2012
Azerbaycan
Azerbaycanca

2025 33. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2025 02:43
Az/ Hakan GÜNDAY Kitabı ikinci okuyuşum, ilk okuyuşum 26 Ocak 2024 İkinci okumamı da kitap dostlarım @mavi_kitap_kulubu ile yapmış oldum. Yeni şeyler var ama yazmaya üşeniyorum. Daha önceki
AzHakan Günday · Qanun Nəşriyyatı · 201226,8bin okunma
AZ'ın tarifsiz ÇOK'luğu ...
2021 31. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2021 20:56
Kasvetli bir Ankara sabahına uyanıyorum. Hava, gerçekten soğuğu sevebilen benim gibi insanlar için huzur verici görünüyor. Bu güzel pazar gününe onlarca aktivite sığdırabilirdim, bir sürü plan
Karanlıktan Merhamete
2026 15. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2026 20:31
Hakan Günday, her ne kadar kendisi bu kategori yazarı olduğunu kabul etmese de yeraltı edebiyatının ülkemizdeki en önemli figürlerinden biridir. Hakan Günday edebiyatı denildiğinde genellikle
Afallatan Bir Kitap
Puan vermedi·360 syf.·
2025 31. kitabı
‎Yeraltı edebiyatından okuduğum ilk kitaptı sanırım. Başka bir kitap okur muyum? Emin değilim... ‎ ‎Kitapları sadece okuyup geçmekten ziyade bende uyandırdıklarını, verdiği mesajı ve bir ebeveyn
1000k
AzHakan Günday · Doğan Kitap · 201926,8bin okunma
Mezarlık Çocuklarının Ülkesinde "Az"
Puan vermedi·360 syf.·
2026 5. kitabı
Küçük bir kız gibi hissediyorum kendimi. Aslinda belki de on bir yaşındaki bir kiz yazıyor sana bütün bunlari... Her neyse!!! Adının "Az" olmasının aksine; tek bir büyük yara anlatmıyor
Alıntı
2026 18. kitabı
Okunma: 29 Mart 2026 13:13
Okuduğu okuldan annesi tarafından apar topar alınıp köye götürülen Derda henüz 11 yaşındadır. Bir tarikat şeyhinin oğluyla evlendirilir. Ardından İngiltere’ye götürülür. Burada tarikatın içinde baskı
Gözlerim değil, kalbim yoruldu:((
·360 syf.·
2026 60. kitabı
“Üffff… Günday, Günday, Günday… Paramparça ettin beni :(( İnsan her sayfada ölüp yeniden dirilir mi? Ben tam olarak bunu yaşadım. Her sayfada biraz daha dağıldım, biraz daha içimde bir şeyler koptu. Derdâ… Saç örgüsü beline kadar uzanan o masum çocuk… Hayat sana ne yaptı böyle? Gerçi buna ‘hayat’ demek haksızlık olur. Sana bunları yaşatan, insan görünümüne bürünmüş o vicdansız kalabalığın ta kendisi… Okudukça tek bir şeyi düşündüm: Gerçek hayattaki Derdâları neden göremiyoruz? Ya da neden görmezden geliyoruz? Biz nasıl bir toplum olduk böyle? Merhametimizi ne zaman kaybettik, vicdanlarımız ne zaman bu kadar sustu? Oysa Derda gibi, Derdâ gibi o kadar çok çocuk var ki… Oturduğu okul sırasından koparılan, bilmediği diyarlara savrulan, çocukluğunu yaşayamadan büyümek zorunda bırakılan… İşte en çok da buna yanıyor insanın içi. Kalbim gerçekten acıdı, kalbim kanadı. ‘Doğduğun yer kaderindir’ derler ya… Ne yazık ki bazı çocuklar bu kaderi ağır bir şekilde yaşıyor. Keşke bunlar sadece bir romanın sayfalarında kalsa diyebilseydim. Ama bugün, bağnaz zihniyetlerin giderek arttığı bir dünyada, buna benzer acıları daha çok görecek olmak insanı daha da yaralıyor. Kısacası bu kitabı okurken gözlerim yorulmadı; kalbim kanadı. Bence bu eser herkes tarafından mutlaka okunmalı. Daima sevgiyle ve kitaplarla kalın…
AzHakan Günday · Doğan Kitap · 201926,8bin okunma
Kim seçerdi acaba hangi hayalin olacağını?
