Polisiye eserleri biraz ciddi okunur , pür dikkat olaya yönelip kim , nasıl , niye , ne zaman yapmış diye merakla okunur ki sonu merak edilir . Bu eserde yazarımız olaya ayrı bir hava katmış . Eserde bulunan her karakterin fiziksel , ruhsal ve esprilutel konuşmaları polise eserini keyifli okunur hala getirmiş.
Gergin dolu ortamda stresi yaşarken bir yanda konuşmaların doğal olması olaya gerçekçilik katmış. Baş karakterimiz Engin Başkomiser karşılıyor bizi . Yardımcısı Tekin ile çözülmesi gereken bir olaya intikal ediyorlar . Metruk bir binada genç bir kadın cesedi bulunuyor Selin Yazman . Sıradan biri değil bu durumda işi daha da sarpa sarıyor . Hem gündem hemde işin verdiği ciddiyetle bir bir ipuçlarını birleştirmeye çalışıyoruz bizde .
Tabi bu esere bir de Selin 'in kendisi de dahil olunca kitap ismi ortaya çıkıyor " Beni Kim Öldürdü? "
Engin Başkomiser 'in hayatı , kaldığı apartmanı ve sakinleri bana günümüzde bir diziyi anımsattı okuyunca diziyi izleyenler çok iyi anlayacaktır. Her karakterin kendi hayatında içsel bir yolculuğu var aslında . Önemli işler yapılsa da kendilerine has duygu ve düşüncelerini tabi bir da hayatın zorlukları var . Bastırılmış duygular , geçmiş yaşantılar, anne ve kardeş teması da karşılıyor bizi . Yoğun bir hayatı Engin Komiser gibi biraz dalgaya biraz ciddiyete birazda sorumluluk olarak yaşarken buluyoruz.
Her karakterden ayrı bir bulgu öğrenecek , sonunda ters köşe olacak ve ip uçlarını adım adım takip edeceğiniz , yer yer gülüp yer yer de olayın ciddiyetine dalacağınız polisiye bir eser okumak isterseniz doğru adrestesiniz. Bu eseri keyifle okuyacağınıza eminim .
Keyifli okumalar dilerim .