Beyoğlu'nun En Güzel Abisi (Midi Boy)

Ahmet Ümit
Yılbaşı gecesi işlenen bir cinayet... Tarlabaşı’nın arka sokaklarında bulunan bir erkek cesedi. Öldürülmüş erkeklerin en yakışıklısı, belki de en kötüsü. Karanlık sırların ortaya çıkardığı utanç verici bir gerçek. Gururlarının kurbanı olmuş erkekler, onların hayatlarını yaşamak zorunda olan kadınlar. Bu cinayetler yatağında, bu kötülükler bahçesinde, bu insan eti satılan can pazarında masumiyetini korumaya çalışan bir adam. Bir zamanlar İstanbul’un en gözde yeri olan Beyoğlu’nun hazin hikâyesi. Karanlık... Soğuk havayla iyice ağırlaşan bir karanlık. Uzaklardan şarkılar geliyor kulağına, neşeli kadın çığlıkları, ayarını yitirmiş sarhoş naraları, biri küfrediyor belki ana avrat, belki ağlıyor biri hıçkıra hıçkıra, belki biri sessizce ölüyor bu gürültünün, bu hengâmenin ortasında. Umurunda değil. Hepsinden sıyrılmış, sadece öfke... Nereye gittiğini bilmeden yürüyor, nefret tarafından kuşatılmış olarak. Kıskançlık denen o canavar, çelikten pençesine almış yüreğini, habire sıkıyor. “Kadınlar,” diyor bir ses zihninin derinliklerinden... “Kadınlar, onlarla oynayamazsın... Oynadığını zannedersin ama bir de bakmışsın, asıl oyuncak sen olmuşsun.” Hayatına giren kadınların yüzleri beliriyor sokağın zemininde. Birer birer düşüyor görüntüleri ayaklarının dibine. Hepsinin boynu bükük, hepsinin gözlerinde keder. Hepsi üzgün... Aldırmıyor, bir su birikintisiymiş gibi basıp geçiyor üzerlerinden ama yeniden düşüyor görüntüler zemine. “Kadınlar,” diyor o ses yine, “Kadınlardan asla kurtulamazsın, hayaletleri hayatın boyunca seni takip eder.” (Tanıtım Bülteninden)
568 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2013

8/10 puan verdi
"Beyoğlu'nu düşünüyorum, gözlerim kapalı.."
Amerikalı yazar George Raymond Richard Martin'in bu aralar sıkça rastladığım, sosyal medya kullanan hemen hemen herkesin bir kere de olsa okuduğu çok güzelbir cümlesi var. Bu cümleyi okuduktan sonra, iyi ki kitaplar var hee, diyorsunuz kendinize. Kitap okuyor olmanın verdiği o eşsiz huzuru ve gururu yaşıyorsunuz. Aslında günde 1 saat de olsa
456 syf.
7/10 puan verdi
En iyi kitaplarda bile giriş kısmı sıkıcı gelebilir ve hadi artık nereye gelecekse gelsin konu dersiniz bazen,bu kitap başlangıcı ile sizi sarıyor ve merakla devam ediyorsunuz. Ve hikayede, yeraltı dünyasının günümüz jargonları, sokaktaki jargonlar günümüzün dünyasını aktarırken gerçekçiliğini göstermiş. İstanbulda yaşayan veya bilenler; beyoğlu,dolapdere,tarlabaşı semtlerinin metruk yapılaşması insanlarını okurken yazarın tespitleri hoşuna gidecek ve hak verecek. Keto ve pirina karakterlerinin sokakta zor yetişmelerine, eğitimsiz olmalarına rağmen sosyal ve toplumsal olaylara bakışları haklı eleştirileri hayata farkında bile olmadan felsefe düşüncesi ile bakmaları çok güzeldi. Hayat her zaman okuyan bilen değil yaşayan ve yaşadığını doğru değerlendirenlerindir. Sıkıcı gelen kısımlar ise yazarın kendini kitabın içinde karakter olarak var etmesi gelmişti. Daha sonra polisiye romanlar yazarken karşılaştığı sorunları aktarıyor insanların kendisine nasıl baktıklarını veriyor diye merakta ettim. Buna rağmen çok reklam yaptı. Polisiye beklentisi yüksek olanları hayal kırıklığı yaratabilir. Spoiler vermemek için yüzeysel geçiyorum. En basit konularda bile bunu nasıl atlarsın, bunu niye sorgulamıyor diye çok konu oluştu bende. Sıkılmadan sonuna geldiğimizde ise hayal kırıklığı yaşadım. Alakasız kötü bir son oldu benim için. Katil kim bulama diye yazılmış sanki kitap. Her şey ne kadar güzel olursa olsun çoğu kez sonu ile hatırda kalıyor.
