Cemil Meriç
Okunma
Beğeni
14,7bin
Görüntülenme
Cemil Meriç'in ilk telif eseri ve yazarın düşünce serüveninde bir dönüm noktası. Avrupa dışı kültürler ve Doğu, yazarın "tecessüslerin coğrafyasına" Hint'le, Hint Edebiyatı çalışmasıyla girdi. "Olemp'i ararken Himalaya çıkmıştı" karşısına. Kitap, alışılmış edebiyat tarihi ve incelemesi kalıbına uymaz. Meriç'in Doğu'yu ve "mazlum medeniyetler"i Türkiye'nin düşünce gündemine sokma çabasının ilk ifadesi, hatta manifestosudur: "Hint, bir kitabın ilk cümlesi. Onu sizler için yazdım." (Tanıtım Bülteninden)
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 13 dk.Sayfa Sayısı: 431Basım Tarihi: Haziran 2012İlk Yayın Tarihi: 1976Yayınevi: İletişim Yayınevi
ISBN: 9789754703672Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

431 syf.
9/10 puan verdi
“Mihi canto et musis”
Kitap kitaba götürür, bu kitap Hindistan'a.. Bu dolu dolu yolculukta bana rehberlik eden Cemil Meriç, gidiş dönüş ve mükemmel anlatımıyla Himalaya zirvesinde bir macera yaşattı bana... Ayaklarında demir çarığı, elinde demir asası, düşüncenin ve şiirin cangıllarında dolaşa dolaşa... onu sizler için yazacağım, okursanız birkaç cümle daha
Bir Dünyanın EşiğindeCemil Meriç · İletişim Yayınevi · 2012658 okunma
431 syf.
10/10 puan verdi
NASIL MERİÇ OKURU OLDUM? KÜTÜPHANEDEN ÇALDIĞIM KİTAP
Cemil Meriç'i ilk olarak "Her aydınlığı yangın sanıp söndürmeye koşan zavallı insanlarım! Karanlığa o kadar alışmışsınız ki yıldızlar bile rahatsız ediyor sizi. Düşüncenin kuduz bir köpek gibi kovalandığı bu ülkede düşünce adamı nasıl çıkar?" cümleleriyle tanımıştım. Kimdi bu Cemil Meriç? Hemen kütüphaneye koştum ilk bulduğum Meriç
Bir Dünyanın EşiğindeCemil Meriç · İletişim Yayınevi · 2012658 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.