Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bilinçaltı Şakadan Anlamaz

M. Emin Karabacak

Bilinçaltı Şakadan Anlamaz Sözleri ve Alıntıları

Bilinçaltı Şakadan Anlamaz sözleri ve alıntılarını, Bilinçaltı Şakadan Anlamaz kitap alıntılarını, Bilinçaltı Şakadan Anlamaz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nomofobi: İletişimden uzak kalma korkusudur. Başka bir ifadeyle cep telefonu kapalı ya da ulaşılmaz olduğunda insanlarda oluşan kaygı, kişinin eş dostla iletişimden yoksun kalma korkusu demektir.
Sayfa 156 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
"Gözyaşlarıyla dağıtılmayan keder, diğer organları ağlatabilir." Moudsley
Sayfa 127 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
Reklam
"Hipokondriyazis" halk ifadesiyle, "hastalık hastası" demektir. Psikolojide "Hipokondriyazis" olarak bilinen hastalık hastalığının temelinde kişinin psikolojik bir rahatsızlığı olmadığı halde kendini gerçekten fizyolojik hasta gibi algılaması yatmaktadır. Bu hastalığın psikodinamiğinde, kişinin yakınları tarafından kendine gösterilmeyen ilgiyi doktor doktor gezerek araması yatmaktadır. Köyde yaşayanlardan çok, şehirde yaşayan insanlarda görülmesinin temelinde de insanların yalnızlaşmaya başlaması yatmaktadır. Derdini sıkıntısını anlatacak konu komşu bulamayan, iyi ve kötü günlerinde kapısını çalacak kimsesi olmayan insanlar bu hastalığa daha kolay yakalanmaktadır.
Sayfa 152 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
Obsesif, istenmeden bilince gelen ve sürekli tekrarlanan saplantılı düşünceler iken, kompulsif, istenmeyen düşünceleri kovmak için yinelenerek yapılan hareketlerdir. Başka bir ifadeyle kişinin iradesi dışında olan ve engelleyemediği düşünce yoğunluğudur. Kişinin bu davranışı istem dışı bir olaydır. Kişi düşüncesinin saçma olduğunu bilmesine rağmen bunu engelleyemez. Engellemeye çalıştıkça, istenmeyen düşünceler daha şiddetli olarak gelir. Bunun sonucunda ise kişi rahatlama adına istenmeyen hareketleri yapar.
Sayfa 162 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
Hiçbir hastalık hastası bunu bilinçli olarak yapmaz. Yani hastalık hastaları, kendilerinin hasta olduklarının farkında bile değillerdir.
Sayfa 152 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
İletişim halindeki bir insanın, yalan söyleyip söylemediğini anlamanın en kolay yolu, onun sözlerinden daha çok beden diline bakmaktır. İnsanoğlu her ne kadar ağzıyla yalan söylese de vücut diliyle yalan söyleyemez.
Sayfa 141 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
Reklam
İnsanın vücut dili hiçbir zaman yalan söylemez.
Sayfa 139 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
"Cahillerle girdiğim her tartışmayı kaybetmişimdir." (İmam-ı Azam Hazretleri)
Sayfa 93 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
Alvin Tofler: "Yirmi birinci yüzyılın cahilleri okuma yazma bilmeyenler değil, öğrenmeyi öğrenemeyenler olacaktır." demektedir.
Sayfa 67 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
İnsanların hastalanmamak için sağlıklarına dikkat etmeleri gerektiği gibi sıkıntı ve hastalıklardan önce de dua etmeleri gerekir. Bu konuyu Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in şu hadisiyle daha iyi anlamaktayız. "Sıkıntı ve darlık zamanında duasının kabul olmasını isteyen kimse, bolluk ve rahat zamanında da duayı bol yapsın. Genişlik zamanında dua etmek kadar Allah'a hoş gelen bir şey yoktur."
Sayfa 115 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
Reklam
Kendisiyle barışık insan, vicdanı rahat bir şekilde akşam yastığına başını koyabilen, insanları memnun etmek için onların çıkarlarına alet olmayan ve insanları çıkarları için kullanmayan, Kuran'a ve sünnete göre hareket edip yaşayan ve etrafındakilere örnek olabilen kişidir.
Sayfa 84 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
Nedir bu atalet? Yapacaklarını ve yapması gerekenleri bildiği halde yapmamaktır. Başka bir ifadeyle eyleme geçecek davranışta bulunmamaktır. Yani eylemsizliktir, tembelliktir.
Sayfa 63 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
Ağlanması gereken yerlerde ağlamak, insan vücudunun fizyolojik dengesini koruduğu gibi insanı strese bağlı psikolojik hastalıklara karşı da korur.
Sayfa 124 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
Ağlamak, duygu yoğunluğunun beden diliyle ifade edilen bir şekli olmakla beraber bir rahatlama ve bir tepki ifadesidir de.
Sayfa 123 - Ensar NeşriyatKitabı okudu
41 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.