Mayıs 2022
FGK Yayınları

2022 29. kitabı
Kim bilir şimdi şu an hangi ocakta bir yangın var? Hangi evin ocağında ateş püskürtülmekte? Hangi evin yuvası alev almakta? Hangi evde çaresizlikte umut ışığı yanmaktadır? Cahillik almış başını insanlar arasında gezip durmakta. İnsanı yobazlaştırmakta. Gün geçtikçe medeniyet doğarken insanlar geri geri giderek batmaktadır.  İnsanlık ölmektedir. Yanlış bilgiyi doğruymuş gibi kullanmak insanlığı,  mertliği,  güveni,  dürüstlüğü,  ilimi, bilimi bitirir. Medeniyeti, kültürü; eğitimi bir adım bile ileri götürmez. Kadına yapılan haksızlık daha anne ve baba evinde başlıyorsa ömür boyu her kapıda her elde yabancı olur. Değer kıymet verilmez. "Bilge Bir Kadın..." kitabı baştan sona gerçekte yaşanan ve Bilge'nin başından geçen her türlü haksızlığı kaleme alınmıştır. Babası ve annesi tarafından zorbayla eğitilen Bilge kendi imkanıyla kendini geliştirir ama ailesinin zulmünden kaçarken ömür boyu okumuş  bir cahille baş etmeye çalışır... Bununla beraber otizm olan çocuğuyla imtihan edilir... Tek kadın ama dünyanın ağır yükü...Tek kadın ama dünyanın ağır imtihanı... Gerçeklerden alınarak olduğu gibi kaleme alınan bu eseri okumanızı tavsiye ediyorum.
2022 157. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2022 13:03
Sevgili kitap sever ve okuyucu dostlarım; #gününkitapönerisi nde @fgkyayinlari ndan çıkan @filiz4444 kaleminden #bilgebirkadın #ailedeeğitimotizm kitabından bahsetmek istiyorum. #kitapyorumum #kitapkitapkonusu Gerçek bir hayat hikayesi Bilge 'nin hayat hikâyesini okuyoruz. Çocukluğundan itibaren yaşadıklarını yazıyor yıllar sonra. Zorlu ve baskıcı bir ailede büyüyen nbir genç kız evlenince özgür olacağını sanıyor. Ama maalesef ki yüzü gülmüyor. Para yönünden sıkıntıları yok fakat manevi olarak çok yıpranıyor. Gördüğü psikolojik şiddeti kimselere anlatamıyor. Anne olmak için uzun uğraşlar sonucunda bebeğini kucağına aldı. Çocuk büyürken otizmli olduğunu anladılar. Anne ve otizmli bir çocuğu büyütme zorlukları. Babanın da aslında hasta olduğunu ve zamanında teşhis konulamadığını araştırmaları sonucunda öğreniyor Bilge. İçimizden bir kadın Bilge, kendimizi bulacağımız yerler var hayatında... Otizm ve Farkındalık adına yazılan bu kitabı kesinlikle okumanızı #tavsiyeediyorum
2022 12. kitabı
#Okudum #KitapYorum #Bilge
2022 17. kitabı
Herkese merhaba Bu gün sizlere @fgkyayinlari'ndan çıkan @filiz4444 yazarımızın kaleme aldığı #bilge'den bahsetmeye geldim.
Puan vermedi·156 syf.·
2022 10. kitabı
Alıntılar - Her yürek, hee can kendi şahsına münhasırdır... Herkesin sevdası, ayrılığı, pişmanlıkları ve keşkeleri kendine özeldir. - 'Ben artık oldum,her şeyi biliyorum.' diyen insan o saniyede bitmiş demektir. O saatten sonra asla ilerleyemez ve kendini geliştiremez. Kesinlikle bir yandan bitmesin diye yavaş yavaş okumak istediğim, fakat merakıma engel olamayarak kısa sürede bitirdiğim, gerçek hayattan alınmış enfes bir romandı. Hem roman tadında, hem de toplumu otizm konusunda bilinçlendiren bir kitaptı. Kitabı okurken kimi zaman duygulandım, kimi zaman sinirlenmeden edemedim. Bilge'nin ailesi ile imtihanı yetmediği gibi, bir de evladı ile imtihan etti. Ama güzel bir mücadele örneği verdi Bilge. Bu kitap eminim ki toplumdaki diğer Bilge'lere de ışık olacaktır.
