Bilinmeyen Bir Tanrıya

John Steinbeck

Bilinmeyen Bir Tanrıya Konusu

İnsanoğlunun doğayla ve kaderle hesaplaşmasının romanı...rnrnNobel ödüllü yazar John Steinbeck bu sıradışı romanda, antik Yunan destanlarından, pagan geleneklerden ve İncil’deki metinlerden esinleniyor. Joseph Wayne, babasının iznini ve dualarını alarak Vermont’taki aile evinden ayrılır ve bereketli bir çiftlik kurma hayalini gerçekleştirmek üzere Kaliforniya’ya gider. Kısa bir süre sonra babasının öldüğü haberini alınca, yerleştiği arazinin ortasında yer alan görkemli bir ağacın, babasının ruhunu içinde sakladığına inanmaya başlar. Ta ki bir gün Joseph’inrnrnpagan inançlarından kaygıya kapılan kardeşi ağacı tahrip edinceye dek…
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 7 dk.Sayfa Sayısı: 216Yayınlanma Tarihi: 2009İlk Yayınlanma Tarihi: 1933Yayınevi: Remzi KitabeviOrijinal Adı: To a God Unknown
ISBN: 9789754944297Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Puan

810 üzerinden
227 Puan · 28 İnceleme

Bilinmeyen Bir Tanrıya Yorumları ve İncelemeleri

Tümünü gör
Hilâl Aydın La Spisa

Hilâl Aydın La Spisa

@hilaldaydin
·
10 Mayıs 2022 10:15
6/10 puan verdi
Konuşturan Kitaplar podcast serimizin ikinci bölümünde John Steinbeck'in Bilinmeyen Bir Tanrıya romanıyla bu kez Amerika kıtasına uzanıyor ve kıtanın kendine özgü çetin doğası, bu doğanın biçimlendirdiği farklı inançlar, kutsallık biçimleri, insan türünün ruhsal dayanak arayışı üzerine konuşuyoruz. open.spotify.com/episode/7uPzA4F...
3 etkileşim
Sessiz Okur

Sessiz Okur

@mbn1
·
30 Kasım 01:31
Puan vermedi
Merhaba. Geceye yeni bir kitap yorumu ile geldim. Bu ayın bir diğer okuduğum kitabı Bilinmeyen bir tanrıya oldu. Joseph, kendi toprağın da çalışıp yerleşik bir hayat kurmak ister. Babasından izin alarak Batı'da sözü edilen topraklar da bir zaman çalıştıktan sonra kendisine verileceği istediği gibi işletebileceği söylenir. Zaman kaybetmeden kendine bir ev inşa eder. Babasının ölümüyle ailenin geri kalan fertleri de yanına gelerek bir düzen kurulur. Babasının ölümü onu derinden sarsmıştır. Evinin yakınındaki ağacın ruhunu babasının yerine koymuş, ona inanmış, üstelik her fırsatta konuşur olmuştur. Pagan inancına öyle bir sığınmıştır ki doğa ile kavgasını son raddeye kadar sürdürür. Tutkunluk derecesindeki toprak sevdası deliliğin en son aşamasına kadar onu takip eder. #biralıntı : ~Sükûnet ve acı öylesine büyüktü ki göğsüne çöreklendi, böylece yalnızlıkla birleşerek aşılmaz bir çember oluşturdu.
1 etkileşim
Cavitas

Cavitas

@Arda_kan
·
23 Nisan 2022 21:09
9/10 puan verdi
“Ay’ın kadim dilini kim biliyor şimdi? Ve kim konuşuyor Tanrıça’yla hala? Şimdi sadece taşlar hatırlıyor Ay'ın çok eskiden bize anlattıklarını ve ağaçlardan, çimenlerin hışırtısından ve çiçeklerin kokularından öğrendiklerimizi .” (Pagan Musings) John Stainback’den farklı bir yapıt. John
5 etkileşim
bahar evin

bahar evin

@baharevn
·
23 Nisan 2022 05:04
Puan vermedi
Günaydın sevgili kitapseverler; Nisan ayının sonlarına yaklaşırken okumalarıma etkileyici bir kitap daha ekledim. John Steinbeck'in Pagan inancına (tek Tanrılı dinlerden önce ortaya çıkan ve günümüzde etkinliğini sürdüren çok tanrılı dindir) odaklandığı eser; California topraklarında yeni bir hayat inşa etmek üzere memleketini terk eden çalışkan ve hırslı bir çiftçinin akıl almaz hikayesi üzerinden yürümüştür. 4 kardeşin en akli Selim'i Joseph! Yazar; insan ve doğa arasındaki güçlü bağı etkileyici tasvir ve betimlemelerle derin bir anlam yüklemektedir. Fareler ve insanlar eserinde bıraktığı etkiyi sürdüren John Steinbeck harikulade bir eser daha ortaya çıkarmıştır. Joseph'in melankoli duruşu ve hayat sorgusundaki mistik hikayesine sizinde katılmanız gerekiyor. Kısaca çok sevdiğim bir eser daha ekledim heybeme. Okuyalım... Kitap okuma eylemini bırakmayalım.
8 etkileşim
Merdena Mına

