Agatha Christie
Beklenmeyen Misafir esrarengiz gibi görünmese de aslında esrarengiz bir cinayet öyküsü olarak tanımlanabilir. Güney Galler'de yoğun siste bir adam yolunu kaybeder ve arabası bir çukura yuvarlanır. Yardım aramak için girdiği evde, kocasını öldürdüğünü iddia eden, elinde silah bulunan bir kadınla karşılaşır...
170 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Mart 2016

Puan vermedi
Beklenmeyen misafir Misafir yardım aramak için girdiği evde, karşısına kocasını öldürdüğünü iddaa eden, elinde silah tutan bir kadın çıkıyor. Şaşkın olması gerekirken bizim misafir olay karşısında gayet rahat. Hiç istifini bozmuyor. Kadın: "Kocamı öldürdüm. "Beni ihbar etmeyecek misin?" diyor. Bizimki ise soğukkanlılıkla "Hadi gel otur şuraya sana yardım edeyim, cinayeti nasıl ört pas edebiliriz onu konuşalım," diyor. Anlamadım gitti.. Açıkçası burayı okurken misafirin tepkisini bayağ garipsemiştim. Ne biliyim yani insanın böyle bir durum karşısında yapacağı ilk iş telefona sarılıp cinayet ihbarında bulunmak olur. Oysa Michael ile Laura bir köşeye sandalye çekip, cinayeti nasıl ört pas edebileceklerinin detaylarını konuşuyorlar. Nitekim kitabın sonunda ise başından beridir sürüp giden "Katil kim?" sorusunun cevabı açığa çıkıyor ve kitabı şaşkınlıkla bitiriyorsunuz. Sürükleyiciydi, tavsiye ederim..
9/10 puan verdi
Agatha Christie'den "Beklenmeyen Misafir". Herkesin okumasını önerdiğim harika bir gizem/gerilim kitabı. Adından da anlaşılacağı gibi olay, suç işlenen bir eve aniden gelen bir konuğun etrafında dönüyor. Ancak bundan sonra ne olacağı ise bir muamma. Olaylar dizisi, çeşitli karakterlerle çok ilgi çekici. Her satır bizlere suç için yeni bir olasılık sunuyor. Her karakter çok ilginç ve suçluyu tahmin etmek çok zor. Laura ve diğer tüm aile üyeleri birbirlerini kanundan saklıyor gibi görünüyor ama konuğun bütün meseleye dahil olma şekli bana göre en ilginç kısım. Bu, harika ve öngörülemeyen bir sonla akıllara durgunluk veren inanılmaz bir kitap...
10/10 puan verdi
Kurguda Hercule Poirot olmasa da şimdiye kadar okuduğum en iyi Agatha Christie eseriydi diyebilirim. Bir solukta okunan çok akıcı bir kitap. Katilin hiç ummadığım birisi çıkması da beni hayli etkiledi. Okuyacak olanlara iyi okumalar dilerim.
5/10 puan verdi
Polisiye romanlara karşı hep bir ilgim olmuştur. Agatha Christie de sevdiğim yazarlar arasındadır. Ancak bu kitabı okuyup bitirince şunu düşündüm iyi ki okuduğum ilk Agatha Christie kitabı değil. Çünkü öyle olsaydı onun kitaplarına karşı bir önyargı oluşabilirdi. (Ki kitapları bir önyargıya kurban gitmemeli. Kesinlikle tavsiye edeceğim kitapları vardır:On Küçük Zenci, Doğu Ekspresinde Cinayet, Roger Ackroyd Cinayeti, Porsuk Ağacı Cinayeti gibi ) Peki neden sevemedime dönecek olursam öncelikle kitapta Hercul Pairot yoktu ki benim için Agatha Christie kitaplarının vazgeçilmezidir . Ayrıca kitaptaki dedektif karakteri de çok silik işlenmiş yani bir polisiye romanda gördüğümüz deliller, ipuçları, beyin fırtınası, merak örgüsü yetersizdi. Ayrıca maalesef katili tahmin ettim. Kısacası tavsiyem değildir.
Puan vermedi
Beklenmeyen misafir sürükleyici her sayfasında merak uyandıran güzel bir Agatha kitabi. Açıkçası Agatha kitaplarında hep ters köşe yaptığından o mantıkla en olmayacak kişiyi katil ilan ettim. Sonlara doğru yanıldığımı sandım ama sonu öyle karışıktı ki tahminim doğru mu yanlış mi bilemedim:) katil sandigim kişi, ama baska bir kimlikle çıktı herneyse okuyanlar ne demek istedigimj anladi. Kısa tek solukta okunacak güzel bir kitap.
