Vehbi Vakkasoğlu
Çanakkale; altı asır üç kıtaya hükmeden şanlı Osmanlının son zaferi ve İstiklâl Harbimizin habercisi... "Yedi Düvel"in "hasta adam" dedikleri Osmanlıya son darbeyi vurmak isterken kazdıkları kuyuya düştükleri yer... İki yüz elli bini aşkın şehidin kanıyla sulanan vatan toprağı... Cenab-ı Hakkın (c.c.) inayetiyle, Hz Peygamberin (a.s.m.) ruhaniyetiyle hazır bulunduğu, Allah ve Peygamber aşkıyla gözünü kırpmadan, korkusuzca düşmana karşı koyan Mehmetçiğin tarih yazdığı bir destan Çanakkale... Aslında Çanakkale Zaferi için ne söylense az... Yıllar süren titiz araştırmaların sonucu olan bu eser, gerçek tarihin nasıl ve kimler tarafından yazıldığını ortaya koyuyor; tabiî ki ibret almasını bilenler için... (Arka Kapak)
Kitabın Konusu:
384 sayfa

"Bir Destandır Çanakkale"
Bir Destandır Çanakkale" ismiyle müsemma, okurken yaşatan, tüyleri ürperten, bir çok yerinde gözyaşlarınızı tutmanın mümkün olmadığı ecdadın devleştiği bir eser. Ne kadar övünsek ne kadar gurur duysak azdır ama en önemlisi onlar bu fedakarlıklarda bulunurken bizim de onlar için övünç kaynağı olmamız. Bayrağı onlardan devraldık almasına ama
Puan vermedi
Bir Destandır Çanakkale, bu toprakların nasıl kazanıldığını, ne fedakarlıklar yapıldığını, vatan sevgisinin ve içimizdeki imanın ne kadar güçlü olduğunu en iyi anlatan kitaplardan biri bana göre. Kitap hem Çanakkale Savaşını ve nasıl başarıya ulaştığımızı anlatırken aynı zamanda hem düşman tarafının askerlerinin hem de kahraman Mehmektçiğimizin yaşadıkları anıları da bizlere anlatıyor. Öyle bölümler vardı ki okurken tüylerim diken diken oldu. 57.Alay'ın tamamının savaşarak nasıl Hakka yürüdüklerini okurken ağlamaktan kendimi alamadım. Ve daha nice hikayeler var. Bizim vatanımızın her milimi şehit kanlarıyla ıslanmıştır. Bastığımız topraklara basarken nasıl kazandığımızı vererek hareket etmeliyiz Vatan uğruna şehit düşen tüm şehitlerimizin mekanı cennet, ruhları şad olsun...
Puan vermedi
Bir zafer, bir güç, bir cesaret Çanakkale. Yüreklerindeki iman ile asil bir şekilde savaşan Mehmetçik destanıdır. Çanakalle geçilmez geçilmedi geçilmicek. Bu kısacık kitap Mehmetçiğin nasıl savaştığını, savaştan sonra azınlıkların görüşlerini, ingilizlerin bencilliklerini anlatıyor. Türk askerinin ne kadar büyük bir imanla savaşa girdiğini kocaman imanıyla şehit olduğu anlatılsada bitmez. Bu kitabı okuyarak tarihimizi birkere daha hatırladım, öğrendim sizlerede tavsiye ederim.
Puan vermedi
Gerçekten bir destan ÇANAKKALE Kazanılan zafer sadece savaşarak değil gönülleri fethederek olduğunu tekrar anlatan bir kitap Türklerin merhameti yardımseverliği insana milleti ırkı farketmeden gösterilen şefkatin delilidir ÇANAKKALE
9/10 puan verdi
Kitapta Çanakkale harbi safha safha anlatılmış ve şehit ve gazilerin kahramanlıklarından bahsediliyor tabii bunlar sadece kayıtlara geçenler zira tüm Çanakkale şehitlerimizi anlatacak kitap yazmaya kalksaydık Mehmet Akif'in de dediği gibi ancak hikayesine kafi gelirdi okurken sıklıkla şunu sordum "biz neydik ne olduk?" Düşman askerine dahi merhamet eden bir nesilden kendi milletine hayrı dokunmayan yalnızca kendini düşünen bir nesile... aynı zamanda böylesi kahramanlık destanları yazdığımız bu savaşı yabancı milletlerin bizden daha fazla yad etmesi de çok acı verici değil midir? Halbuki her Türk gencinin şu şekilde bilinçlenmesi gerekir: "Eğer çalışmaz da rahatımıza düşkün olursak bize Çanakkaleyi hatırlatan bir savaş daha yaşayabiliriz." Gerçekten kitap o savaş anlarını adeta aklınızda canlandırıp insanı sarsıyor.
