Çoklu Dünyalar #2

Tether
Sıralamalar

2023 125. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2023 07:44
Çoklu Dünyalar Serisi 2 #Bağ " Ve o gün gelip, serçe, sığırcık ve tarlakuşu beraber uçtuğunda, yepyeni bir dünya doğacak ve her şey bir zamanlar olduğu gibi olacak. " İlk kitaba göre daha olaylı ve heyecanlı olduğunu söyleyebilirim. Karakterlerin yaşlarına göre fazla olgun olmalarını sevdim. Toksik ilişki olmamasını da sevdim. Yazar kitabı hiç olmadık yerde bitirdi. Galiba 3. Serisi de mevcut ve ülkemizde çevrilmemiş.
2021 60. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2021 21:00
"İnsanlara güvenmek, kendini onların iradesine teslim etmek demektir." *SPOİ Kitabı çok kesik kesik okudum, baya uzun bir süre zarfında bitti. İnceleme hiç giremedim bunun sebebi sanırım üşengeçlik, her neyse. Genel olarak ele alıcam bu yüzden inceleme kısa olacak. Serinin ilk kitabını çok fazla beğenememiştim aşırı sakin geçtiği için ama bu kitap tam aksine çok fazla olaylı geçti. Baş karakterimiz Sasha biraz daha aklı başında ve güçlü. Thomas ile ilişkilerine çok üzülmüştüm ama bu kitapta tekrar beraber olmaları güzeldi. Genel olarak yine uzak durdular birbirlerinden yaşanan olaylar için ama beraber olmaları bile beni kesti. Bu kitapta daha fazla karakter tanıyoruz bir Tim ile geçen olaylar üzerinde durulmuş daha çok, benim en sevdiğim karakter Adel oldu. Çok dobra birisi ama büyük ihtimalle çoğu kişi Adel'i sevmeyecek kitabın sonundaki vuruşu için. İlk kitapta sürekli bahsi geçen Dr. March bu kitapta daha ayrıntılı tanıyacağız ve Sasha'nın ailesi hakkında da bu kitap bilgilendiirici. Kitapta sevdiğim bir diğer karakter ise Selene. Kendinden çok emin oluşu harikaydı. Selene'nin dünyası ve orda yaşadıkları çok ilginç. Üçüncü kitapta bunu ele almış ama sanırım daha kitap çıkmadı. Benzerlerin arasında bulunan bağ çok güzel ve farklıydı. Genel olarak kitabı sevdim. Benim rahatsız olduğum tek durum kitapta çok fazla düşünce geçmesi, çok fazla benzetme yapması yazarın. Bunlar okuma hızımı aşırı düşüren durumlar. Bir süre sonra olaydan koparıyor. Her neyse benim diyeceklerim bu kadar. Seri güzel ve okunmaya değer.
2023 21. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2023 14:26
Ara ara okuduğum güzel bir kitaptı. Karakterlerin uyumu, kurgusu güzeldi ve devamı da çıkacakmış. Yeni bir paralel evrene gidişleriyle 3. kitaba geçiyor.
İnceleme
2020 1. kitabı
Tandeme yorum yaptıktan sonra 2. Kitabına yorum yapmazsam olmazdı... Kitabı sabırsızlıkla bekledim. Çünkü sevgili yazarlar okuyucuyu meraklandırmayı severler...Bana göre Bağ , Tandeme nisbeten daha etkileyici ve daha güzel. Eminim ki birinci kitabı bir tık daha düşük bulmamın sebebi kitabı anlamak ve kavramak. Bağ'a Tandem'deki her şeyi anlayarak geldim... Bağ'da bizi yeni bir karakter ve yeni bir öykü bekliyor. Kitabı en beğendiğim özellik de şu ki aynı olayı bir çok kişi tarafından anlatılması. Bunu her yazar yapmıyor. Bir kitabın tek yönlü yazılması sonucunda karşıdaki karakterleri kendimize göre yargılıyoruz. Ama Bağ'da bu mümkün değil... Çünkü okuduğunuz bir sayfada karşı tarafı suçlarken ondan sonraki sayfalarda karşı tarafı suçladığınız için kendinizi suçluyorsunuz. Bu şey yani bu özelliği her yazar kitabına katamıyor. Ama ne büyük başarı ki Anna Jarzab bunu başarmış. Zamanında Bağ'ı çok bekledim. Şimdide aynı heyecanın katbekat fazlasıyla 3. Kitap Taigada'yı bekliyorum. 3. Kitabın gelmeyeceğini düşünen negatif düşüncelere inanmayın. Ben inanmıyorum. Çünkü Anna Jarzab kitabı "Son değil ; Sadece başlangıç" sözüyle bitiriyor. Kesinlikle okunmaya değen bir kitap. İyi okumalar...
