Ahmet Telli
Büyük aşklar yolculuklarla başlar Gidelim istersen suyun Söğüt dallarını serinlettiği Irmağın sesine aldanarak Bir aldanma değil midir Öncesi unutulan şeyler gibi Aşklar ve yolculuklar da Belki anlatır anlatacağı Bir şey varsa bekleyen Eprimiş olsa da sözler
95 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Eylül 1984

10/10 puan verdi
Ahmet Telli'nin şiirlerinden oluşan bu eserde yaşamınıza dair birçok iz bulacaksınız. Siz de okuduğunuzda fark edeceksiniz ki okurken kısa ama düşünürken uzun bi kitap olacak her satırın bıraktığı etki ile. Şiirlerin her biri sanki bir yaşanmışlığı hissettiriyor her sayfada. Şair kelimeleri o kadar güzel kullanmış ki kafiye bile olmadan birçok yerinde bu kadar güzel karşısındakine hissettirir. Okumaya değer çok güzel bir kitap alın ve okuyun. Şiirlerde kaybolun. Keyifli Okumalar...
8/10 puan verdi
Ey kalbim, sana denk düşüyor bütün bu acılar! (Bir dize de sana armağan!)
"Gidersen yıkılır bu kent, kuşlar da gider bir nehir gibi susarım yüzünün deltasında." Şiir sever misiniz?.. En çok neye üzülüyorum biliyor musunuz? Dünyada ortaya çıkan ilk tür: şiir. Ama belki de günümüzde en az ilgi gören tür. Oysa kendimizi buluyoruz birçok şairin kalemimde. Kim bilir, belki de duygularımız ile yüzleşmekten
BELKİ YİNE OKUNUR..❀
↴ ↬Gülüşün Eklenir Kimliğime..~ Gün biter gülüşün kalır bende anılar gibi sürüklenir bulutlar Ömrümüz ayrılıklar toplamıdır
9/10 puan verdi
. İlk defa okudum Ahmet Telli'nin şiirlerini. Çok çok beğendim. Şiir anlayışı çok naif geldi bana. Güçlü bir kalemi olduğu her halinden belli. Sanki yazar hep böyle konuşuyor. .
Puan vermedi
Gün biter, gülüşün kalır bende...
Nasıl da sessiz yaşanıyor, gürültüler ortasında...
Ahmet Telli
'den okuduğum ilk şiir kitabı ve sonda olmayacak. Kitapda ki şiirler sizi sımsıcak, ruha dokunan, içten, samimi bir şekilde karşılıyor. Yazarımızın şiirlerini okurken her duyguyu hissediyorsunuz. Dizelerin arasında gezinirken ruhunuz bazen Özgür, bazen tutsak. Bir dizesinde; kavgadan uzak kalmışsan, sevda'dan da uzak kalmışsın diyor yazarımız ve hayata dair güzel tespitlerde bulunuyor şiirlerinde. Şiir okumayı seviyorsanız mutlaka okumalısınız. İnsana en çok şiir yakışıyor, Sonra yeryüzüne Yağmur, gökyüzüne mavi Ve en çok insana vefa, Yüreği sevda, gözlere haya Ve en çok yaşamak yakışıyor, İnsanca, sevdaca, duruca... Ve insanca yaşamak için hayatınızdan şiiri, sevgiyi, aşkı, vefa'yı, samimiyeti, dostlukları eksik etmeyin keyifli okumalar dilerim.
Belki Yine GelirimAhmet Telli · Everest Yayınları · 20195,3bin okunma
Belki Yine Gelirim
Gidersen yıkılır bu kent, kuşlar da gider bir nehir gibi susarım yüzünün deltasında... Ahmet Telli'nin okuduğum ilk kitabıydı. Her şiiriyle yeni bir kapı açıyor, hududunu zorluyor düşlerimizin. Herkesin okuması gereken muhteşem bir eser. Keyifli okumalar. Şiirle kalın.... “Kayıp gidiyor parmaklarımın arasından. Bir aşkı anlatmak için seçtiğim sözcükler.” “Nasıl da sessiz yaşanıyor gürültüler ortasında...” “Gidersen kim sular fesleğenleri Kuşlar nereye sığınır akşam olunca... ”Sessizliği dinliyornın şimdi ve soluğunu sustuğun yerde birşeyler kırılıyor...