Puan vermedi
Tarihine hayran biri olarak sayısız okudugum Çanakkale i anlatan eserlerden biri (birde kime ödünç verdiğimi hatırlasam) ve beni memnun etti,karar sizin
10/10 puan verdi
Çananakkele savaşının sadece bir savaş olmadığın iman gücününü ne denli önemli olduğunu ve bunları okurken insana gurur veren çok güzel bir kitap
7/10 puan verdi
Bir Destandır Çanakkale
2024 - 92. Kitap Kitabın Adı: Bir Destandır Çanakkale Yazarı : Vehbi Vakkkasoğlu Yayınevi : Nesil Yayınları Türü: Araştırma Basım Yılı : 2006 Sayfa Sayısı : 381 Sayfa Düşünceler : Çanakkale Savaşı tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Her yıl bir kaç kitap okurum Çanakkale ile ilgili. Bir türlü gitmek nasip olmadığı için o manevi açlığımı okuyarak gidermeye çalışıyorum. Oldukca ilgi gören , onlarca baskısı yapılan bu eseri daha önce duymuştum ama daha önce okuma fırsatım olmamıştı. Kısmet bugüne imiş. Eser Çanakkale Savaşı 'nın savaş yönünü değilde insani ve destansı yönünü işlemiş daha fazla. Düşmanın gözünden Türkler anlatılmış. "Barbar " dedikleri Türklerin aslında ne kadar mert ,ne kadar centilmen olduklarını savaş meydanında bizzat anlamaları canlı şahitler üzerinden aktarılıyor. Bunun dışında kahramanlık öyküleri de var. Savaşın yönünü değiştiren önemli anlarda var. ( Nusret Mayın Gemisi gibi ) Şiirler, resimlerle zenginleştirilmiş eser 71 farklı kaynak taranarak yazılmış. İlkokul yıllarında okuduğum şiirleri görünce bayağı duygulandım doğrusu Sonuç olarak bu guzel eseri Okuyalım, okutalım, ibret alalım. Tarihimizi öğrenelim. Öğretelim. Çanakkale Ruhu ülkemizin çimentosudur. Bu ruha sahip çıkalım. Kaybetmeyelim
2/10 puan verdi
Kitap gerçeklikten uzak ve kişisel önyargılarla yazılmış. Benim için sıkıcı bir kitaptı. Tarihi açıdan kıymet-i harbiyesi olduğunu düşünmüyorum. Zaman kaybı...
10/10 puan verdi
Fırsat
Allah karşıtlarının, Norfolk alayının 163. Tümenin'den bir iz bulduğunda İslam'a, Müslüman'a ve Maneviyat'a yaptıkları pozitif bilimsel ancak negatif ahlaklı tutarsızlıkları tutarlı olacaktır.

Vehbi Vakkasoğlu
Vehbi VakkasoğluYazar · 60 kitap
Kahramanmaraş'da doğan yazar,İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü'nden mezun oldu. Öğretmenlik mesleğine Milli Eğitim'in değişik kademelerinde 35 yıl emek verdi.Türk çocuklarının eğitimine katkıda bulunması için Berlin'e tayin edildi.6 yıl Almanya’da çalıştı. İlk kitabı olan 'Mehmet Akif' 1968 yılında yayınlandı.O günden bugüne 40 esere imza attı.Bunlar tarih,edebiyat, din ve psikoloji konularındadır. Eğitimciliği ve eserleriyle yepyeni bir gençlik yetişmesinde hizmeti büyük oldu. İlk gençlik yıllarından itibaren, toplumu eğitici binlerce konferans ve seminerler gerçekleştirdi. Hayatın manası, muhtevası ve özü sevgidir gerçeğini yaşayarak yaydı ve kitaplarıyla gönüllere yerleştirdi. 'Sevgi Merkezli Eğitim' projesiyle hem eğitimcilere, hem anne-babalara hem de gençlere etkili rehberlik yaptı. Sadece 'Bir Destandır Çanakkale' başlığıyla yurtiçi ve yurtdışında verdiği konferanslar 1200'ü buldu."Ailede Sevgi İletişimi" konusunu da binlerce defa değişik açılardan topluma yansıttı. Yeni bir Çanakkale ruhuyla dirilmenin ve sevginin özünü yakalayarak kendine gelmenin önemli temsilcilerinden biri oldu. Bu çerçevede sevenlerinden oluşan 'Sevgi Ailesi' bütün dünyada hızla gelişmekte ve sevgi bayrağını her gün biraz daha yükseltmektedir. Mutluluğu, gönüllerden gönüllere sevgi iletişimi kurmaktır. Ona göre, eğitim hizmetlerinden emekli olmak imkansızdır zira 'Hocanın rahmetlisi olur, emeklisi olamaz' Bu sebeble, bütün yeryüzünü bir okul haline getirmeye, seminer ve konferanslar halkasını genişletmeye çalışıyor. 'Gidemediğin yer ne kadar senin değilse, giremediğin gönül de o kadar senin değildir',der...Gençleri çok sever.Gençlerle gönül saflarını sık tutmanın, geleceğimizin garantisi olduğuna inanır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.