Bağlanma, Evlilik ve Aile Psikolojisi

Tarık Solmuş
8/10
9 Kişi
22
Okunma
16
Beğeni
1.424
Görüntülenme
Bu kitap, genel olarak BAĞLANMA'ya, yani anne-babaya, çocuğa, işe-mesleğe, dine-tanrıya, politik inançlara ve kardeşler, arkadaşlar, akrabalar ya da öğretmenler gibi yakın kişilere bağlanmaya ve romantik bağlanmaya, aşka, romantik ilişkilere ve evliliğe, sevgiliye ve eşe bağlanmaya odaklı yazılardan oluşmaktadır. Romantik ilişkilerden anne-baba-çocuk ilişkisine, kariyer - iş yaşamından cinsel yaşama, dinsel tutumlardan politik inançlara kadar yaşamın her noktasında bağlanma özelliklerimizin etkileri görülür. Bir sosyal organizasyonun; örneğin meslek örgütü, dernek ya da vakfın üyesi olup olmamayı, bir romantik ilişki yaşayıp yaşamamayı, takım tutup tutmamayı, namaz kılıp kılmamayı ya da meslek seçimlerimizi belirleyen temel etken bağlanma stillerimizdir. Her biri kendi alanında yetkin akademisyen ve / veya uygulamacılar tarafından kaleme alınan yazılarda öncelikle bağlanmanın bebeklik, çocukluk ve ergenlikte kendisini nasıl gösterdiği, bağlanmanın bu dönemlerde nasıl kurulduğu ve geliştiği gözden geçiriliyor. Yetişkinlik dönemini içeren ikinci bölümde, romantik kıskançlık ve bu kıskançlığın bağlanma stillerine göre nasıl değiştiği irdeleniyor. Bağlanmanın eş seçimini, evlilik uyumunu, doyumunu ve evlilikte yaşanan çatışmaları nasıl biçimlendirdiğine ve gerek evlilik öncesi gerekse evlilik sonrasında; yani boşanma sürecinde yaşanan bağlanma davranışlarına değiniliyor. Son bölümümüzde de, bebeklikten yetişkinliğe uzanan süreçte insanlarda bağlanma ya da bağlanamama dinamiklerine bağlı olarak saldırganlık, şiddet, suça eğilim, bağlanamama yani yalnızlık olgularının ve yaşam deneyiminin nasıl gerçekleştiği işleniyor. Bebeklikten yetişkinliğe; hayatın her alanında, her anında görülen bağlanma yaşantılarına odaklı bu kitabımız, kendisini ve hayatı keşfetmeye çalışan tüm okuyuculara bir yaşam rehberi olacaktır.
Editör:
Tarık Solmuş
Tarık Solmuş
Tahmini Okuma Süresi: 13 sa. 22 dk.Sayfa Sayısı: 472Basım Tarihi: Kasım 2012Yayınevi: Sistem Yayıncılık
ISBN: 9789753226066Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
472 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabın yazarı Tarık Solmuş,1972 doğumlu Hacettepe Pskoloji mezunudur.Türkiye'nin bir çok yerinde seminerler,kurslar ve evli çiftlere danışmanlık etmiş bir kişidir.Kitabını okumadan önce bu bilgilere sahip olarak kitabı almaya karar verdim. İçerik olarak ilk konular da bağlanmaya başlamadan önce bu sürecin bebeklik anından itibaren ne kadar etkili bir durum olduğu, insanın gerek bir partiye gerek aileye gerek sevgiliye gerek eşe gerekse eşyaya ne kadar bağlı olduğunu bunun boyutunun daha doğduğu andan ve çevreden etkilendiğini görmüş ve okumuş oldum. Bir birey için anne kavramı duygusal ve psikolojik açıdan hem olumlu hem de olumsuz karakter olmasında ne kadar önemli ve özel olduğunu düşündüm.Eşlerin birbirlerini bulana kadar bir çok şeye farkında veya farkında olmadan ne kadar bağlandığını bunun sonucunda eşini ne şekilde sevebileceğini bile şekillendirdiğini öğrenmiş oldum. İnsanların farklı yaşam süreçlerinde iyi veya kötü bağlandığı yüzlerce şey olduğunu bu sürecin iyi yönetilmesinin ise kişinin bebeklikten annesiyle arasında olan bağa bağlı olduğunu çocuk yetiştirmenin toplumu inşaa etmek demek olduğunun defalarca farkına vardım. Umarım böyle kitap ve bilgileri önemseyen hayatımızın seyrini değiştirirken iyi yönde eşlik edecek insanlar denk gelsin karşımıza.Okuyacaklara bu temenni ile keyifli engin kavrayışlı okumalar diliyorum.
Bağlanma, Evlilik ve Aile Psikolojisi
Bağlanma, Evlilik ve Aile PsikolojisiTarık Solmuş · Sistem Yayıncılık · 201222 okunma
Reklam
472 syf.
9/10 puan verdi
·
11 günde okudu
Bağlanma hem iyi, hem de kötüdür.Onun nasıl deyerlendirmeniz hayatınızdan asılıdır.Eğer hayatınızı kısa şekilde gözlemlerseniz bağlanmanın size ve etrafınızda nasıl alqı, hiss, ilişkinize etkisini göreceksiniz.Bağlanma karşılaştırıldığında iyi bir şeydir.Lakin her şey sınırında olsa kaliteliliyini korur.Onun için kime, neye, hangi sebebden bağlanmanıza dikkat edin.Ya bu nasıl olur? Onundamı bir sınırı olur? Eğer çoğunlukla insanlarla ilişkinizde iyi olmak istiyorsanız dikkat etmelisiniz.
Bağlanma, Evlilik ve Aile Psikolojisi
Bağlanma, Evlilik ve Aile PsikolojisiTarık Solmuş · Sistem Yayıncılık · 201222 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.