Faruk Erem
Suçluyu Kazıyın Altından İnsan Çıkar  Bir tuhaftır ceza avukatlığı. Ayıplamayacaksınız, kızmayacaksınız, ağlamayacaksınız da. Bunlar olmaz mı? olur. Ama hep içinizde olmalı. Bakışlarınızda kaçak bulunmasın. Karşınızdaki suçlunun gözlerinin içine bakın, dostça. Orda derdini dökmek isteyen «insan»ı göreceksiniz. Bundan sonrası kolaylaşır. «İnsan, insanın zehrini alır» derler, halk dilinde. Ceza avukatlığının yarısı budur.
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 43 dk.Sayfa Sayısı: 96Basım Tarihi: 2018Yayınevi: Murat Kitapevi
ISBN: 9789757734833Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

95 syf.
Puan vermedi
Ceza Hukukuna Dair Vakıalar Hakkında Tenkitler
Her konuda olduğu gibi ceza hukukunda da iyimserler de vardır, kötümserler de. İyimserlere göre suçluyu kazıyınız altından insan çıkar. Kötümserler bunun tam karşıtına inanırlar; insan suçlu doğmaya görsün sosyal koşullar iyi de olsa kötü de olsa suç işleyecektir. İnsan mantığının kendine bu kadar kıymasına az rastlanır. Neyse, elimde olsa bütün
Bir Ceza Avukatının Anıları
Bir Ceza Avukatının AnılarıFaruk Erem · Kültür Bakanlığı Yayınları · 19931,026 okunma
96 syf.
10/10 puan verdi
hacmen incecik, anlatılar kısacık olsa da, faruk erem hocanın anlattıkları karşısında "suçlu kimdir", "suç nedir" gibi sorulara artık kanun lafzından değil, insanın gözünden bakmaya başladığım kitap. hümanist doktrin'i savunan faruk hocanın bir öğrencisinin kendisini yine kendi canıyla cezalandırdığını anlattığı hikayesi insanda derin yaralar açabilir.
Bir Ceza Avukatının AnılarıFaruk Erem · Murat Kitapevi · 20181,026 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.