dayılanma" tanımı kendine yer bulmuşken, "gereksiz amcalanma" tanımı yer almamaktadır.
Keyifle okuyabileceğiniz bir kitap.
AtanamayanlarBaşar Öztürk · Okuyan Us Yayınları · 201454 okunma
O kadar meraklı arayışlarımdan sonra bulabildiğim, merakımı karşılamayan hayal kırıklığı yaşatan bir kitap oldu benim için. Bir kez daha anladım. İnternetten yorumları okuyup bekletimi yükseltmemem gerekiyormuş.
AtanamayanlarBaşar Öztürk · Okuyan Us Yayınları · 201454 okunma
1982’de Ankara’da doğdu. Kalorifer peteklerinden denizaltı dümeni yaparak geçirdiği çocukluğunun ardından, 1993’te ilkokulu bitirdi ve milletvekili seçilmesinin önündeki engellerden birini kaldırmış oldu. 1993-1995 yılları arasında babasının görevi nedeniyle Almanya’nın Stuttgart kentinde yaşadı. Burada Enver Paşa’yı aratmayan bir Almanperestlik edindi. Kalaba Anadolu Lisesi’ni temsilen katıldığı üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 2002’de Ankaray durağında gördüğü kadına aşık oldu. İki yıl sonra aşkını açıklayabildi. Sekiz yıl sonra evlendiler. 2008’de Kültür Bakanlığı’nda uzman yardımcısı olarak göreve başladıktan sonra sıkılıp avukatlık stajını yapmaya karar verdi. Akabinde uzman yardımcısı olarak SGK’ya girdi. Halen bu görevi yürüten yazar, bir dönem Zaytung’da “freelance” editör olarak çalıştı.