Daniel G. Amen
Bu kitapta siz kaygı, depresyon, saplantı, öfke ve panik atak sorunlarını aşmanın yollarını bilimsel kanıtlarıyla bulacaksınız. Beyninizin çalışma ilkelerini öğrenerek, buna ilişkin tüm olası sorun ve rahatsızlıklar hakkında daha doğru öngörülerde bulunacaksınız ve sorunları aşmanın temel yollarını öğreneceksiniz. Dr. Daniel Amen şaşırtıcı ve etkin bir şekilde beynimizi değiştirmemiz durumunda hayatımızı değiştirmeye yardımcı olacak “beyin reçeteleri” sunmaktadır. Sinirlilik ve panik atağı yenmek için: Hızlı bir şekilde içsel karmaşanızı sakinleştirecek basit nefes alıp verme tekniklerini kullanın. Depresyonla savaşmak için: Otomatik olumsuz düşünceleri nasıl öldüreceğinizi öğrenin Kızgınlık duygusundan kurtulmak için: Amen’in anti-kızgınlık diyetini izleyin ve sizi sakinleştirecek besinleri tüketin Algı eksikliğini yenmek için: “Tek Sayfalık Mucize” ile odaklanma yetinizi geliştirin Saplantılı kaygılardan kurtulmak için: Yazılı uygulamalar yapın ve sorun-çözme alıştırmalarını öğrenin.
510 sayfa

510 syf.
Puan vermedi
Patolojiyi örneklerle,uygulamalarla ve öz bilgi ile anlatmış.Ufak testlerle kendinizi keşfetmeyi de sağlıyor. Beyin ile ilgili bilgiler vermesi de güzeldi. Keyifli okumalar.
Beyninizi Değiştirin Hayatınız Değişsin
Beyninizi Değiştirin Hayatınız DeğişsinDaniel G. Amen · Pegasus Yayınları · 2009101 okunma
552 syf.
3/10 puan verdi
Kitabın yarısı “biz merkezimizde şöyle yaptık, böyle tedavi ediyoruz” vb. gibi ifadelerle geçiyor. Kalan kısmında da genellikle aynı cümleleri farklı sayfalara yapıştırıp yapıştırıp kullanmışlar. Buna rağmen insan beyninin işleyişi, sağlığı hakkında faydalı bilgiler de var ama tekrarlanan cümleler ve kendilerini övmeleri kadar değil. Okumayı düşünenler, bu hususları dikkate alarak başlarsa iyi olur. İyi okumalar.
Beyninizi Değiştirin Hayatınız Değişsin
Beyninizi Değiştirin Hayatınız DeğişsinDaniel G. Amen · Pegasus Yayınları · 2021101 okunma
510 syf.
Puan vermedi
Kitabı ilk gördüğümde klasik bir kişisel gelişim kitabı olduğunu düşündüm. Ama aksine bilimsel gerçeklerden bahseden bir kitap. Yazar beynin insan davranışları üzerindeki etkisini araştıran bir psikiyatr. Kitapta beynin 5 ayrı bölümü olduğu, bu bölümlerin her birinde oluşan sorunların insanın duygu-düşünceleri ve davranışları üzerinde farklı tesirleri olduğu, bu tesirlerin ilaçla/psikoterapiye/gıdalarla nasıl tedavi edilebileceği hakknda ilgi çekici bilgiler verilmiş. Beynin çalşma sistemiyle ilgilenenlere öneririm.
552 syf.
8/10 puan verdi
Kitap genel olarak beyinle alakalı vakalar ve tedavi metodlarını anlatıyor.Bu vakaların çoğunluğu psikolojik değil biyolojik nedenlere bağlı.Beyin sağlığı için birçok tavsiye var. 500 sayfalık bi kitabı tavsiye etmek biraz riskli.Muhteşem diyemem lakin bu kitap okunmazsa beyinle alakalı bilgilerimizde büyük bir parça eksik kalmış olur diye düşünüyorum

Daniel G. Amen
Daniel G. AmenYazar · 8 kitap
Daniel Gregory Amen (1954 doğumlu) Amerikalı bir psikiyatrist, bir beyin hastalığı uzmanı, Amen Kliniklerinin yöneticisi ve New York Times'ın en çok satan yazarı. Amen'un klinikleri psikiyatrik bozuklukların teşhisinde beyin görüntüleme ekipmanı (tek foton emisyon bilgisayarlı tomografi SPECT) kullanımında uzmanlaşmıştır. Bununla birlikte, Amen'un metodolojisi psikiyatrlar ve sinirbilimciler tarafından etik ve güvenlik gerekçesiyle eleştirilmiştir. Amen, mesleki sporcuları etkileyen beyin yaralanmalarını incelemiş, ve National Football League için mukavemet sonrası danışman olarak görev yapıyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.