Ahmet Ümit
sevenler rahatça okuyabilirler seveceklerdir.
Beyoğlu’nun En Güzel Abisi
Beyoğlu’nun En Güzel AbisiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201938,4bin okunma
Beyoğlu’nun en güzel abisi
# Beyoğlu’nun En Güzel Abisi, okuduğum altıncı Ahmet Ümit Eseriydi. Kitabımız yılbaşı akşamı gerçekleşen bir cinayetle başlıyor. Bu cinayet çevresinde gerçekleşen olaylara farklı cinayetler de eklenince iş iyice içinden çıkılmaz bir hâl alıyor. Nevzat Komiser ekibiyle birlikte yine işinin başında. Yani buraya kadar klasik
8/10 puan verdi
- Polisin kabusu, yılbaşı geceleridir. Herkesin gülüp eğlendiği, mutlulukla dans ettiği o gece, polisler için korkunç saatler demektir; öğleden sonra başlayıp yeni yılın ilk günü ışıyıncaya kadar süren, bir türlü bitmek bilmeyen kanlı, karanlık bir kabus. Bunları düşündüğümüz yeni yılın ilk saatlerinde Tarlabaşı'nda bulunan bir erkek cesediyle
Puan vermedi
Yazarın son okuduğum üç kitabının da Beyoğlun'da geçmesi tesadüf olmasa gerek, Tarlabaşının arka sokakların da yılbaşı gecesi işlenen bir cinayet, geçmişin karanlık yüzü, ortaya çıkmamış sırlar. Yıkılmış hayatlar , farklı kimliklerin hayatların olduğu bu yerde masumiyetini korumaya çalışan bir adam Nevzat Başkomiser. Bir zamanlar İstanbul'un en gözde yeri Pera'sı... olayların nasıl gelişeceğini kestirmek çok güç bu kitapta , Başkomiser Nevzat ve yardımcıları Ali ve Zeynep bu cinayetler ağında sürüklenirken oradan oraya her farklı bir karakterde yıkılmış ayrı bir hayata tanık olacaksınız. ..
10/10 puan verdi
Çok güzel bir kitaptı. Ahmet Ümit’in okuduğum ikinci kitabı. Kitabı okurken birden fazla tahminde bulunuyorsunuz ama asla kesin bu dediğiniz çıkmıyor. Böyle olmasıda merak duygusunu fazlasıyla etkiliyor ve kitabi bırakmak istemiyor insan. Nevzat müdürüm ve yardımcıları, yaşadıkları olaylar duygular...herkes kendinden bir şey mutlaka buluyor. Sonunda üzüldüm talihsiz bir son oldu.Neyse spoiler vermeyelim:) okuyacaklara iyi okumalar muhteşem bir hikaye bekliyor sizi..
8/10 puan verdi
Bir cinayet ve cinayeti çözmeye çalışan Nevzat başkomiser, yardımcısı Ali ve kriminolog Zeynep'in maceraları.. Bunun dışında konuyu anlatmama gerek yok sanırım. Zaten anlatsam spoiler olur. O yüzden es geçiyorum.. Normal polisiye kitapları hepimiz biliriz. Mükemmel bir polis. Yakışıklı/Güzel şüpheliler. Kusursuz bir cinayet. Ve sonunda kitapta
Puan vermedi
Beyoğlunun en güzel abisi Romanımız her zaman olduğu gibi nevzat başkomser ve onun yaşadığı olaylar zincirini anlatmaktadır. Bir yılbaşı gecesi bıçakla öldürülen adam. Engin. Çevresi tarafından çokca düşmanı olan bir sürü kadınla ilişkisi olan tarlabaşı mevkiindeki mafyanın dostu. Dostu dediğimiz adam kara nizam bunu yırtdışında ölmekten kurtulup tarlabaşına gelince sahip çıkıyor. Kara nizamın uğruna herşeyi yaptığı ve yapacağı çilem yada diğer ismiyle Hacer Hanım. Enginle birlikte oyun oynayıp kızı sevdiğinden ayırıp kendine bağlamış kara nizam ezeli düşmanı ise barbut ihsan. Barbut ihsan babadan kalma koltuğa oturup mafya olanlardan çilem i çok sevdiği halde kara nizam türlü oyunlarla elinden alıyor bu yüzden de engin e ve nizama düşman. Tabi mahallede evler satılmasın sokak çocukları dışarda kalmasın diye uğraşan nazlı. Barbut ihsan ve kara nizamın tabii de enginin düşmanı. Nizamdan habersiz alınan evler, barbut ihsanın sevdiğini türlü oyunlarla kandırma masum bir kız olan azizeyi seviyorum diyerek yanında tutmalar nereden baksanız işin içinden çıkılmaz bir durum alıyor ve bu da katilin kim olabileceği konusunda okuyucuyu şüpheye bırakıyor. İnsanda heyecan uyandırması yönünü beğendim bir süre sonra taşlar yerine oturunca katilin kim olabileceğini tahmin de ediyorsun. Beğenmediğim tek tarafı kitapta gereksiz yere yazar kendi gerçek yaşamını anlatıp övünmüş olması. Beğenerek severek okuyabileceğiniz bir roman hepinize tavsiye ederim.