2022 42. kitabı
Kitabı bir solukta okudum.. Filiz hocam yine bir farkındalık örneği ile karşımızda.. Okurken sizde günlük okuyor hissi verse de gerçekte Filiz hanıma yazılan mektuplar ve bu mektuplarla size verilen farkındalık mesajları.. Zorlu bir hayatı olan annenin, otizmli çocuğu için mücadelesi.. sonradan otizmli olabileceğinin ayırdına varılan bir eş... Otizm nedir? Ailelerin çektikleri sıkıntılar nelerdir? Neler yapılabilir? Kitap, kurgu değil gerçek bir öykü ve isimler değiştirilmiş. Hatta ilginç olan otizmli olup bunun farkında olmadan yetistirilen, yetişkin bireylerin var olması. Bu kitabı özellikle tavsiye ediyorum, herbirimizin diğerinden öğreneceği çok şey var. Mutlaka okuyun, okutun efendim.
Otizm ile bilgiler içeriyor
2022 17. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2022 11:21
Okurken ağladığım bir kitap Bilge. Sanki beni ve babamı anlatıyordu.  Tek fark din konusunda baskıcı değildi ama sorgulamadan bahane aramadan sürekli  dövmesi... hayatimda yaptığım hatalar hep bu yüzden degilmi  zaten  #kitapyorum #otizm #farkındalık #çocuk #eğitim Bilge baskıcı ve despot bir ailenin çocuğu olup, ne anneden nede babasından sevgi görmüş. Ancak hep o günah bu günah şeklinde, kuranın içeriğini araştırmadan,  kulaktan dolma bilgilerle cehennem korkusu ile kardeşleriyle birlikte sürekli dayak yiyerek büyümüş. Genç kızlık zamanlarında dahi horlanan, dışlanan sevilmeyen bir kız çocuğu ve bu hayata ne kadar olumsuz ve güvensiz bakmasına sebep olmuş. Ailesi yüzünden hayatta ona tek değer veren ve tek seven genç dahi sonunda terk etmiş. Baskıcı evden kurtulmak için görücü gelen ve hiç tanıma fırsatı dahi olmayan bir adamla evlilik yapmış. Kocasının da babasından farkı yokmuş ve bir kaç kez hamile kalıp bebeklerini kaybetmiş. Pes ettiği anda yine hamile kalmış ama oğlu Özgür otizmli doğmuş ve hayat sınavı farklı boyutla devam etmiş. Kocasının huyuzluklarına anlam veremeyen Bilge oğlu için araştırma çabalarındayken , aslında kocasının da otizmli olduğunu farketmiş. Hayat imtihanı zor olan Bilge otizmin önemini ve farkındalığını anlatıyor. Bu kitapta otizm ile ilgli bilmediğim bir sürü bilgi edindim.  Teşekkür ederim Bilge, teşekkür ederim değerli yazarım Filiz Hanım
Otizm Farkındalık

Filiz Gökdemir KöşkerYazar · 6 kitap
12 Ocak 1968'de İskenderun'da doğdu. İlkokulu İskenderun'da, ortaokul ve lise eğitimini Urfa'nın Birecik ilçesinde Fırat kıyısındaki Birecik Kız Meslek Lisesinde bitirdi. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nde dört yıllık lisans eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Ümraniye’de aile ekonomisi ve beslenme öğretmeni olarak göreve başladı. 1994’te başladığı öğretmenlik hayatını Gaziantep, Bartın, Tarsus ve son olarak Mersin /Arpaç Bahşiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmeni olarak başarıyla tamamlayıp 2019 yılında emekli oldu. Halen Mersin/Erdemli’de yaşamaktadır.