Kişisel kitap arşivinizi oluşturmak, okurları, kitapları, yazarları ve konuları takip etmek için 2milyon+ okurun arasına katılın.
Akış
İncelemeler
Alıntılar

Bir Matematikçinin Savunması

Bir Matematikçinin Savunması
Eshilos unutulduğunda Arşimet hatırlanacak! Eğer Londra’da bir sütun üstüne bir heykelim dikilecekse, sütunun, heykelin görünemeyeceği kadar yüksek olmasını mı, yoksa yüzümün tanınacağı kadar alçak olmasını mı isterdim?..Sayfa 156
Canım Snow ne istiyorsun Einsteinden, bir bilim adamını ne çok karaladın
Einstein, manevi olgunluğuna ulaşmadan önce, dış dünya ile ilgili konularda güçlü egosunu alt etmek zorunda kalmıştı. Hardy'nin ise yeterince güvencede olmayan bir egoyu güçlendirmesi gerekiyordu. Bu durum onu daha sonraki yıllarda, moral konumunu ortaya koyması gerektiği...
... Gözleri koyu kahverengi ve bir kuşunki gibi parlaktı -soyut düşünme alışkanlığı olanlarda sıkça rastlanan türden bir bakış.
... Fakat tanrıya ve tanrının vekillerine karşı savaşta zafer hep aynı tarafın olmazdı. Aynı günlerde Fenner'de, sakin ve güzel bir mayıs akşamı kilisenin saat altı çan sesleri etrafa yayılıyordu. Hardy "Hayatımın en mutlu bazi saatlerinin bir Katolik kilisesinin çan seslerinin duyulduğu bir yerde geçiyor olması ne talihsizlik!" dedi.
Snow'nun önsözü
Ramanujan savaştan iki yıl sonra Maras'ta veremden öldü. Hardy, "Savunma" kitabının matematikçilerin yoklama listesi bölümünde şöyle yazıyor: "Galois yirmi bir, Abel yirmi yedi, Ramanujan otuz üç, Riemann kırk yaşlarında öldüler. Matematikte, elli yaşın üstünde herhangi bir matematikçi tarafından yapılmış önemli bir atılım hatırlamıyorum."
375 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.