91 syf.
Vedâ Divânı
Vedâ Divânı
5. bölüm ile bildigim özlediğim Ahmet Telliye tekrar kavuştum. Sevdaya, aşk acısına, terkedilmişliğe doydum. Öyle kararlı ve başı bozuk bir halde kendimden geçtim. Kalbimde unutmak istediğim şiirlerimle kısa bir yolculuğa çıkmak istedim. Belki yine gelirim diyerek vuruldum yollara. Yüreğimin kıyısına demir atmış minicik sandala bindim. Geceydi ve yukarıdan ay bana el sallıyordu. Çektim küreklerimi acılar denizinin sığ sularında. Özlem çırası tutuşturmuştu bedenimi ağır ağır. Bu kaçış bir su misali söndürürdü belki de yüreğimi yakan sevdaları. Gitmekle kurtulmak mümkün değildi işte. Ateşim içimde okyanuslar kadar büyümüştü. Kendimi sulara attım. Acılar beni boğarken belki de kurtulacağımı düşünüyordum. Gitgide dibe batıyordum. Çırpındım son nefesime kadar çırpındım ve o an bir mesaj sesi işittim. Kendime geldim. Bana ne oldu neredeyim ben diye düşündüm . Hayal kurmaya bile izin vermezler insana.
Belki Yine GelirimAhmet Telli · Everest Yayınları · 20195,3bin okunma
104 syf.
10/10 puan verdi
Natüralizm etkisiyle yazılmış bir Ahmet Telli klasiği. Doğa motifleriyle sembolize edilmiş bir Nevzat Çelik güzellemesi adeta. Ahmet Telli'nin okuduğum ilk eseri ve sanıyorum son eseri olmayacak. Çünkü kalemini de kelamını da çok beğendim. Özellikle 'Belki Yine Gelirim' şiirine bayıldım. Hemen bitireceğiniz konusunda size güven veremem ama bitirdikten sonra kitaplıkta tozlanmaya terk edemeyeceğinize kefil olabilirim. Bol duygulu okumalar :)
Belki Yine GelirimAhmet Telli · Gibi Yayınları · 19945,3bin okunma
Puan vermedi
Arkadaş tavsiyesi ile başladığım bu yola Ahmet Telli müptelası olarak devam edeceğim sanırım. En güzel müptelalık.. Daha duygulu daha anlamlı yazan var mıdır, belki vardır ama bu yazarın bende yeri çok başka, naiflik akıyor.. Çocuk, çocukluk temalarını öyle güzel işler ki Ahmet Telli, yalnızca bu sebepten ötürü bile sevgimi kazanmıştır. İçten, sıcacık şiirler... İçindeki en güzel şiir de bana göre kitaba ismini veren şiirdir zaten. Şiddetle okumanızı tavsiye eder, keyifli okumalar dilerim. :)
İnceleme
Sade, şık ve anlamlı. Her mısrayı severek okudum. Ve her şiir insanın kalbine dokunuyor. Gerçekten çok güzeldi. Okunmasını tavsiye ederim. Yazarın emeğine, yüreğine ve kalemine sağlık.. .

