Ben Kendim Öteki

0 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
"Doğru bilinç doğru yaşamı sağlar ve doğru yaşam doğru toplumu gerektirir. Hakikat 'olan' ile 'olması gereken' arasındaki mesafenin en aza indiği yerdir. Bu mesafe insanın insanla olan etik ilişkisinde kapanma eğilimi gösterir.Kendini arayan kendi varlığının özüne, bilgisine ulaşmaya çalışan insan orada tanrısallığı bulur." Her yazarın bir yazma serüveni vardır.Hele de hapishanelerde bu serüven daha da anlamlı ve çetindir. Bazen unutulmamak için bazen unutturmamak için kağıda dökülür sözcükler. Kimi hapishane duvarlarını aşmak ister kimi yalnızlığın duvarlarını aşmak ister. Tutsak Leyla Atabay da eserleri hapishane duvarlarını delen ve tel örgüleri aşıp kitlelere ulaşmış kalemi güçlü bir yazar. 1978 Van doğumlu 25 yıllık tutsak olan Atabay bu süreçte pek çok sürgün-sevk yaşadı . Muş, Erzurum ve Bayburt Hapishanelerinden sonra şu an Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda olan, direnişin mekan tanımadığını bizlere somut halini sunan yazarın son eseri Payîz Yayınevinden Ekim ayında çıktı.Editörlüğünü Birsen Orhan'ın yaptığı, 269 sayfadan oluşan eser " Ben Kendim Öteki " raflarda yerini aldı.
270 sayfa
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.