The Rephaim Serisi 4

Burn (The Rephaim #4)
Sıralamalar

2022 56. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2022 14:37
Bir serinin daha sonuna gelmiş bulunmaktayım. Seriyi pek sevdiğimi söyleyemeyeceğim 4 kitap ve sadece 10 günlük zaman diliminde olan olayları içeriyor ve sürekli kendini tekrar etmesi bana sıkıcı geldi. Bir yerden sonra artık sadece seri bitsin diye okudum. Gabe ve Rafa'dan çok diğer Refaimlerin hikayelerini okumak isterdim. Daisy ve Jones favori ikilimdi ve 139 yıl Daisy'i görmezden gelen Jude'ın sonda Daisy'e olan ilgisi bana saçma geldi. Seride çok iyi yazılmış yan karakterler vardı ve çoğu benim favorimdi. Gabe ve Rafa ise bir türlü ısınamadığım başkarakterler. 3 kitaptır gizemini koruyan geçmiş ortaya çıkıyor ve iblislerle zorlu bir savaş başlıyor. · ⋆
Roman
2021 88. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2021 02:19
Kocaman bir “vay be” demek istiyorum. Bu nasıl dolu dolu bir final kitabıydı böyle? O kadar güzel, o kadar efsane bir kitaptı ki hâlâ etkisinden kurtulamadım. Değinmek istediğim çok konu var, ilk
Refaim Serisi
Puan vermedi·376 syf.·
2021 42. kitabı
Kitap düşmüş meleklerden ve insan kadınlardan olma, yarı insan yarı melekten doğan refaimleri anlatır. Daha sonra bu melekler kaybolur. ortada tek bir düşmüş melek kalır oda refaimleri bulur ve onları bir savaşçı olarak büyütür. 4 kitap boyunca bu savaşçılar öncelikleri kaybolmuş düşmüş melekleri bulmaktır ama mlekleri arayan tek kişi onlar değildir. İblislerle ve cehennemin kapı bekçileride arıyordur, o yüzden refaimlerimiz sürekli çatışma, savaş içerisindedirler. Evet 4 kitaplık seri güzeldi ama olumsuz yanı ise, gereksiz detaylar vardı ve en büyük sorun, yani benim için olan sorun ise kitapta işlenen zaman sorunuydu. Ne demek istediğimi kitabı okumak isteyenler okuduğunda anlar. Güzelmiydi evet idare eder çerezlik, can sıkıntısına iyi gelen bir seri.
2021 91. kitabı
Sis
Işıltı
Işıltı
Ateş
Dört kitaplık bir seri Paulo Weston'un. Hush hush serisinden sonra okuduğum en iyi düşmüş melekleri anlatan seri. Fantastik kurgu okumayı sevenler için ideal bir kitap serisi ve sıkmadan, merakla okunuyor. Yazarın kaleminide yeni nesil yazarlar arasında değerlendirdiğimde gayet başarılı olduğunu görüyorum. Hem betimlemeleri hem kurgusu hem de zaman-yer kavramı kafa karıştırmadan oluşturulmuş. Kitap basitçe cennetten kovulup insanlar arasına karışan düşmüş meleklerden olan refaimleri anlatıyor. Beklenen bir cennet cehennem savaşı sırasında ikiz kardeşlerin hafiza kaybıyla işler cıkılmaz bir hal alıyor. İlk iki kitapta ikizlerin hafıza problemleriyle beraber kendilerini bulma çabalarını okuyoruz ve son iki kitapta asıl meseleler ortaya cıkıyor ve çarpıcı bir sonla karşılaşıyoruz...
Fantastik Edebiyat
2021 35. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2021 01:42
Mehh demek istiyorum arkadaşlar. Okuduğum en iyi seri miydi ? Hayır tabiki değil, özellikle Sarah J. Maas, Marie Lu, Leigh Bardugo , Deborah Harkness gibi yazarların kitaplarını okuyup sevdiyseniz bu
·376 syf.·
2021 63. kitabı
Bir serinin daha sonuna geldim. Refaim serisi beni Hush Hush serisinden daha çok memnun etti. Karakterlerin alt yapısı, kurgunun alt yapısı doluydu en azından, nedenlere ve sonuçlara sahip bir kitaptı. Karakterler amaçlarından uzak değillerdi. Kitaba bir gizem hakimdi, bu gizem üç kitap boyunca devam etse de son kitapta tatmin edici seviyede açığa kavuştu. Ateş kitabı, Gabe ve Jude'nin yaşanan her şeyi hatırlaması ile başlıyor. Hatırlamamak kadar kötü bir etki gerçekten. Her şeyin, tüm yaşananların bir anda zihninize yüklenmesi. Tek seferde tüm anıları yüklenmek. Rafa ve Gabe arasındaki sorunu da nihayet öğrendim, sanırım daha farklı bir şey bekliyordum ama tahminimden farklı çıkması da beni etkilemedi. Geçmişte yaşadıkları için makul bir gerilim miydi evet bence aralarındaki düşmanlık için yeterli sebebe sahiplerdi. :) Nathaniel'in saf kötülükle bir işler karıştırdığını düşünüyordum ama yanıldım. İkiyüzler'in gelişi, Nathaniel'in yanlış yorumlamaları, yeni düzen, Gabe ve Jude'nin hafıza kaybı yaşama sebepleri, İkiyüzlerin başka bir boyutta tıkılıp kalma sebebi vs.vs. Kesinlikle doyurucu sebeplere ve sonuçlara sahip güzel bir seriydi. Son kitap bana umduğumu ve fazlasını verdi cidden. Vakit ayırıp okumaya değecek serilerden olduğunu düşünüyorum. Dünyaya bakış açınızı değiştirecek bir kitap değil ama eğlenceli :)
2022 34. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2022 14:01
Dört kitaptan oluşan Refaim serisinin sonuna gelmiş bulunuyorum, genel olarak çok sevdiğim bir seri olduğunu söyleyemeyeceğim. Oldukça eksik kısımları, gereksiz ayrıntıları, anlatım ve betimleme
İnceleme
2023 341. kitabı
Allahım bitti şükürler olsun demek istiyorum. Nedeni ise serinin 3 kitabı boyunca hafızalarını birtürlü geri kazanamayan bu arkadaşların son kitapta şükür ki hafızalarına kavuşmalarıyla herşeyin birden bire "hop oldu da bitti maşaallah" la "the end" e ulaşması:(( Yani 4 kitap yazmışsın yazar arkadaşım ne olurdu şunu insanı daraltmıycak, atlaya atlaya okumasına sebep olmuycak şekilde yazsaydın çok mu şey istiyorum:))) Şimdi ben bu seri hakkında başka ne diyeyim. Benim bir haftamı yedin sevgili yazar ben bu sürede keyif alacağım ne güzel kitaplar okurdum demek vardı ama demiyorum.Onun yerine ; Kitap okumak güzeldir, okuyun, okutturun diyorum.
2021 32. kitabı
Okunma: 03 Mart 2021 23:33
Okuduğum en güzel serilerden biriydi bu. finalide gayet heyecanlıydı herşey ortaya çıktı ve tam yerinde uzatmadan bitti. Gerçi babalarıyla olan ilişkilerini hala merak ediyorum daha fazla yazılabilirdi.
2020 196. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2020 21:30
Sonunda Nathaniel in sırrı ortaya cikti ama beklenen gibi kötü değildi. Refaimler birleşti ve düşmüşleri sebest bıraktı. Gabriel finalde ortaya çıkıp her gizli noktayı açıklıyor. Üçüncü kitaptan sonrası oldukça akıcı ve merak uyandıran bir seriydi.