Güray Süngü
Babamın mektubunu düşünüyordum. Onun kahramanlarını. Bir de benim kahramanlarımı. Yaşıtlarımın kahramanlarını. Hatta benden büyüklerin de kahramanlarını… Sinemalarda, kitaplarda, çizgi romanlarda, televizyonda, sosyal medyada. Yani her yerde. Bir mahkeme kurup kahramanları yargılamaya karar verdim. Bunu nasıl yapacaktım?” Ali, Zeytinburnu’nda tuhaf olarak etiketlenmiş bir genç. Sıradanlık ona göre değil, çünkü Ali’nin içinde matematik dehası kadar güçlü bir tuhaflık yatıyor. Diğerleri onu anlamasa da, Ali’nin tuhaflığı, sadece sayılarla değil, aynı zamanda kendi gerçek benliğiyle savaştığı bu hikâyede ortaya çıkıyor. Ben Neden Bu Kadar Böyle, sonsuz sorular arasında, Ali’nin içindeki gücü, dostluğu ve hayal gücünü keşfetmesiyle genç okurlara “sıradan” birinin nasıl gerçek bir kahramana dönüşebileceğini gösteriyor. Matematik, bu hikâyede sadece bir araç değil, aynı zamanda bir kahramanın doğuşunun anahtarı… (Tanıtım Bülteninden)
112 sayfa

Puan vermedi
Yazarın okuduğum ilk kitabı bu kitap. Dili çok akıcı. Bende diğer kitaplarını da okuma isteği uyandırdı. Çocuksu bir üslupla yazılmış, lise öğrencisi Alinin dilinden. Görünüşünden dolayı zorbalığa uğramış olan karakterimizin öyküsünden çok ders çıkarılabilir. Sevdim.
4/10 puan verdi
Çocukların bakış açısı ile yazılmış kitaplarda ilk dikkat ettiğim şey karakterin çocuklara özgü olan hayal gücüne sahip olup olmaması oluyor. Bu kitapta bu kısım kuvvetliydi, sevdim. Daha önce suya düştüğü için saçları boğulmaktan korkarak kafasının içine saklanmış bi' çocuğun hikayesini okumamıştım. Sandal sefasını internette sörf yapmayı tercih eden birini de. Fakat sanırım bu kitaba dair tek sevdiğim şey bu. Kalan yerlerini bilemiyorum. Güray Süngü gibi büyük bir yazardan böyle dikkat çekici bir karakteri daha güzel bir kurguda yaşatmasını beklerdim. Bahsi geçen konu fazla sıradandı. Babası uzaklarda olan dış görünüşü yüzünden dışlanan bir çocuk. Ve çok sevdiği ablası. Bazen sıradan şeyleri anlatım ile orijinal kılmak mümkün olur fakat maalesef bu yaşanmamış. Ayrıca karakterimiz lise öğrencisi fakat davranış ve düşünme yapısı itibari ile ortaokulda olması daha muhtemel. Okuyup bitirdiğim zaman hoş bir kitaptı oldum ama sevdiğim bir kitap olduğunu söyleyemeyeceğim maalesef.
8/10 puan verdi
Sen benim abimsin
Bitti. Evet son cümle de buydu. Güray abiyi seviyorum. Hassas bir kalp. Düşünceli birisi. İnce şeyleri anlamak ve anlatmakta usta. Hayatımın en kabuklu döneminde bu kitabı okumak iyi geldi. Kabuklu -yarası soğuk, darbelerden uzak, sessiz, bekleyişli- dönemimde insanlardan kaçıyorum. Yalnız kalmak büyük nimet. Anlatmaktan, anlamaktan yorulduğum bir dönem. Ama yine de düşünmediğim bir an yok. Bu kitabı böyle bir dönemde okumak isabetli oldu. Biliyor musunuz çok da uzatmayacağım. Kalkın bi şeyler yapalım, ben Ali gibi yolda kendimi ve çevremi okumak istiyorum. Kalkmadan bilemem. Değişmem lazım. Öfkem ancak bu şekilde havada toz olacak. Çünkü bir cümle harikaydı, biz Amerikada değiliz. Anadolunun saf çocuklarıyız. Beraber büyüyoruz. İnsan insanın kurdu değil buralarda. Bize benziyorsak böyle tabi. Aman neyse okuyun, sevdim. Kazanmak da kaybetmek de aynı şey. Kazandığında sevincini, kaybettiğinde hüznünü yaşamam kadar doğal bir şey yok. Hayat busun sen beee! Güray süngünün kafasını seviyorum. Kitabı uçsuz bucaksız iç sesine göre döşemiş. Onun kafasının içinde sörf yapmak gibiydi. Varol canım abim. Sen hep yaz. Ve bidaha sakın genç işi bişiler yaptın diye özür dileme. Orda geçmişte kalmış bişiler var. Bizi bugünlere getiren esaslı duygular. Burdayız çok şükür. Özelsin, özeliz, özözöz. Bitti.
Ben Neden Bu Kadar BöyleGüray Süngü · Ketebe Yayınları · 202458 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.