456 syf.
9/10 puan verdi
Başkomser Nevzat, Yazar Ahmet Ümit'in cinayet romanlarının ana karakteri. Bu kitaptaki olaylar da bizzat Başkomser Nevzat'ın ağzından anlatılıyor. Kitabın adına gelecek olursak, ilerleyen sayfalardaki buruk hikayeyi okurken anlayacaksınız. Bazı güzel şeylerin altında bir kötü hatıra saklı kalır. Olayların gerçekleştiği yerler İstanbul'un Beyoğlu-Tarlabaşı arasındaki kentsel dönüşüme uğrayan viraneler. İşlenen cinayetin temelinde rant olduğu düşüncesi aklınızın bir köşesine yazılacak. Rantın yanı sıra, çarpık kentleşme, gizemli arka sokaklar, yasak aşklar, sokağın görünmeyen yüzü, ihanet, kandırmaca olaylarının yaşandığı satırlarda gerçek katili bulmaya çalışırken gelgitler arasında kalacaksınız. Kitabın dili oldukça akıcı olması, konuların birbirleri ile arasındaki bağın sıkı olması sonucu okurken zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyeceksiniz. Ben şahsen gerçek katili tahmin edemedim. Yazar bu kitabında da ters köşe yaptı. Şu tezi hiçbir zaman unutmayın ki ''Suçu ispatlanmadıkça, herkes masumdur.'' Polisiye roman okumayı sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Keyifli okumalar dilerim...
Beyoğlu’nun En Güzel Abisi
SERT BİR ELEŞTİRİ !
Öncelikle sayfa 115' e kadar okudum ve belirli bir kısmını inceledim. Ahmet Ümit'in betimlemeleri hoşuma gitti, olayın örgüsünü beğendim. Fakat yazarın vermeye çalıştığı mesajlar hoşuma gitmedi. Rum sempatizanlığı sezdim bu kitapta. Tarlabaşında işlenmiş bir cinayet çözümleniyor fakat devamlı rum mimarilerine, onların güzel yaşamlarına, ne kadar

Ahmet ÜmitYazar · 39 kitap
Ahmet Ümit, 1960’ta Gaziantep’te doğdu. 1983’te Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında, Moskova’da, Sosyal Bilimler Akademisi’nde siyaset eğitimi gördü. Şiirleri, 1989 yılında Sokağın Zulası adıyla yayımlandı. 1992’de ilk öykü kitabı Çıplak Ayaklıydı Gece yayımlandı. Bunu Bir Ses Böler Geceyi, Agatha’nın Anahtarı, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir adlı polisiye öykü kitapları izledi. Hem çocuklara hem büyüklere yönelik Masal Masal İçinde ve Olmayan Ülke kitapları ile farklı bir tarz denedi. 1996’da yazdığı ilk romanı Sis ve Gece, polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Bu romanın ardından Kar Kokusu, Patasana ve Kukla yayımlandı. Bu kitapları Ninatta’nın Bileziği, İnsan Ruhunun Haritası, Aşk Köpekliktir, Beyoğlu Rapsodisi, Kavim, Bab-ı Esrar, İstanbul Hatırası, Sultanı Öldürmek,Beyoğlu’nun En Güzel Abisi ve Elveda Güzel Vatanım adlı kitapları izledi. Ahmet Ümit’in, İsmail Gülgeç’le birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Çiçekçinin Ölümü ve Başkomser Nevzat-Tapınak Fahişeleri, Aptülika (Abdülkadir Elçioğlu) ile birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Davulcu Davut’u Kim Öldürdü? ve Bartu Bölükbaşı ile birlikte hazırladığı Elveda Güzel Vatanım-İttihatçıların Yükselişi adlı çizgi romanları da bulunmaktadır. Eserleri yirminin üzerinde yabancı dile çevrilmiştir. Yazarın tüm yapıtları Everest Yayınları tarafından yayımlanmaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.