Depresyon için Çığır Açan Yeni Bir Tedavi

Dr. Pia Callesen
Az Düşün Uzun Yaşa, düşünceleriniz üzerinde kontrol sahibi olmayı irdeliyor. Depresyonu atlatmanın yanı sıra onu daha da ileriye taşımamanın yollarını öğretiyor. Birçoğumuz, krizlerle ve yaşam mücadeleleriyle başa çıkmanın en iyi yolunun bu durumların üzerine gitmek olduğunu düşünürüz. Gereğinden fazla düşünüp stresi ve yüz yüze kaldığımız travmaları analiz etmemiz gerektiğine inanırız. Ancak bu pek de akıllıca değildir... Bunun yerine zihnimizi bir süzgeç gibi görmeli, biz onlara tutunmadıkça düşüncelerin akıp gidebileceğine güvenmeliyiz. Anda kalmanın değerini fark etmeli, depresyonu ona sarılarak çözemeyeceğimizi benimsemeliyiz. Peki tutunduğumuz ve bizi aşağı çeken bu olumsuz düşünceleri nasıl serbest bırakacağız? Bilişötesi terapi üzerine yazılmış ilk pratik kitap olan Az Düşün Uzun Yaşa, sunduğu örnekler ve terapi taktikleriyle okura bu konuda rehberlik ediyor. Doktor Pia Callesen depresyonun kaçınılmaz bir hastalık olmadığını ve daha az düşünüp anda daha çok vakit geçirerek kontrol edebileceğimiz, engelleyebileceğimiz bir şey olduğunu gösteriyor. “Aşırı düşünme problemini daha fazla düşünerek aşamazsınız. Bunun üstesinden sadece daha az düşünerek gelebilirsiniz.”
176 sayfa

Puan vermedi
Yeni bir yaklaşım, bilişötesi terapi
Kişisel gelişim kitaplarını çok beğenmem, zaten bu da onlardan biri değil. Bambaşka bir yaklaşım. Öncelikle ben psikoloji öğrencisi olarak ilaç tedavisini ve bilişsel tedaviyi çok benimseyen biri değilim. Bilişsel tedavi benim için çok uğraştırıcı ilaç tedavisi ise yan etkilerini göze alamadığım bir tedavi biçimi ancak bu kitap bilişötesi tedaviyi
10/10 puan verdi
Kitap genel olarak ‘ruminasyon’ kavramı üzerinden ilerlemektedir. Ruminasyon; olumsuz düşünceleri üzerine geçirdiğimiz zamanın sıklığı üzerine olan bir tanımdır. Günümüzde olan depresiflik ve depresyonun çözümü olarak direkt olarak ilaca başvurmaktansa öncesinde bu süreci atlatmak için Bilişötesi terapi ile olumsuz düşünceleri gün içerisinde düşüneceğimiz zamanı kontrol altına alarak git gide bu süreyi azaltıp daha iyi bir ruh haline bürünmemizi sağlamamızı ön görüyor. Etkileyici ve uygulanabilir olduğunu düşünüyorum, ki bilimsel olarak da etkili olduğu görülmüştür. Tavsiye ederim. İyi okumalar dilerim.
8/10 puan verdi
Çocukluktan beri çok düşünen bir insanım, belki dedim bu kitap az da olsa faydalı olur. Bolca ruminasyondan bahsedilmiş örneklerle birlikte. Ben pek bir faydasını göremedim, zaten bildiğim şeyleri başka birinden okumuş gibi oldum.
Puan vermedi
Terapi Gibii...
AZ DÜŞÜN UZUN YAŞA! Sade ve stressiz bir yaşamın önemini vurguluyor. Fazla düşünmenin getirdiği yükleri azaltarak hayatı daha anlamlı ve keyifli hale getirmeyi öneriyor. Anda kalma, sadeleşme ve basit mutluluklarla uzun bir yaşam sürmenin yollarını pratik ve akıcı bir dille anlatıyor. Okuması kolay, ilham verici bir kişisel gelişim kitabı.
6/10 puan verdi
Bilişötesi terapi zihinsel sağlık için hızlı kısa sürede cevap veren bir tedavi yöntemidir. İyileşme konusunda kişinin sorumluluk alabileceği düşüncesi ana savıdır. Ruminasyonları ve onlarla ne yapacağımızı odağına alan bilişötesi terapi bireye dikkat problemleri ve muhtelif zihinsel bilişsel sorunlarının hepsinin depresyon da dahil olmak üzere hastalık durumlarının çok düşünmekten kaynaklı olduğunu söyler. Ruminasyona dönüşme potansiyelindeki tetikleyeci düşünceleri zihinde oyalamak, bırakmak salıvermek veyahut ertelemek gibi kontrol edeceği fikri insana öz saygı ve kontrollü yaşam hissi verir. Bu kitabı okumak bana çok iyi geldi, fazlaca düşünme konusunda problem yaşayan herkese tavsiye ederim.
Az Düşün Uzun YaşaDr. Pia Callesen · Yakamoz Yayınları · 2022123 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.