2023 5. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2023 11:35
Sasha, Aurora'dan çıkmıştır. Her şeyin düzelmesini umut ediyordur ama ne yazık ki arkasında bıraktığı Thomas, paralel evrenleri bilmesi ve Aurora isimli dünyada yaşayan benzeriyle tanıştığı için eski hayatına geri dönemez. Sürekli onları düşünüyordur. Bunların yanında bir de varlığını yeni öğrendiği başka bir kızın gizemli ve bazen de korkutucu imgelemleriyle boğuşan Sasha, zor da olsa tandemden tekrardan geçmeye karar verir. Diğer tarafta onu Thomas ve başka bir dünyadan gelen benzeri beklemektedir. Selene ölmekte olan kendi dünyası için benzerlerini bulmaya ve dünyasını kurtarmaya gelmiştir. Aralarında ki telepatik bağ sayesinde konuşabiliyorlar, birbirlerinin anılarını ve onların gözünden yaşadıklarını, nerede olduklarını görebiliyorlardır. Çünkü Sasha, Juliana ve Selene'nin kaderleri ortaktır. Aralarında ki bu bağ sayesinde akıl almaz bir güce sahiptirler. Sasha, Selene ve Thomas, Juliana'yı bulmak için amansız bir arayışa çıkarlar. Serinin sanırım 3. kitabı da var ama ülkemizde basılmamış. Öyle bir sonla bittiki devamını okumayı çok isterdim. İlk kitaba göre daha hızlı ilerlediğini söyleyebilirim. İlkinde aksiyon eksikti ama bunda oldukça yüksek bir seviyede. Okurken şaşırdığım o kadar fazla nokta vardı ki. Özellikle de sahip oldukları güçleri gördüğümde şok oldum. Karakterleri, kurgusunu, dilini kısacası her şeyini sevdim ben bu serinin. Okumanızı tavsiye ederim. Yeni kitaplarda buluşmak üzere
1000k
2023 93. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2023 02:12
Bu serinin underrated kaldığını düşünüyorum çünkü bu tarz kitaplarda sona doğru heyecan eksilir ama bunda ilk kitapta aldığım zevkin aynısını aldım. İnanılmaz heyecanlı bir sonla bitirilmiş ve kitap boyunca da heyecan hep üst seviyedeydi. Üçüncü kitabı arayıp bulamadım. Araştırıp baktığımda da yazarın kendi yayıncısı kitabın basılmayacağını söylemiş, yazar ise boş vakit bulduğu bir zaman kitabı ücretsiz bir şekilde okuyabileceğimiz platformların birinde yayınlayabileceğini söylemiş ama maalesef ki onu da bulamadım. Yazarın yarattığı dünya, karakterler ve aksiyon mükemmel işlenmiş okurken keşke filmi yapılsa demedim değil. Gerçekten böyle güzel kitapların değer görmeyip sadece reklam sayesinde ünlenmiş diğer işleri gördükçe üzülüyorum. Yine de birinci kitabı sevdiyseniz ikinci kitabı almanızı öneririm finali heyecanlı bitip üçüncü kitabı aratsa da birincisinden aldığınız keyfin aynısını bunda da alabilirsiniz.
·336 syf.·
2023 30. kitabı
İlk kitap kadar iyi değildi bence. Evet çok fazla olay vardı ama hep birbirini tekrar eden olaylar. Sürekli kaçan-kovalayan ilişkisi ve bir türlü sonuca ulaşılamayan bir durum söz konusu. Kitabı okuduktan sonra anladım ki üçüncü bir kitabın daha olması gerekiyor. Ama kitap henüz yayınlanmamış. Olsa da kitaplığımda yer edineceğini pek sanmıyorum. . . . Serinin ilk kitabı:
2022 67. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2022 20:04
İlk kitaba nazaran aşk daha ön plandaydı, bazı sahneler okurken çok baydı. Sanırım 3.kitap çevrilmemiş. Lucas'a biraz üzüldüm ona hâlâ kızgınım ama affettim.
·336 syf.·
2022 5. kitabı
İki farklı gezegende sizden iki tane daha olduğunu ve zihninizde size özel bir #"BAĞ" varlığı düşünün. Üçünüzde hem aynı kişisiniz,hem değil.. Biraz beyin yakan bir cümle aslında, değil mi? Sasha,Selene ve Juliana'nın zihinlerinde ortak ve eşsiz bir #BAĞ var ve kendilerine özgü olabilmek için bu #BAĞı kırmaları gerekiyor. Bu #bağı kırmak içinde yapmaları gerekenler ve aşamaları gereken engeller vardır. #BAĞI kırma çabalarını anlatan güzel bir bilim-kurgu kitabı. Bilim-kurgu sevenlerin kesinlikle okuması gereken bir kitap bence. Ve son olarak kitabın bir önceki serisi daha var(mış). Ben kitabı aldığımda bundan haberim yoktu.
Tandem
'ın bir devamı mı emin değilim. Ama ilk kitabı okumadan ikinci kitabını okumak arada bir kopukluk hissettirmiyor. Kitaba başlamadan önce seri halinde olduğunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Keyifli okumalar..
İnceleme
2026 9. kitabı
Yazarla tanışmayı ve neden 3. Kitabını söz verdiği üzere internetten de olsa yayınlamaktan vazgeçtiğini sormak çok isterdim. 13 yıl önce bırakmış. Kitabın kurgusu çoğu kitap kurgusuna kesinlikle bin basar. 1. Kitabından sonra 2. Kitabı ilaç gibi geldi. 3. Kitabının olmayışı bana günlerce yağmurlu camdan dışarıyı izlettirdi. Kitabın çoğu yerinde 'nasıl bi kafayla yazdın' diye sayfayla bakışmalarım oldu. Kesinlikle şans verilmeli