2025 119. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2025 21:12
Kitap bitti Ben de bittim. Nereden başladım derdaların hayatına beni nerelere savurdu. Hani deriz ya bazan karşıma bir insan çıktı hayatım değişti diye. Karşılaştığımız bu insanlar bizi savururken
·360 syf.·
2025 11. kitabı
Az
kesinlikle az değil hatta fazlasıyla çok içinizi acıtacak öfkeden deliye dönerken ağlamak isteyeceksiniz. Çocuklarımıza gösterilen vahşeti içiniz kanayarak okuyacaksınız. Din simsarlarının insanları nasıl kullandığını, uyuşturucunun nasıl bir bela olduğunu, şiddetin ve arsızlığın hayatımızı nasıl ele geçirdiğini bütün çıplaklığıyla göreceksiniz. İnsanlardan nefret etmeyi bırakın insan eli değilmiş her şeyden nefret edeceksiniz. Kitap bize Derda ve Derda’nın öyküsünü anlatıyor iki farklı hikaye gibi başlayıp birbirine harmanlanarak ve üstüne
Oğuz Atay
Oğuz Atay
ile renklendirilerek muhteşem ve öngörülemez bir final sunuyor. Mutlaka ve mutlaka okunmasını tavsiye ediyorum.
Az
hakkında ne kadar yazsam az gelecek ve tarifi daha zorlaşacak o yüzden okuyun ama tabi kalbiniz ve sinirleriniz kuvvetliyse !!!!!! Kitapla ve okuma aşkıyla dolu bir hayat diliyorum herkese
2024 61. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2024 14:24
Belki de, az çoktan fazladır. Belki de az, hayat ve ölüm kadardır! Belki de, seni az tanıyorum, demek, seni kendimden çok biliyorum, demektir. Kurgu ve karakter tanımlamaları muhteşem. Nefret, sevgi, hoşgörü, acımak, hırs, intikam adına ne varsa tüm duygulara aynı anda dokunabilen ve sizi içine çeken oldukça sert bir kitap "Az". A.dan Z ye ne anlatılabilirse bu kitapta mevcut. Yeraltı Edebiyatı severlerin severek okuyacağı güzel bir eser. Keyifli okumalar, kitapla kalın. Zaten herşey bir umutla başlamamış mıydı..?

Hakan GündayYazar · 11 kitap
Hakan Günday, Türk yazardır. 2000'li yıllardan itibaren roman, dizi ve film senaryosu, oyun türlerinde eserler vermiştir. Eserlerinde yarattığı anti kahramanlar ile toplum ahlakı, evlilik ve aile kurumlarını eleştirir. Cinsellik, şiddet, cinayet, uyuşturucu, sapkın ilişkiler gibi konuları sıklıkla ele alan yazar, Türkiye'de yeraltı edebiyatı alanında önemli isimlerden birisi olarak anılır. 29 Mayıs 1976'da Rodos'ta doğdu. İlköğrenimini Brüksel'de tamamladı. Ankara Tevfik Fikret Lisesi'ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü'nde üniversite eğitimine başladı. Ertesi yıl Üniversite Libre de Bruxelles'in Siyasal Bilimler bölümüne geçti. Öğrenimine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde devam etti. İlk romanı "Kinyas ve Kayra"yı 2000 yılında o dönemde Om Yayınevi'nin editörü Nevzat Çelik'in desteği ile yayımladı. Hakan Günday, eski milletvekillerinden Faik Günday'ın torunudur. 26 Kasım 2014 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen törende 2014 yılı Türk-Fransız Edebiyat Ödülünü almıştır. 5 Kasım 2015'te, Fransızcaya Encore adıyla çevrilen "Daha" romanıyla Fransa'nın saygın edebiyat ödüllerinden Prix Medicis "En İyi Yabancı Roman Ödülü'nü almıştır. İlk oyunu olan Malafa, 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gösterime girmiştir (2010). Romanları Kinyas ve Kayra (2000) Zargana (2002) Piç (2003) Malafa (2005) Azil (2007) Ziyan (2009) Az (2011) Daha (2013)