Joona Linna Serisi 3

Lars Kepler
BİR KIZ ÖLÜR. Şiddete eğilimli genç kızların kaldığı bir ıslahevinde, gecenin bir vakti kızlardan biri acımasızca öldürülür. Bedeni yatağa özenle yerleştirilmiş, gözleri elleriyle kapatılmıştır. BİR KIZ ORTADAN KAYBOLUR. Nerede olduğu bilinmeyen tek kız, Vicky Bennet’tir. Yastığının altında kanlı bir çekiç bulunduğunda, yalnızca cinayete tanıklık etmekle kalmadığı anlaşılır. BİR KIZ HER ŞEYİ GÖRDÜĞÜNÜ İDDİA EDER. Dedektif Joona Linna parçaları bir araya getirmesi için olay yerine çağrılır. Fakat dava kısa sürede onu çok daha karanlık, şiddet dolu bir çıkmaza yönlendirirken, Joona hiç beklemediği bir anda geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. “Elinizden bırakamayacağınız nadir kitaplardan biri.” NEW YORK JOURNAL OF BOOKS “Müthiş bir tempo… İskandinav suç romanlarının en iyilerinden.” EVENING STANDARD “Sizi içine çekecek ve bir daha etkisinden kurtulamayacaksınız.” PUBLISHERS WEEKLY “Zengin ve incelikli bir hikâye.” KIRKUS REVIEWS “Kepler bu işi çok iyi beceriyor. Bölümler ideal kısalıkta, karakterler ustaca yaratılmış ve aksiyon hiç hız kesmeden devam ediyor.” THE WASHINGTON POST “Aksiyon dolu, yenilikçi, kurgusu mükemmel... Kahramanları ve suçluları kelimelerle anlatılamayacak derecede muhteşem.” LOS ANGELES TIMES MAGAZINE “Kepler’in psikotik insan ruhu konusunu işleme becerisi insanı şoke ediyor. Larsson’un birçok veliahdı var ve Kepler açık ara bunların en iyisi.” LEV GROSSMAN “İnanılmaz derecede keyifli... Stieg Larsson’un ardından bir şeyler okumak isteyenler için morfin etkisi yaratacak.” SALON
Yazar:
Çevirmen:
Ali Arda
Ali Arda
Tahmini Okuma Süresi: 16 sa. 6 dk.Sayfa Sayısı: 568Basım Tarihi: Eylül 2021Yayınevi: Pegasus Yayınları
ISBN: 9786254101953Ülke: TürkiyeDil: Türkçe

Tümünü Gör
8/10 puan verdi
Soruşturması devam eden Joona Linna, ıslahevinde işlenen 2 vahşi cinayet sonrası gözlemci olarak olay yerine çağırılır. 2 cinayete, ortadan kaybolan bir kız çocuğu da eklenir. Kuralları çiğneme konusunda üstün başarıları olan Johanna bu kez de saşırtmaz ve kendinden bekleneni bize vererek vakayı omuzlar. Jurek Walter cinayetleri kadar mükemmel olmasa da polisiye olarak işleyişi ve anlatımı çok güzeldi. Anlatımın akıcılığı sayesinde ufak tefek kusurları görmezden gelebiliyor insan. İki cinayete göre oldukça uzun bir kitap fakat birkaç yan vaka ile olay örgüsünü genişletmiş. Yalnızca Joona'nin iç soruşturmasından gına geldi. Kabak aşı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze koyduğu bu fuzuli soruşturma ayrıntıları olmasaydı puanim 9 olurdu. Genel olarak keyifle okunabilecek bir polisiye, tavsiye ederim.
Puan vermedi
Bu kitabı okuyan onlarca kişi kitaba 10/10 verecektir. Çok akıcı, heyecanlı ve yüksek tempolu. Evet gerekten çok iyi bir kitap ama, işte ama diyorum çünkü son 200 sayfada inandırıcılıktan uzak öyle olaylar gelişti ki, tüm umutlarım mum gibi sönüverdi. Yıllar önce şahit olunan cinayeti unutmak, sahte medyumun bir şeyler görmesi, inandırıcılıktan uzak kurtulma sahneleri, şans faktörünün çokluğu, polis tarafından aranırken şüphelinin polisin ilk bakacağı yere gitmesi. Üstelik yazar katili iyi saklayamamış, ilk sayfalarda kim olduğu belli oluyor. Akıcı mı? Evet. Güzel mi? Evet. Hatta muhteşem denilecek kadar iyi yazılmış fakat yukarıda belirttiğim gibi son 200 sayfada anlatılanlar inandırıcılıktan uzak. Okuduğum kitap keyif versin, gerisi önemli değil derseniz okuyun. Yok ben o bölümlere takılırım derseniz okumayın. Karar sizin.
9/10 puan verdi
Joona Linna serisinin 3.kitabı Ateş Şahidi, zihinde görselleştirmeyi sağlayan yalın ve akıcı anlatımı, merak uyandıran kurgusu ve arka planda ana karaktere dair hikayesi ile soluksuz okuduğum bir kitap oldu. Çocuklukta yaşanan travmaların sebep olduğu yalnızlık hissi, günümüz yaşantılarına etkisi; su gibi akan bir anlatım ve heyecanı hiç bitmeyen bir konu ile işleniyor. Eylemlerin sebeplerinin ve geçmiş hikayelerin etkileyici bağlantıları sebebiyle katilin tahmin edilebilir olması sıkıntı yaratmıyor. Brittagärd Özel Islahevi; davranış problemleri yaşayan, kendine zarar verme eğilimlerine sahip 12-17 yaş arası gençlerin yerleştirildiği bir bakımevidir. Burada kalan 15 yaşındaki bir kızın ölü bulunması İsveç Polisini harekete geçirir. Yapılan araştırmada bakımevinde kalan kızlardan biri olan Victoria Bennet'in olay gecesi, küçük bir çocuğu kaçırarak ortadan kaybolduğu anlaşılır. Komiser Joona Linna, hakkında açılan soruşturma sebebiyle davaya gözetmen olarak atanır. Savcının, İsveç polisinin tüm engellemelerine rağmen araştırmaya devam eden Joona, ipuçlarını takip ederken kendini medyum olarak tanıtan bir kadın,sır dolu koruyucu aileler ve acı dolu gerçeklerle yüz yüze gelecektir. Özellikle Joona Lina'nın gizemli geçmişiyle ilgili pek çok sorunun cevaplanması, hareketlerinin altında yatan nedenlerin açıklanması ve merak uyandıran bir sonla bitmesi ile 4. kitaba yönelik beklentilerimi çok yükseltti. Önerimdir.
Ateş ŞahidiLars Kepler · Pegasus Yayınları · 202152 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.