Bir Köy Doktorundan Öyküler

Mihail Bulgakov
20. yüzyılın en önemli romanlarından biri olan ve ölümünden yirmi altı yıl sonra yayımlanan Usta ve Margarita'da Rus halkı Bulgakov'un ünlü aforizmasıyla karşılaşır: "En büyük ahlaki çöküntü korkaklıktır." Dönemin en güçlü ve yaygın duygusu Stalin'in ölümünden sonra belki bu sözle görünür kılınır ve başka birçok şey korkunç olmaktan çıkar. Korku, Bir Köy Doktorundan Öyküler'de de bir doktorun öykü gözünden bütün yalınlığı ve doğallığıyla, içten bir anlatımda kendini apaçık ediyor. 1925-1927 yıllarında çeşitli dergilerde yayımlanan, yıllar sonra İngilizceye çevrilen öyküleri arasından seçilen bu üç öykü ilk kez Türkçede. Mihail A. Bulgakov (1891-1940) Ukrayna'nın Kiev kentinde doğdu. Tıp okudu, 1920'de doktorluğu bırakarak kendini yazmaya verdi. Mizah yeteneği ve keskin yergileriyle tanınmaya başlayan Bulgakov'un Sovyet yaşam biçimine yönelttiği sert eleştiriler giderek dikkat çekti. Satirik ve fantastik öğeler kullanarak yazdığı öykü, roman ve oyunlardaki sanatsal özgürlüğe özlem ve otoriteye direnç izlekleri nedeniyle sürekli sansüre uğradı. Stalin'in ölümüyle Sovyet edebiyatında başlayan sınırlı yumuşama ortamı, yapıtlarına oldukça geç yansıdı. Yazdıkları 1962'den sonra yayımlanmaya başladı.
79 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1963

