Joseph Freiherr von Eichendorff
Yaşamını dar kalıplar içine sıkışarak sürdürmek istemeyen bir genç, yolculuk tutkusuna karşı koyamaz. Uzak diyarların baştan çıkarıcılığına kapılmıştır; babasının değirmeninde çalışmaktansa İtalya’ya gitmeyi tercih eder. Kemanını alıp evini ve bildiği her şeyi terk ederek yola çıkar. Niyeti, dünyadaki yerini bulmaktır.
128 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1826

128 syf.
Puan vermedi
Bir Aylağın Hayatından / Joseph Von Eichendorf Merhabalar, Can Yayınları geçtiğimiz ayın yenileriyle okurlarını mest etti gerçekten de. Şahane kitaplar geldi dünyamıza, bu gezgin-aylak kahramanımızın maceraları da onlardan biri. Alman romantik edebiyatının mihenk taşlarından biri kabul edilen eserde dünyadaki yerinin arayışına kulak veren
Bir Aylağın Hayatından
Bir Aylağın HayatındanJoseph Freiherr von Eichendorff · Can Yayınları · 202386 okunma
127 syf.
8/10 puan verdi
Aus dem Leben eines Taugenichts - Bir işe yaramazın hayatından... Değirmencinin oğlu olan kemancı, babasına bir faydası olmadığı, bir işe yaramaz bulunduğu için 'Var git dünyada adan ol da gel' düşüncesiyle evden gönderilir. 'Hay hay' der ve yola düşer ağustos böceğimiz... Çok geçmez bir yerde bir iş bulur, aşık olur ve
Aus dem Leben eines Taugenichts
Aus dem Leben eines TaugenichtsJoseph Freiherr von Eichendorff · Reclam · 199486 okunma
128 syf.
7/10 puan verdi
Eıchendorff, Alman romantizminin en önemli şairlerinden biriymiş. Duygulu ve sade bir yazımı var. Çevresinden bunalan bir karakterin kendini aramak ve kafa dinlemek üzerine gezgin olmasıyla başlıyor. Ama kısa sürede aşk kapısını çalıyor. Çok muzip, saf ve komik bir karakter. Başına gelen kalmıyor. Son sayfalardaki bir alıntı da kitabı oldukça iyi anlatıyor. “Her edepli romanda olması gerektiği gibi: keşfetme, pişmanlık, barışma.” Hızlı bir temposu var. Olay odaklı kısa bir roman ama ona rağmen başkarakterin o tatlı saf duygu durumunu birçok farklı şekilde anlayabiliyorsunuz. Araya alınabilecek çerez, tatlı romanlardan. Romantik ve lirik anlatım seviyorsanız hoşunuza gidecektir. Bazı bağdaştırmaları çok hoştu. Natüralizm ve romantikte görünen doğaya dönüş de yoğundu. @isildurunvarisi1ile okuduk. Kendisi benden daha hızlıydı. İkimiz de beğendik. Tatlı bir roman. Çeviri de çok güzeldi. Farklı deyimleri ve anlatımları dipnotlarla oldukça iyi bir şekilde okurlara geçirebilmişler.
Bir Aylağın Hayatından
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.