Cangül Soydemir
Ney ustaları ney yapacakları kamışı kendileri seçermiş. Binlerce kamışın arasından seçilen kamışlar, bekletilerek demlenir, kendileri gibi olanların arasından sıyrılarak geldikleri yeni yerlerine uyum sağlayabildilerse içleri, en iç’e doğru oyularak temizlenir, daha sonra perdeleri açılırmış… Seçilen ney, bu yolcuğun sonunda İlahi denilen pürüzsüz sesin sahibi olur. Kamışın ney olma hikâyesi tıpkı insana benzer, bu yüzdendir ki Mevlana İlk On Sekiz Beyit’inde; “Dinle, bu ney nasıl şikâyet ediyor; ayrılıkları nasıl anlatıyor. Diyor ki; Beni kamışlıktan kestiklerinden beri feryadımla erkek de ağlayıp inlemiştir, kadın da.” der. İnsan da içe doğru derinleşen, arınan, sonra soluk verendir. Cangül Soydemir, Bir de Neyden Dinle, kitabıyla yaşamı bir neyin yolculuğuyla ele alarak anlatıyor. Ayrılıkları, gerçek aşkı, özünü arayan insanı, ince ipek bir kumaşa benzeyen ruhu, bedeni, zamanın sonsuz döngüsünü… Ve en önemlisi de maneviyatı. Çünkü maneviyat gizlidir, kalbini gerçekten açana kendini açar. İnsanın onu görmesini, İdrak etmesini bekler. Ney olmasını ister insanın, binlerce kamışın içinden sıyrılarak hem de. Dünya sonsuz bir okyanus, bu okyanusun içinde kaybolmak yerine özgürce yüzmesini, kendi cinsinden kuşlarla uçmasını… Yazar, didaktik bir dilden uzak, yalın, samimi ve zarif üslubuyla okurun kendisini Bir de Neyden Dinle’mesine davet ediyor. “İnsan olma yolculuğu, içinde feryatları, acıları ve sırları barındıran bir zincirleme yol gibi, kökü nereye gidiyor kestirmek zor. Yol nereye varıyor öngörmek kolay değil. Ama özde bir şey, derin bir his, sözcüklerle ifade edilemeyen bir inanç, bir cezbe yola devam etmenizi sağlıyor.”
208 sayfa

9/10 puan verdi
BİR DE NEYDEN DİNLE Herkese Merhabalar... Sizlere bugün okurken bana iyi gelen bir kitap ile geldim. Öyle güzel bir anlatımı vardı ki ne zaman başladım ne zaman okudum ne zaman bitti anlamadım. O uyum o naiflik o yaşanmışlık hissi aldı götürdü beni hele o son dedim hadi yaaa nasıl? Yazarımız kendi hikayesini sunuyor bize bütün içtenlik ve samimiyeti ile o gönül kapısını da aralayıveriyor ve içeriye şayet ediveriyor. Bölüm bölüm ayırdığı ve bazı bölüm aralarına yetiştirilen beyitler ise sizi bambaşka bir dünyaya götürüveriyor. Ney sesini oldum olası çok severim bu kitabı okurken neyin yolculuğunu okurken sesi kulaklarımdan çınladı hep alıntılar yaparken de özellikle Ney seslerini bu yüzden tercih ettim. Yazarımız öyle güzel noktalar seçip öyle güzel cümleler ile de onları ifade etmiş ki okurken hayran kalmamak elde değil. Astrolog arkadaşını soruları ile bunalttıktan sonra yine o arkadaşı sayesinde Ney ustası ile tanışır. Tabi öyle herkesi kabul eden biri de değildir. Hak ettiğine inanilinca ise o kavuşma gerçekleşir. Zaten o anları okumak onlar ile buluşmak güzel yapan değerlerdi. Ahh o sohbetleri okumak pek keyifliydi. Okurken siz de o keyfi alacaksınız... Okuyan herkesin bir şeyler bulup çıkarabileceği manevi yanı ile dolu dolu harika bir kitaptı. Tavsiye ederim.
8/10 puan verdi
#Okudum #KitapYorum #BirdeNeydenDinle #CangülSoydemir #EvaYayınevi #206Sayfa Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlere Eva Yayınevi'nden çıkan, Cangül Soydemir'e ait, "BİR DE NEYDEN DİNLE" isimli eseri tanıtmaya çalışacağım. Efendim, çok sevgili okur; bir yaz akşamından kalma yumuşaklık, huzurlu bir sıcaklık, dingin bir zihinle
9/10 puan verdi
Merhaba sevgili kitapsever Dostlarım Bu kitapta Yazar kendi yaşamındaki manevi yolculuğu bizimle paylaşıyor. Edindiği tecrübeleri, hissettiği duyguların analizlerini Yalın ve samimi bir dil ile bize aktarıyor. Gaziantep'te kendi zorlu doğum hikayesi ile başlıyor, İstanbul Zekeriyaköy'deki yaşamından devam edip ani bir karar ile İzmir Urla'ya yolculuğuna şahit oluyoruz. İç dünyasında dönüş yaşadığı zamanlarında bir arkadaşının tavsiyesi ile Beyoğlu'nda bir Ney ustası ile tanışır. Bu manevi yolculukta Ney ustasını kendine rehber olarak görür. Kitap gerçekten insana derin duygular hissettirip bazı sorular ile yüzleştiriyor. Varlık ve yokluk, dostluk, zaman yani Varoluşsal sorunların cevaplarını maneviyatta buluyoruz. Kitap aynı zamanda hepimizin de içinde olduğu karanlık boşluğu nasıl ışığa çevirebileceğimize rehber oluyor., yer yer Mevlana dizeleri var. Oldukça akıcı ve huzurlu bir kitap gönülden tavsiye ederim. Ayrıca bu Derin denizde yüzmeme vesile olduğu için sevgili
Semra
Semra
a çok teşekkür ederim.
Bir de Neyden DinleCangül Soydemir · Eva Yayınevi · 202430 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.