Beş Ahlak Yazısı

Umberto Eco
Bizden farklı olan insanlara tahammül edemeyiz: Derilerinin rengi farklı olduğu için, anlamadığımız bir dili konuştukları için, kurbağa, köpek, maymun, domuz, sarımsak yedikleri için, dövme yaptırdıkları için…
Umberto Eco
Umberto Eco
Beş Ahlak Yazısı
Beş Ahlak Yazısı
Reklam
Okuma Listem
2019 yılı okuma listem (Bir Kısmı) (Güncellenmeye devam edecek) (Beni kitaplarımla tanı iki gözüm)
Felsefe Nedir?
Felsefe Nedir?
Lolita
Lolita
Hakikat bir kez açıklanmış olup bu açıklama sonsuza dek gecerlidir; bizim tek yapacağımız şey, bu anlaşılmadı güç mesajı yorumlamayi sürdürmektedir.
Beş Ahlak Yazısı
Beş Ahlak Yazısı
Umberto Eco
Umberto Eco
YouTube İçerik Listemiz
YouTube kanalımızın içeriklerini bir başlık altında toplamak istiyorum. Yeni videolar oldukça buraya eklemeler yapacağım 👇🏻 Kitap Yorumlarımız : 1. Resimde Görünmeyen youtu.be/4ev7bR2_0hY 2. Doppler ve Bildiğimiz Dünyanın Sonu youtu.be/pfDsiW4hhWA 3. İrade Terbiyesi youtu.be/mKwkucE9loU 4. Oltadaki Balık
Reklam
Beş Ahlak Yazısı
Beş Ahlak Yazısı
İnsanın yersiz bir rastlantıdan kaynaklanan bir hata sonucu dünyaya gelmekle,ölümlülük durumuyla karşı karşıya bırakılmakla kalmayıp, bunun bilincinde olmaya yazgılı olduğunu, bu yüzden de tüm hayvanlar arasında en kusurlusu olduğunu kabul edin bir an için...
Beş Ahlak Yazısı - Umberto Eco | YENİ VİDEO
Değerli kitapseverler, sevmek isteyenler ve tabi ki de Romalılar! Bugün sizlere
Gülün Adı
Gülün Adı
romanı ile tanınan
Umberto Eco
Umberto Eco
'nun
Beş Ahlak Yazısı
Beş Ahlak Yazısı
adlı kitabı hakkında konuşmak istedik. ➡ ➡ youtu.be/_egVqQESYug Vaktinizi ayırıp izlediğiniz için teşekkür ederiz :) Umberto Eco, ahlaksal hesaplaşma niteliği taşıyan beş yazısını "Beş Ahlak Yazısı" adı altında toplamış. Kitabın ilk yazısı, "Savaşı Düşünmek", Körfez Savaşı'ndan yola çıkarak, geleneksel savaşlarla modern savaşların bir karşılaştırılması ve modern savaşı anlama çabası. "Ebedi Faşizm", Mussolini İtalya'sında faşizmi yaşayan çocuk Eco'nun anılarından faşizmin "ebedi" niteliklerini çözümlemeye geçen yetişkin Eco'nun neredeyse değişmez faşist belirtileri ortaya koyuşu. Üçüncü yazı "Basın Hakkında", İtalya basınının 1950'lerden bu yana geçirdiği dönüşümü ele alan, ama basına ilişkin genel değerlendirmeler içeren bir yazı. Dördüncü yazı, "Öteki Sahneye Girdiğinde", herhangi bir dinsel inanç sistemine bağlı olmaksızın bir insanın nasıl bir ahlak yaratabileceğinin araştırılması -kısacası, Türkiye açısından son derece güncel bir konu olan "laik ahlak'ın temellendirilmesi çabası. Ve son yazı "Göçler, Hoşgörü ve Hoşgörülemezlik" 2000 yılının en temel uluslararası sorunu göç olgusunu, Batı-Doğu toplumları arasındaki geleceğe yönelik ilişkilerin nasıl bir gidiş göstereceğini düşünme çabası. Türk toplumunu da yakından ilgilendiren beş sorun, beş ahlaksal hesaplaşma. (Arka Kapak)
100 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.