Fırat Haza
"Kerem babası gibi pilot olma hayalleri kuran renk körü bir çocuktur. Kollarını kanat yapıp uçarak gittiği okuluna Sude isimli yeni bir öğrenci gelir. Sude’nin ten rengi hastalığından dolayı doğuştan farklıdır. Kerem, Sude’yi görür görmez aşık olur. Ancak Sude’nin aklında tek bir soru vardır: “Acaba Kerem beni herkes gibi görse yine de sever mi?” “Sude bir gün yanıma elinde, büyük boy bir tuval ve ufak bir torbanın içinde çeşit çeşit fırçalar ve boyalarla çıkageldi. Benden kendisini nasıl gördüğümü resmetmemi istedi. Üstelik annesinin bana teşekkür mahiyetinde diktiği beyaz ressam önlüğünü belime bağlamıştı. “Artık pelerinin de var” demişti.” Sude’nin sorusunun gölgesinde çocuk anlatıcının dilinden dinlediğimiz bu uzun hikâye ilk aşkı ve büyümeyi resmediyor. Bu büyüme ve ilk aşk bizi 80’lerden günümüze doğru sürüklüyor. Öyle ki her şey Kerem’in 1984 Eylül’ünde Beyaz Gelincik’i görmesiyle başlıyor."
Tahmini Okuma Süresi: 1 sa. 8 dk.Sayfa Sayısı: 40Basım Tarihi: 24 Haziran 2024Yayınevi: Klaros Yayınları
ISBN: 9786254157653Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

40 syf.
10/10 puan verdi
Çocuk kalanların hikâyesi.
Beyaz Gelincik
Daha önce hikâyelerini okuyup çok beğendiğim bir yazarın ilk kitabı. Kitabın tasarımı ve arka kapağı oldukça sade ve çocukluğu andırır gibi pamuk şeker tadında geldi. Kerem'e gelince, her okulda sessiz sakin, kendi dünyasında, dışarıdan okulla çok alakası yokmuş gibi görünen çocuklar vardır. O çocukların dünyasını, neler düşündüğünü, ne hayaller kurduğunu hep merak etmişimdir. Kerem de öyle bir çocuk. Hem de dünyayı herkesten farklı gören bir çocuk. Yazar bizi böyle bir çocuğun hayatına, hayallerine, geçmişine ve geleceğine davet ediyor. Sude ise, başkalarına benzemediği için hep dışlanan, yolu Kerem'le kesişen ve Kerem'in gözünde herkesten başka açan bir çiçek. "Sen sadece benim gözlerim için açan bir çiçektin bence ama gözlerimden uzakta büyüdün." Kitapta hayata dair, insana dair, hayatımıza giren ve hayatımızdan çıkan insanlara dair çok şey buldum. Çocuk aklıyla, kalbiyle ve masumluğuyla tutunduğumuz şeyleri bırakmak büyümenin gereği gibi öğretilir genelde ama öyle midir gerçekten? Çocuk masumluğuyla ve koşulsuz ve zamansız sevme yetisiyle yetişkin olmak mümkün değil mi? Mümkünmüş.
Beyaz GelincikFırat Haza · Klaros Yayınları · 20243 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.