Soner Yalçın

Binbaşı Ersever'in İtirafları Yorumları ve İncelemeleri

Binbaşı Ersever'in İtirafları yorumları ve incelemelerini, Binbaşı Ersever'in İtirafları kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Binbaşı Ersever'in İtirafları puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

8.210 üzerinden
431 Puan · 59 İnceleme
8/10 puan verdi
Ülkemizin çok karanlık bir sürecine o günün şartlarında birinci elden bilgilerle önemli açıklamalar getiren çok değerli bir kitap. Henüz açıklayamadığı sırları ve planları ile aynı şekilde karanlık bir suikaste kurban giden binbaşı tarihin tozlu sayfalarında bir gizem olarak kalmaya devam etmektedir. Ayrıca bu tarz konu ve eserleri okudukça başka ülkelerin yarı gerçek yarı hayali konular üzerinden çıkarttıkları kahramanlık hikayelerine bakarak toplumumuzun kendi değerlerini harcama konusunda ki meşhur bonkörlüğüne tekraren üzülmüyor değilim…Yakın tarihimizin üzücü gelişmelerine şahitlik etmek isteyen okurlara tavsiye ederim.
228 syf.
7/10 puan verdi
Kitap; Ülkemizin "karanlık" diye tarif edilen bir dönemine ışık tutabilecek bir nitelikte. Ama bu kitapta ışık tutmaktan ziyade,yazar soner yalçın 'ın bir taraf olduğu aşikar. O dönemde ismi çeşitli faili meçhul cinayetlerle anılan, çeşitli gayrıresmi oluşumlarla anılan ve bu oluşumların kurucusu/yöneticisi olarak nitelendirilen birisiyle gazeteci-yazar sıfatıyla röportaj yapan bir hali yok. Yazılarında çok net bir şekilde taraf olduğu belli (sorduğu sorularda özellikle) ve sürekli Ahmet Cem Ersever'i suçlar nitelikte. Okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Hele ki bu konularla ilgisi alakası olanlar icin mükemmel bir kitap. "Bu iş hezil çayının yanında başladı orda biter." - Ahmet Cem ERSEVER
6/10 puan verdi
Jitemdeki bazı isimlerin devlete nasıl hayinlik yaptığını, pkkya destek veren kişilerden tut satılmış komutanlara kadar bir çok şeyi bulabileceğim sıkıcı ama merak ettiğim için sıkıla sıkıla okuduğum bir kitap..
224 syf.
Puan vermedi
Merak amacıyla okuyorum, başka bir düşüncem yok. Açıkçası ilk sayfalarından itibaren kitapta anlatılanlar beni kendisine çekti. Özellikle başındaki zarf olayı çok ilginç.
9/10 puan verdi
Okuduğumda beni tamamen içine alan bir kitap oldu özellikle yakın tarihle ilgileniyorsanız kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap. Okuduktan sonra kesinlikle araştırma yapma gereksiniminde bulunacaksınız.
8/10 puan verdi
Ahmet Cem Ersever
Kitap, Soner Yalçının taraflı bir şekilde olaylara yorumları da olsa JİTEM'in kurucularından olan Ahmet Cem Ersever'in, yaşadığı zamanlarda yaşanan olayları anlattığı, yapılması gerekenlerin yapılmaması üzerine Soner Yalçınla görüşüp mülakat yapması üzerine yazılan, (aslında itiraf ettiği pek bir şey olmayan daha çok eleştiri üzerinde durulan) ve ölümünden yaklaşık on yıl sonra yayımlanan( Cem Ersever'in isteği üzerine) bir kitaptır. 90'larda ve öncesinde yaşanan olayları neden sonuç ilişkisine dayanarak anlatılan önemli bir kaynak kitaptır. Ayrıca bugün MİT'in girişinin bulunduğu caddenin ismi "Şehit Cem Ersever" caddesidir. İroniye bakın...
Puan vermedi
KONTRGERİLLA SIRRI
Kitap JİTEM ‘in kurucusu olarak ismi anılan Ahmet Cem Ersever ‘in Soner Yalçın’la diyaloglarından oluşmaktadır. Doğrusunu söylemek gerekirse kitaba başlarken flu yerlerin netleşeceğini düşündüm ama doğrudan bir bilgi ile karşılaşmadım. Türkiye’de belli dönemlerde gerçekleşen faili meçhul cinayetlerin olduğunu herkes bilmektedir. Fakat bu cinayetlerin üstüne toprak atılmış ve devletin verdiği kimlikle devlet dışı örgütlenmelerin filizlenmeleri izlenmiştir. Dönüp baktığımız zaman belli dönemlerde kontrgerilla tamamen reddedilirken belli dönemlerde üstü kapalı açıklanmış hatta bazen kabul edilmiştir. Gerçek şudur ki milli şuurla bir yola giren bazı şahıslar kendi menfaatlerini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde tutmuşlardır. İç hesaplaşmalarla kendini deşifre eden ve bitiren bu yer altı istihbarat teşkilatı, terörle mücadelede etkin rol oynayabilecekken bir çok illegal suç ve eyleme karışmıştır. Beni tam anlamıyla aydınlatmasa da en azından bazı isimler için soru işaretlerimi giderdi bu kitap.
9/10 puan verdi
Dehşet verici cesur ve güzel yazılmış bir kitap. Okudukça ne günlerden geçmişiz diyorsunuz. Ve bugünde bilince 'aynılarını tekrar yaşıyoruz' diyorsunuz. Üzüntü verici bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.
Binbaşı Ersever'in İtiraflarıSoner Yalçın · Doğan Kitap · 20141.748 okunma
59 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.