Bilim Çocuk Dergisi
8 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
Dergimiz, her ayın 15’inde yayımlanıyor. Okuyucularımız, 7 yaş ve üzeri çocuklar. Amacımız, Bilimi küçük yaşlardan başlayarak çocuklara sevdirmek Çocukların bilim dünyasına katkıda bulunabileceklerini fark ettirmek Araştırma yapma, soru sorma, merak etme ve okuma isteği uyandırmak Bilimin yaşamın bir parçası olduğunu göstermek Bilim alanında yaratıcılığı artırmak Buluş yapmaya özendirmek
68 sayfa

9/10 puan verdi
Okuduğum İlk Dergi
Yoksa siz hiç gecenin üç buçuğunda inceleme yazmadınız mı? Ayıp denen bir şey var hanımefendi! Saat iki buçuktan beri okuyorum fakat bilgisayarın başına oturup alıntı yazmaya üşendiğim için sanki bir kaç dakikada okumuşum gibi gözüküyor olabilir. Dergi, "Sadece 64 sayfada ne bulabilirsin ki?" diyenlere inat o kadar güzel hazırlanmış ki... Biliyorum Ağustos sayısını okumam garip fakat evde bir saatte okunup bitirilebilecek bir kitap olarak bana Eylül'de alınan ama verilmeyi unutulan bu dergiyi buldum ve okudum. Mars'a gönderilen o aracın ineceğini bilmeden okusaydım keşke çünkü bu tür konulara karşı hep bir heyecanım vardır, gene de "Ah, o araç zaten indi" diyerek okumak da fena değildi. Sonra ufak bir çizgi roman bölümümüz var, oldukça eğlenceli. Hayvanların avlanma yöntemlerini okurken ağzım o kadar da fazla açılmadı, zaten pek bilinmeyen şeyler değildi fakat bulmacayla çözdüğümüz avlanma yöntemi, oldukça şaşırtıcı... Birazcık ilerleyip en beğendiğim kısma geçmek istiyorum çünkü domates salatalık doğramalıyım. Doğa olaylardan bahsedilen kısım en sevdiğim kısım oldu, zaten kendimi bildim bileli böyle felaketlere (Yangın, deprem, sel vb) ilgim fazlasıyla vardı. Bu kısmı aşırı fazla sevdim ve okurken çok eğlendim. Her kitabı/dergiyi övüyorum, biraz da kusursuzlaştırmak yerine doğru konuşalım. Bence özellikle bu sayıda aşırı derecede fazla etkinlik, bulmaca vardı, tekrar ediyorum, BENCE. Daha çok okumak, daha çok bilgi edinmek isterdim açıkçası ;)
Bilim Çocuk - Sayı 272 (Ağustos 2020)
Bilim Çocuk - Sayı 272 (Ağustos 2020)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 202029 okunma
9/10 puan verdi
Bu ay içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, milletimizin bağımsızlık uğruna ortaya koyduğu en büyük zaferlerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümünü kutlayacağız. Hepimizin bayramı kutlu olsun!
Puan vermedi
Bilim çocuk, bu ülkede her çocuğun ulaşıp bilimle buluşması gereken bir dergi.Bu sayıda uzayla ilgili bilgiler, ayla ilgili önemli bilgiler, farklı avlanma yapısına sahip hayvanlar ve daha öğrenebileceğimiz bir çok bilgiyi içermekte.

Bilim Çocuk Dergisi
Bilim Çocuk DergisiYazar · 144 kitap
Bilim Çocuk, TÜBİTAK tarafından Ocak 1998'den beri yayımlanan aylık çocuk dergisidir. Çocuklara bilimi sevdirmek, bilime katkı yapabileceklerini göstermek, soru sorma, araştırma yapma, okuma isteği uyandırmak amaçlarını taşır. Yedi yaş ve üstü çocuklara yöneliktir. Her ayın 15’inde 64 sayfa olarak yayımlanmaktadır. Aylık baskısı ortalama 150 bin adettir. Dergiyle birlikte oyun kartları, masaüstü oyunu, maket, maske, poster ve kitapçık gibi derginin içindeki yazıları destekleyici ekler verilmektedir. 1996 ve 1997 yıllarında Bilim ve Teknik dergisiyle birlikte ek olarak verilen 16 sayfalık "Bilim ve Teknik Çocuk"; 1998 yılından itibaren Bilim Çocuk adıyla ayrı bir dergi olarak yayımlanmaya başlamıştır. 1999 ile 2000 yıllarında belli konularda posterler vermiştir. 2001 yılında Doğa Kartları vermiş, 2002'den itibaren farklı konularda da kartlar çıkarılmıştır. 2011 Kasım ayında yapılan açıklamaya göre 175.750 tirajla Türkiye'nin en çok satılan dergisi olmuştur
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.