7/10 puan verdi
Beklenmeyen Misafir 12 Nisan 1958'te, Fare Kapanı (The Mousetrap) adlı oyun Büyükelçiler Tiyatrosu'nda 2239'uncu kez oynandı. Bununla, Londra'da oynanan en uzun süreli tiyatro oyunu rekorunu da
Puan vermedi
Sahneyi görebiliyor ve seti hayal edebiliyordum: Fransız pencereli bir misafir odası, bir tekerlekli sandalye, bir silah ve bir ceset. Agatha Christie'nin aynı adlı oyununun Charles Osborne
8/10 puan verdi
Tiyatroya uyarlanan kitaplar okumuştum ama ilk defa aslında tiyatro olan hatta çok defa oynanıp beğenilen bir eseri romana çevrilmiş haliyle okumuş oldum.Okuması son derece keyifliydi.Zaten 160 sayfa yani bir solukta okudum.Kitap ilk başlarından itibaren katilin bulunması yönünde ilerledi.Yazar aslında spoiler içeren bazı cümleler kullanarak katilin kim olduğunu tahmin etmemize yardımcı olmaya çalışmış.Sonlarında isr katili buldum diyorsun ama yazar öyle bir kurgu kullanmışki resmen ters köşe oluyorsun...
135 syf.
10/10 puan verdi
Nereden başlasam, ne desem pek bilemiyorum ama dilim döndüğünce bir şeyler yazmak istedim. Christie yine döktürmüş. Her okuduğum yeni roman kafamda birinci sıraya yerleşiyor. Bu seferki katil tahmin edilmesi zor bir isim çıktı denilebilir. Kitap bitince bir sorgulama yaşadım resmen. Christie her kimin üzerinde katil olarak duruyorsa okur olarak bende o kişinin katil olduğuna inanıyordum, anlatımı insanı buna itiyordu. Muazzam betimlemeleri sayesinde sanki romanın bir karakteri gibi hissederek okunuyor, tam katili buldum diye kafada bir ampul yanacakken ters köşeler bitmiyor. Christie okurlarının bir kez olsun şans vermesi gerektiğini düşündüğüm bir kitap oldu. Hatta polisiye sevenlerin kesinlikle okuması gerektiğini düşündüğüm bir kitap. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar dilerim. Beklenmeyen misafir, beklenmeyen olaylar... Kimse göründüğü gibi değildir, her daim tedbirli olmak gerekir..;)
Beklenmeyen MisafirAgatha Christie · Altın Kitaplar · 20234,913 okunma
8/10 puan verdi
Agatha Christie yi ilk olarak ingiliz edebiyatı dersinde duymuştum. Kendisini ingiliz edebiyatının baş yazarlarından biri olarak tanıtmışlardı. Bu kitap aynı zamanda okuduğum ilk polisiye roman oldu. Ve gerçektende tanıtıldığı gibi buldum. Severek okuduğum bir roman oldu.

Agatha ChristieYazar · 163 kitap
Agatha Christie dünyanın en tanınmış polisiye romanları yazarıdır. Eserleri 45 dile çevrilmiş olan yazarın kitap satışları milyarları bulmuştur. Kutsal kitaplar (Kuran ve İncil) ile Shakespeare'dan sonra en çok satan yazardır. Agatha Miller, İngiltere'nin Torquay şehrinde 15 Eylül 1890'da doğmuştur. 1914 yılında Kraliyet Hava Kuvvetleri'nden Archibald Christie ile evlenmiştir. 1928 yılında boşanan çiftin Rosalind adında bir kızları vardır. Yarım yüzyıla aşkın süren yazarlık hayatında, 79 roman ve kısa hikâyelerden oluşan kitap yazmıştır. Ayrıca 25 Kasım 1952'de Londra'da perdelerini açan ve bugüne kadarki en uzun süreyle oynanan tiyatro eseri olan Fare Kapanı'nın da yer aldığı bir düzineden fazla oyuna imza atmıştır. Christie'nin 1920'de yayınlanan ilk kitabı "The Mysterious Affair Style (Ölüm Sessiz Geldi)", aynı zamanda meşhur kahramanı Belçikalı Dedektif Hercule Poirot'nun da yer aldığı ilk eseridir. Yazın dünyasının bilinen en ünlü karakterlerinden biri olan Hercule Poirot'yu yaratan Christie, bu kahramanını 33 romanı ve birçok kısa hikâyesinde kullanmıştır. Bir diğer kahramanı ise kadın karakter Miss Jane Marple'dır. Miss Marple'ı 1930 yılında yazdığı "The Murder at the Vicarage (Ölüm Çığlığı)" adlı romanıyla okurlarına tanıtmıştır. Her iki kahramanın da serüvenleri televizyon dizisi veya film olmuştur. 1974'de Doğu Ekspresinde Cinayet, 1957'de "Witness for the Prosecution (Beklenmeyen ?ahit)", 1978'de Nil'de Ölüm en başarılı olan filmlerindendir. Agatha Christie ayrıca Mary Westmacott takma adıyla altı adet duygusal roman da yazmıştır. Aynı zamanda ikinci eşi Sir Max Mallowanile katıldığı arkeolojik kazılarla ilgili kitaplar da yazmıştır. 1971 yılında İngiltere'nin en yüksek onur unvanı olan "Britanya İmparatorluğu Kadın Komutanı" nişanını almıştır. Agatha Christie 12 Ocak 1976'da ölmüştür.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.