9/10 puan verdi
NOT : Öncelikli olarak tıp alanına ilgi duyanlara, doktorlara ve doktor adaylarına ve daha sonra tüm insanlara tavsiye edilir :) NOT : Bu kitapta geçen vakaları görsel olarak araştırıp okumanız
Genç Bir Doktorun Anıları
Genç Bir Doktorun AnılarıMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202328,7bin okunma
Genç Bir Doktorun Acıları
9/10 puan verdi
-Spoiler içermez- Zorluklarla baş başa kaldığımız, sorumlulukları tek başımıza yüklendiğimiz, verdiğimiz kararların bedellerini ödediğimiz zaman, işte o zaman büyümüş oluruz. Yıllarca eğitim almak,
6/10 puan verdi
9 ayrı bölümden oluşan esasında 9 ayrı doktor hasta ilişkisini ve olaylarını ele alan üniversiteden yeni mezun doktorumuzun başından geçenleri konu alıyor kitap. Dönemin şartları çok iyi ele alınmış ve aktarılmış. Benim gibi hiç doktorlar dizisi izlememiş olanlara tavsiye etmem. Hiç ilgi çekici değil.
Oynatmışsın sen doktor!
9/10 puan verdi
Dikkat Spoiler İçerir!!! Mihail Bulgakov tarafından yazılan 'Genç Bir Doktorun Anıları' kitabı; bir doktorun yaşadığı 9 hikaye/vakadan oluşmaktadır.
10/10 puan verdi
Dokuz bölümden oluşan bu kitapta üniversiteden yeni mezun doktorun dokuz anısını okuyoruz. Romanı okurken Rusya'nın soğuğu içinize işliyor, doktorla birlikte ameliyatlara giriyor ve hastaları muayene ediyorsunuz. Olayları anlatımıyla, gerçekçi tasvirleriyle ve samimi üslubuyla oldukça beğendiğim bir roman oldu. Genç bir doktorun yaşadığı sıkıntıları, göreve başladığı yerdeki insanlarla iletişimini tüm yalınlığıyla anlatılmış. Kitaba başlarkan o yıllardaki Rusya’yı, tıp bilimine bakışı, insanların cahilliğini, doktorluğun psikolojik-fiziksel zorluklarını bu kadar iyi işlenip anlatılacağını beklemiyordum. 100 yıl önce Rusya'nın ücra bir köyündeki cehalet, bugünkü Türkiye'de de var olduğunu, doktorlarımızın hâlâ aynı cehaletle savaştığını düşünüyorum. Tıp öğrencilerinin mutlaka okuması gereken kitap.
250 syf.
Puan vermedi
Selamlar herkese, elinizden düşüremeyeceğiniz bir kitapla geldim. Uzun süredir beni bu kadar etkileyen bir kitap okuduğumu hatırlamıyorum. Tam anlamıyla muhteşem bir eserdi. Bazı kısımlarda fazla tedirgin oldum, sanki doktorun yaptığı ameliyatını ben yapmışım gibi hissettim .Kitabı eğer okumadıysanız mutlaka bir şans vermelisiniz, pişman olmayacaksınız. Kitabın konusu: Tıp fakültesinden yeni mezun olan genç ve tecrübesiz Dr. Bomgard tenha bir köye gönderilir. Tek doktor olarak her vakaya bakmak ile yükümlüdür. Dr. Bomgard iki hemşire ve sağlık çalışanı ile birlikte bu zamana kadar hiç girmediği ameliyatlarda başarılı olmak, hastalıklara çareler bulmak zorundadır. Kışın en soğuk günlerinin bu bitmek bilmez hastaların yoğunluğu ile boğuşmak durumunda kalır. Yazar hem akıl almaz vakaları hem de yaşanan savaşın getirdiği zorlukları da bizlere anlatır. #kitaptan alıntılar: Sonunda da yıprandı, rengi soldu, eskidi ve kayboldu tıpkı anıların solduğu, kaybolduğu gibi. •Köyde büyük tecrübeler kazanılabilir. Fakat okumak, okumak ve daha çok okumak gerek... •Etrafta değişen hiçbir şey yoktu sanki, fakat ben çok değişmiştim. •Bir yıl geçti, yeni bir yıl daha geçecek ve bu da geçen yıl gibi bir yığın sürprizle dolu olacak. Demek ki öğrenmeye boyun eğmek gerekiyormuş. •Bir şeyle mücadele etmek için onunla yüz yüze gelmek gerekir. Kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitap, keyifli okumalar dilerim
Genç Bir Doktorun AnılarıMihail Bulgakov · Kızıl Panda · 202128,7bin okunma
8/10 puan verdi
Genç Bir Doktorun Anıları ya da benim okuduğum versiyonuyla Genç Bir Köy Hekimi; Mihail Bulgakov'un yarı-otobiyografik öykülerinden oluşan bir eser. Benim versiyonumda (Can Yayınları-2015) çeşitli
158 syf.
9/10 puan verdi
GENÇ BİR DOKTORUN ANILARI-MİHAİL BULGAKOV,158 sayfa Yazardan Köpek Kalbi kitabından sonra okuduğum ikinci kitap.Kitap bir doktorun anılarını anlatsa da aslında acılarını anlatıyor.Bazı yerlerde acı
Mihail Bulgakov'dan Otobiyografik Bir Roman: Genç Bir Doktorun Anıları
157 syf.
9/10 puan verdi
Modern Rus Edebiyatı'nın önde gelen isimlerinden Mihail Afanasyeviç Bulgakov, 1891'de Kiev'de dünyaya geldi. 25 yaşında tıp fakültesinden mezun olan Bulgakov, hekim kimliğinin yanına yazarlığı da
Genç Bir Doktorun Anıları
Genç Bir Doktorun AnılarıMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202128,7bin okunma
Benden biri bizden biri ..
10/10 puan verdi
Genç bir doktorun anıları . Genç bir KÖY doktorun yaşadığı zorlukları diye bir başlık atmak isterdim ama haddim değil hemen susuyor ve incelemeye başlıyorum :) 24 yaşında fakülteden daha yeni mezun olmuş çiçeği burnunda deneyimsiz, korkularıyla mücadele eden kendine güvenmeyen , kendi korkularıyla adeta savaş içinde olup 40 defa söyleyerek (birşey 40 defa denince olur misali, tamamen psikolojik) başına getiren merhametli azimli bir köy doktorunun hem kendisiyle hem de köyde ki vakalarla (ilginç vaka ) mücadelesini okudum demek istemiyorum yaşadım.. Onunla birlikte kızağa binip uzak uzak köylere acil müdahale için gittim. Onunla üzüldüm onunla güldüm .. Henüz mesleğe yeni atanan çiçeği burnunda bir köy öğretmeni olarak zorlu şartlar altında nelerle karşılaşabilecegimi anbe an hissetmeye çalıştım. Eserle özdeşleşmek istedim ve anında Kahraman gibi hissetmeye başladım. Zorluklar karşısında mücadele edildiği sürece o zorluklar sizden korkmalı .. İmkansız yoktur daha çok zor vardır .. Ve alıntılar içinden en çok beğendiğim şu cümleyi bırakıyorum şuraya "Köyde büyük tecrübeler kazanılabilir," diye düşünüyordum uykuya dalarken, " fakat okumak, okumak ve daha çok okumak gerek..." Ben kendimi o diyarda o imkansızlikla o tipi de o soğukta kaybettim. Kendimi aramaya gidiyorum .. . . Pişmek için Kendimize gelmek için şiddetle tavsiye ediyorum. Kitapla kalın

Mihail Bulgakov
Mihail BulgakovYazar · 37 kitap
15 Mayıs 1891'de Kiev'de doğdu. 1916'da Kiev Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu, fakat birkaç yıl sonra doktorluğu bırakarak hayatını edebiyata adadı. Kiev Şehir Tiyatrosu'nda sergilenen ilk iki oyunu büyük başarı kazandı. İlk eşiyle Moskova'ya yerleşen Bulgakov, 1922-1926 arasında oyun yazmayı sürdürdü, fakat Sovyetler Birliği'nin ideallerini yansıtmadığı gerekçesiyle oyunlarının sahnelenmesi yasaklandı. 1925'te yazdığı hicivli romanı 'Köpek Kalbi' de benzer bir kaderi paylaşarak, Sovyetler Birliği'nde 1987'ye kadar yayımlanamadı. Aynı yıl ilk eşinden boşanarak Lyubov Belozerskaya'yla evlendi. Sanatını icra edememekten bunalan Bulgakov, 1930'da Stalin'e bir mektup yazarak yurtdışına çıkma izni istedi. Fakat bu talebi reddedilen Bulgakov'a Moskova Sanat Tiyatrosu'nda sahne arkasında bir iş ayarlandı. 1938'de, ölümcül hastalığına yakalanmadan hemen önce başyapıtı sayılan 'Üstat ile Margarita'yı tamamladı. 1940'ta böbrek yetmezliğinden öldü. Kitap ilk olarak 1966-1967 yıllarında, dul eşinin çabaları sayaesinde 'Moskva' dergisinde yayımlandı. Kitap olarak 1973'te basıldı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.