Bir kitap hayal etmek zor bir şey değil. Tıpkı bir başkası olmayı hayal etmek gibi, bunu sık sık yaparım. Zor olan ise, hayal ettiğiniz kitabın ima ettiği yazar olmak.
Ağladım hem de hüngür hüngür ağladım sonunda. Bir insanın bu kadar içtenlikle kendini anlatabilmesi çok büyük bir ayrıcalık. Ben bu konuşmaya bile nobel veririm şahsen :)
Babamın BavuluOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 20192,758 okunma
Nobel ödülü aldığınfda yaptığı konuşmanın genişletilmiş hali ile başka ortamlatdaki birkaç konuşması var kitapta. Yazarlık serüvenini anlatmış bir bakıma. 93 sayfalık bir kitapçık.
Babamın BavuluOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 20192,758 okunma
Babamın Bavulu' nu okurken Orhan Pamuk' a haksızlık ettiğimi düşündüm. Yıllardır okumayı ertelediğim Orhan Pamuk eserleri için bir kere daha ön yargılarımızın ne kadar aptalca ve ahmakça olduğunu istemeden de bir kere daha yaşayarak ezber ettim. Özellikler babamız ve ailemiz bizi biz yapan kilometre taşlarımız değil midir? Ne kadar uzağa gidebiliriz ki ..!!! Onların eksiklikleri ve yaşanmamışlıklarını, içgüdüsel olarak bizler tamamlarız...
Babamın BavuluOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 20192,758 okunma
Babamın Bavulu, beni Orhan Pamuk ile tanıştıran, onu bana sevdiren kitaptır. Dokuz yıl evvel bir vesileyle elime geçen bu kitabı okumuş, adını sıkça duyduğum bu yazarı keşfe koyulmak için delice bir heyecana kapılmıştım. O gün bugündür de hayranıyım zaten. Ve,hayır! Bu sadece bir konuşma değil.