Ahmet TelliYazar · 35 kitap
2 Aralık 1946'da Çankırı’nın şu an Karabük'e bağlı olan Eskipazar ilçesinde doğan Ahmet Telli, Hasanoğlan ve Kayseri Pazarören, Pınarbaşı öğretmen okullarında eğitim gördü. Öğretmen okulundan sonra dört yıl ilkokul öğretmenliği, daha sonra da Gazi Eğitim Enstitüsü'nü bitirmesinin ardından, Kastamonu, İnebolu, Doğanyurt, Kırıkkale ve Ankara Atatürk Lisesi'nde Türkçe ve Edebiyat öğretmenliği yaptı. 1981'de Gazi Eğitim Enstitüsü'nde öğretmenken, sıkıyönetimce tutuklanarak görevine son verildi. Aynı yıl, TCK'nın (o zamanlar) 141, 142 ve 146. maddelerinden yargılandı. 141 ve 146'dan beraat etti. Cigerhun'un şiirleri üstüne yazdığı bir yazısından ötürü 142. maddeden kısa bir süre hüküm giydi. Kitapçılık, yayıncılık yaptı, çeşitli yayınevlerinde yönetici ve editör olarak bulundu. 1993'te mahkeme kararıyla öğretmenliğe döndü ve emekli oldu. İlk şiiri 1961'de yayımlandı. 1972'de Cengiz Tuncer'in Kerkenez adlı romanı üstüne yazdığı ilk yazısına Varlık Dergisi Eleştiri Ödülü ikinciliği verildi. 70'li yıllarda daha çok deneme ve kitap tanıtma yazıları yazdı ve kitaplarını 1979'dan sonra yayınlamaya başladı. 1980'de Hüznün İsyan Olur kitabına Ömer Faruk Toprak Şiir Ödülü (Metin Altıok'la birlikte); Saklı Kalan adlı kitabına da 1982 Yazko Şiir Özendirme Ödülü verildi. 2010 yılında yayınlanan Nida kitabına da 2011 Akdeniz Altın Portakal Şiir Ödülü verildi. Özellikle 1972'den sonra, birçok edebiyat dergisinde yazıları, şiirleri yayımlandı. Türkiye Yazıları dergisi (Mart 1983, sayı: 72), Kavram ve Karmaşa dergisi (Ocak - Şubat 2002, sayı:22), Gümüş - Deliler Teknesi eki - (Ocak 2007), Bireylikler dergisi (Mayıs - Haziran 2011, sayı:32) şiiriyle ilgili özel sayılar yayımladılar. 1960 sonrası toplumcu gerçekçi şiirimizin ikinci kuşağında yer alan özgün şairlerden olan Ahmet Telli, sözcük seçimi ve ses tonu bakımından İsmet Özel'den etkilenirken romantik ve başkaldırıcı şiiriyle bir yandan da Attilâ İlhan'a yakın bir duruş sergiler. Eserleri - Şiir kitapları - Yangın Yılları (1979) - Hüznün İsyan Olur (1979) - Dövüşen Anlatsın (1980) - Saklı Kalan (1981) - Su Çürüdü (1982) - Belki Yine Gelirim (1984) - Çocuksun Sen (1994) - Kalbim Unut Bu Şiiri - Seçmeler (1994) - Barbar ve Şehla (2003) - Yüzünün Doğusu Gül - Gul e Rojhilata Ruye Te - Şiirlerden seçmeler Türkçe-Kürtçe (2005) - Nida (2010) - Bakışın Senin (2016) - Veda Divanı - Toplu Şiirleri (2018) ISBN 978-605-185-224-9 Yazılar - Ben Hiçbir Şey Söylemedim (2001) - Sulara mı Yazıldı (2001) - Buradayım Sözümde (2005) - Neylersin (2012) - Söylesen - Görsen (2016) Öykü - Arkadaşlık Günleriydi Hakkında yayımlanan eserler - Yangın Yılları'ndan Nida'ya Ahmet Telli Şiiri, Asuman Susam, 2011, Everest Yayınları - Nida Odağında Ahmet Telli Şiiri, Sempozyum Kitabı, 2012, Everest Yayınları Kendi sesinden CD - Kalmasın, 1994 - Kül ve Kil, 1997 Ödülleri - 1980 Ömer Faruk Toprak Şiir Ödülü Hüznün İsyan Olur kitabı ile (Metin Altıok’la paylaştı) - 1982 Yazko Şiir Özendirme Ödülü Saklı Kalan kitabı ile - 2011 Altın Portakal Şiir Ödülü Nida kitabı ile - 2020 PEN Türkiye Şiir Ödülü
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.