Merdena Mına

@Oteki_yolcu_gule
·
14 Aralık 2022 21:38
10/10 puan verdi
Bu kitap, okuduklarım içerisinde en etkileyen kitap oldu..çok bilinmiyor ama bence özel bir eser.. karakterin her şeye ve herkese rağmen topraklarına aşık olması,umut etmesi,babasına olan hürmeti ve onu tanrılaştırması çok etkiledi.. Sanırım biraz da yalnızlığı etkiledi beni.. Belki de karakter benzerliği.. İnancın gücü de denebilir bu kitapta yer verilen. Genel olarak Yazarın kitapları çok etkileyici ve sürükleyici.. Tüm serisini okuyup bitireceğim..en favori yazarlardan.. Haa bir de bizim Yaşar Kemal'imiz John Steinbeck.Yazı tarzı ve anlatışı aynı denebilir.o yüzden çok seviyorum.
3 etkileşim

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 57.6
Erkek% 42.4
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

John Steinbeck
John SteinbeckYazar · 47 kitap
John Steinbeck, (27 Şubat 1902 - 20 Aralık 1968) ABD'li yazar. 27 Şubat 1902'de Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaleti Salinas kentinde doğdu. 20 Aralık 1968’de New York'ta yaşamını yitirdi. 1940 Pulitzer Ödülü ve 1962 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi gerçekçi roman-öykü yazarı. Bir ırgat ailesinin çocuğudur. Babası Prusyalı, annesi ise İrlandalı göçmen bir aileye mensuptur. Yaşıtları gibi o da küçük yaşlarda çiftçilik yaptı. 1920-1926 arasında aralıklarla Stanford Üniversitesi'ne devam etti. Öğrenimini sürdürebilmek için duvarcılık, boyacılık, kapıcılık, eczacılık gibi işlerde çalıştı. Okulu bitiremedi. Öğrencilik yıllarında başladığı yazmayı sürdürdü. Irgatlık ve işçilik yaparken edindiği deneyimler, eserlerinde işçilerin yaşamlarını gerçekçi bir dile anlatmasına büyük katkı sağladı. İlk romanlarından başlayarak hep işçileri, yaşam koşullarını, ilişkilerini anlattı. İlk kitabı " Altın Kupa " (1929). 1936'da yayınlanan "Bitmeyen Kavga"da tarım işçilerinin grevi ve bu greve önderlik eden iki Marksisti anlattı. Amerikan çalışma sistemine keskin eleştiriler yöneltti. Üçüncü kitabı "Fareler ve İnsanlar" 1937'de yayınlandı. Bu kez iki göçmen işçi arasındaki garip ve karmaşık ilişkinin öyküsünü anlatıyordu. Kendisine "Pulitzer Ödülü" getiren ünlü romanı "Gazap Üzümleri" 1940'ta sinemaya aktarıldı. II. Dünya Savaşı yıllarında daha çok ideolojik eserler verdi. İzleyen yıllarda politikadan uzak, eğlendirici yanı ağır basan duygusal öğelerin de yer aldığı eserler ve senaryolar yazdı.1962'de edebiyata katkılarından dolayı Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü.

Bilinmeyen Bir Tanrıya Sözleri ve Alıntılar

Tümünü gör
hemdem.

hemdem.

@birdoluhayat_
·
28 Haziran 01:15
Yaşam kolayca yok olmuyordu. İnsan, yaptığı değişiklikler ölmeden ölmüyordu…
7 etkileşim
hemdem.

hemdem.

@birdoluhayat_
·
28 Haziran 01:09
"Geceyi severim gündüzden daha güçlüdür.."
12 etkileşim
hemdem.

hemdem.

@birdoluhayat_
·
28 Haziran 01:12
İnsan tuhaf şeylere mutlu oluyor. Benim ağacımda oturman .....beni mutlu etti..!
5 etkileşim
Bedriye Bozok

Bedriye Bozok

@1bozok
·
29 Mayıs 15:01
“Çocuk olmak acı verici,” diye düşündü. “Üstü çizilmeye müsait pek çok pürüzsüz yüzey var.”
12 etkileşim
Bedriye Bozok

Bedriye Bozok

@1bozok
·
07 Mayıs 02:02
Yağmur yağınca insanlar mutlu oldu. Bu kadar mutluluğu kaldıramadılar ve kötü şeyler yaptılar. İnsanlar fazla mutlu olduklarında her zaman kötü şeyler yaparlar.
10 etkileşim

Bilinmeyen Bir Tanrıya İletileri

Tümünü gör