Recep Terler yönetiminde yayın hayatına devam eden Ayasofya dergisi, 22. Sayısında 2017 Şiirini mercek altına almış.
Derginin Mart-Nisan sayısında 2017 Şiiri üzerine önemli bir dosya çalışması ortaya konmuş. Said Yavuz ve Harun Yakarer’in giriş yazılarıyla başlayan dosya, 2017 yılında çıkan şiir kitapları arasından yirmi yedi farklı şiir kitabı üzerine yirmi yedi farklı şairindeğerlendirilmesiyle sunulmuş. Bir Nokta, Aşina, Şule, Dergâh, Profil, Everest, Hece, Temmuz, İzdiham, Ülke Edebiyat, Yedi İklim, Mühür, İz ve Avangard gibi birçok yayınevinden çıkan eserlerinin değerlendirmeye alınması çeşitlilik ve hakkaniyet açısından oldukça önemli.
Dosyaya ek olarak yine şairlere “2017 şiirinden geriye kalan sizce nedir?” diye soruluyor.Hüsrev Hatemi, Haşmet Babaoğlu, Adem Turan, Sıddık Ertaş, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Ercan Yılmaz, Güven Adıgüzel, Muzaffer Serkan Aydın, Murat Küçükçifçi, AyşeÇelikkaya, Orhan Özekinci ve Tuba Kaplan cevap vermiş. Her kuşaktan şairin görüşleriyle ayrı bir kıymet kazanan soruşturma okurunu bekliyor.
Bedri Gencer önemli bir makale ile dergiye katkı sağlamış: Seküler Gelenekten Seküleristik Modernliğe.
Said Yavuz siyaset bilimci, şair, yazar ve müzisyen Savaş Ş. Barkçin ile kayıtlara geçecek bir söyleşi gerçekleştirmiş: Sanat ahlâkın, adamlığın, kulluğun dışındaki bir alan değil aksine bütün bunları çoğaltmak, inceltmek, güzelleştirmek için var.
Bülent Özdaman usta sinamacı Nazif Tunç’a önemli sorular sormuş, usta sinemacının verdiği cevaplar ise mest ediyor: Sinema, Allah’ın görülmesi gereken ayetlerini, esmanın tecellisini göstermek, Hakk’a emsaller, semboller, remizler, imgeler yoluyla ulaşmayı deneyebilir.
Elimizdeki sayıda derginin öykü tarafı da ağır basıyor. Ahmet Sarı, Samet Öztürk, Eda İşler, Aynur Dilber ve Zeynep Sena Gümüş öyküleriyle dergiye renk katıyor.
Zeyneb Demirel Kitabın Gölgesinde köşesine Bismillah diyor. Cahit Zarifoğlu’nun Bir Değirmendir Bu Dünya adlı eseri üzerine Ahmet Zarifoğlu, Mustafa Nezihi Pesen, MustafaÖzçelik, Necip Tosun ve Osman Koca’dan görüşler almış.
Arka kapakta duyguları kabartan bir şiir var, İsmail Kılıçarslan’dan: Destan