Joona Linna serisinin 3.kitabı Ateş Şahidi, zihinde görselleştirmeyi sağlayan yalın ve akıcı anlatımı, merak uyandıran kurgusu ve arka planda ana karaktere dair hikayesi ile soluksuz okuduğum bir kitap oldu. Çocuklukta yaşanan travmaların sebep olduğu yalnızlık hissi, günümüz yaşantılarına etkisi; su gibi akan bir anlatım ve heyecanı hiç bitmeyen bir konu ile işleniyor. Eylemlerin sebeplerinin ve geçmiş hikayelerin etkileyici bağlantıları sebebiyle katilin tahmin edilebilir olması sıkıntı yaratmıyor.
Brittagärd Özel Islahevi; davranış problemleri yaşayan, kendine zarar verme eğilimlerine sahip 12-17 yaş arası gençlerin yerleştirildiği bir bakımevidir. Burada kalan 15 yaşındaki bir kızın ölü bulunması İsveç Polisini harekete geçirir. Yapılan araştırmada bakımevinde kalan kızlardan biri olan Victoria Bennet'in olay gecesi, küçük bir çocuğu kaçırarak ortadan kaybolduğu anlaşılır.
Komiser Joona Linna, hakkında açılan soruşturma sebebiyle davaya gözetmen olarak atanır. Savcının, İsveç polisinin tüm engellemelerine rağmen araştırmaya devam eden Joona, ipuçlarını takip ederken kendini medyum olarak tanıtan bir kadın,sır dolu koruyucu aileler ve acı dolu gerçeklerle yüz yüze gelecektir.
Özellikle Joona Lina'nın gizemli geçmişiyle ilgili pek çok sorunun cevaplanması, hareketlerinin altında yatan nedenlerin açıklanması ve merak uyandıran bir sonla bitmesi ile 4. kitaba yönelik beklentilerimi çok yükseltti. Önerimdir.