Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

2021 Şubat

Bilim ve Teknik - Sayı 639

Bilim ve Teknik Dergisi

Bilim ve Teknik - Sayı 639 Gönderileri

Bilim ve Teknik - Sayı 639 kitaplarını, Bilim ve Teknik - Sayı 639 sözleri ve alıntılarını, Bilim ve Teknik - Sayı 639 yazarlarını, Bilim ve Teknik - Sayı 639 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
250 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
31 saatte okudu
Şubat ayı, plastik kirliliğine dikkat çekmesi açısından çok güzel bir yazım olmuştu. Tabi sadece bu değil aynı zamanda bu plastik atıkların neden olduğu etkilerin yanında bu soruna dair yapılan çözümlemeler de dikkat çekiciydi. Hele ki dünyada kişi başına düşen plastik miktarını okuduğunuzda gözleriniz şaşkınlıktan 2 kat açılacak! Türksat 5A
Bilim ve Teknik - Sayı 639
Bilim ve Teknik - Sayı 639Bilim ve Teknik Dergisi · Tübitak Dergisi Yayınları · 2021121 okunma
Reklam
"Eğer bilim bir yönüyle sizi kendine çekiyorsa, kendinizi bu çekime bırakın. Unutmayın, sizler gelecekte ne olmak istiyorsanız olabilirsiniz."
·
Puan vermedi
Derginin kapak konusundan anlaşılacağı gibi plastik kirliliği dünyamızın ve çevremizin en büyük sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Bir de buna uzaya gönderdiğimiz yapay uydular da eklenince ( ki hiç azımsanmayacak kadar değil, 20 bin uydu) uzaya da kirletmeyi çoktan başlamışız. Bilinçli bir dünya insanı olabilmek temennisiyle...
Bilim ve Teknik - Sayı 639
Bilim ve Teknik - Sayı 639Bilim ve Teknik Dergisi · Tübitak Dergisi Yayınları · 2021121 okunma
Reklam
Öyle bir gün gelir ki tüm sermayeni kaybedebilirsin. Ama unutma âlimin sermayesi kafasındadır, yani ne olursa olsun, eğitimin daima seninle kalır.
Biz yıldızlara ve gezegenlere baktığımızda onların geçmişini görüyoruz.
Müzik çok karmaşık yapısı olan bir uyaran. En basit yapıdaki müziği arka planda dahi dinlesek beyinde birtakım işlemler gerçekleşiyor.
94 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Plastik kirliliği çağımızın en önemli çevre sorunlarından biri. Plastiklerin çevreye ve canlılara verdiği zararı azaltmak için daha verimli biçimde geri dönüşümü mümkün kılan teknolojilere, atık plastiklerin zararsız maddelere dönüşümünü sağlayan kimyasal ve biyolojik çözümlere ihtiyaç var. En önemlisi de insanların plastik atıklar konusunda çok daha duyarlı olması gerekiyor. Mahir Ocak, “Plastik Kirliliği” başlıklı yazısında giderek büyüyen bu çevre sorununu tüm detaylarıyla gözler önüne seriyor. Özlem Ak, Sosyal Bilimler Alanında TÜBİTAK Teşvik Ödülü alan Dr. Gaye Soley ile yaptığı söyleşi sonrası hazırladığı yazıda bu başarının altında yatan hayat öykü- süne ve bilimsel çalışmalara yer veriyor. İlay Çelik Sezer ise bu ayki yazısında 2020 Nobel Kimya Ödülü’nü alan genetik makas konusu ile ilgili çalışmaları özetliyor. Ali Sinan Sertöz Bilim ve Teknik dergisindeki matematik serüvenine “Arşimet’in Kayıp Kitabı” başlıklı yazısıyla devam ediyor. “Refleks Epilepsi”, “İnsansız Hava Araçları Sivrisineklerden Kaynaklanan Hastalıklara Çözüm Olabilecek”, “Makine Öğrenme Algoritmasıyla Erken Kanser Teşhisine Yönelik Kan Testi İçin Bir İlk Adım” ve “Ül- kemizde Geliştirilen Yerli ve Milli Teknolojiler: İlk Millî Gözetim Radar Sistemi ve RoT Studio Sanal Gerçeklik Yazılımı” başlıklı yazılarımızı da zevkle okuyacağınıza eminiz.
Bilim ve Teknik - Sayı 639
Bilim ve Teknik - Sayı 639Bilim ve Teknik Dergisi · Tübitak Dergisi Yayınları · 2021121 okunma
Reklam
Bütün Alıntılar
Kendi Kendini Onaran Ekran Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsünden (KIST) bir ekip, akıllı telefon ekranlarındaki çatlakları ve diğer fiziksel hasarları onarabilen bir elektronik malzeme geliştirdi ve bunun gizli bileşeninin keten tohumu yağı olduğunu duyurdu. 14 Plastiklerin yerine başka malze- meler kullanmak ya da belirli işler- de plastiklerin kullanımını yasakla- mak, plastik kirliliğini azaltmanın en basit yöntemleri olabilir 39
Plastiklerin yerine başka malzemeler kullanmak ya da belirli işlerde plastiklerin kullanımını yasaklamak, plastik kirliliğini azaltmanınen basit yöntemleri olabilir
Kendi Kendini Onaran Ekran Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsünden (KIST) bir ekip, akıllı telefon ekranlarındaki çatlakları ve diğer fiziksel hasarları onarabilen bir elektronik malzeme geliştirdi ve bunun gizli bileşeninin keten tohumu yağı olduğunu duyurdu.
64 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.