Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi?

Caner Taslaman

Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi? Sözleri ve Alıntıları

Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi? sözleri ve alıntılarını, Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi? kitap alıntılarını, Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"O ki yarattığı her şeyi güzel yapar." - Secde Suresi 7. ayet
Sayfa 74 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Allah'ın yaratışlarında yasalar hakimdir.
Sayfa 140 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Evrim teorisi, Allah inancının reddedilmesini hiçbir şekilde gerektirmez.
Sayfa 44 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Lamarck'a göre en basit canlılar "Kendiliğinden türeme" yoluyla oluşuyordu ve daha sonra en kompleks canlılar baştaki bu "Kendiliğinden türeyen" canlılardan evrimleşiyordu.
Sayfa 21 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Bilimin farklı, felsefenin farklı, dinlerin farklı hakikatleri olamayacağına inananlardanım.
Sayfa 12 - Önsöz - Destek YayınlarıKitabı okudu
Allah'ın kaynakları sınırsızdır; Allah ne kadar çok çeşitli yaratmada bulunursa bulunsun ilminden ve kudretinden hiçbir şey eksilmez.
Sayfa 140 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Canlıların ve insanın, evrim süreciyle veya birbirinden bağımsız olarak (evrimsiz) oluştuğu iddialarının hiçbiri İslam ile çelişmez. Çünkü Kuran, Allah’ın canlı türlerini ve insanı yarattığını açıkça beyan etmiş olmasına karşın bu yaratmanın nasıl olduğunu anlatmamıştır. Bu yüzden "bir Müslüman evrimci olabilir" ama bu iddia "bir Müslüman evrimci olmak zorundadır" anlamını taşımaz.
Sayfa 40 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Lamarck'ın teorisi
Evrim, ufak aşamaların uzun bir zaman boyutu içerisinde birbirine eklenmesiyle gerçekleşen dikey bir aşamaydı ve bu yüzden hissedilemiyordu.
Sayfa 21 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Bilimsel devrimin en önemli isimleri olan Descartes, Galileo, Kepler ve Newton gibi felsefeci ve bilim insanlarının hepsi dindar kimselerdi ve evrenle ilgili bulgularındaki hiçbir unsurun Allah'ın yaratmasıyla ve dinlerin yaratmayla ilgili öğretileriyle çelişkili olmadığını ifade etmişlerdir.
Sayfa 17 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Ankebut Suresi’nin 20. ayetinde “De ki: Yeryüzünü gezip dolaşın da yaratılışın nasıl başladığını görün” denilerek, yaratılışın başlangıcıyla ilgili bilgi edinmeye çalışma daveti vardır.
Sayfa 47
Reklam
Bilimin farklı, felsefenin farklı, dinlerin farklı hakikatleri olamayacağına inananlardanım.
Kuran'da Hz. Adem'in kaburga kemiğinden eşinin yaratıldığı şeklinde bir ifade bulunmamaktadır. Bu inanç, İsrailiyat'tan, yani Yahudi kaynaklarından İslam'a geçmiştir. İsrailiyat'ın içinde ise birçok uydurma olduğu Müslüman ilahiyatçılarca sıkça ifade edilmiştir; bu yüzden bu güvenilmez kaynağa dayanarak Müslümanların yaratılışla ilgili inançlarını oluşturmaları doğru olmaz. Ayrıca bu husus, kadın karşıtı söylemlerin oluşumunda da kullanılmıştır; kadın eğri kaburga kemiğinden yaratıldığı için yaratılışının gereği olarak eğriliğe sahip olduğu gibi söylemler dile getirilmiştir. Kadının erkekten ve erkek için yaratıldığı görüşü, kadınların ontolojik olarak düşük bir statüde olduğu iddiasını temellendirmek için kullanılmıştır.
Sayfa 89 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Bir Müslüman'ın, dini inancının gereği olarak neyi reddetmesi gerektiğini şöyle tanımlayabiliriz: Eğer bir iddia Kuran'daki bir ayetle çelişiyorsa Müslüman'ın o iddiayı dini inancı adına reddetmesi gerekir.
Sayfa 37 - Destek YayınlarıKitabı okudu
İnsan olarak ahlaki sorumluluk taşıyan varlıklar olmamız ancak yasaların hâkim olduğu bir evrende mümkündür. Eğer bir insanı yirminci kattan aşağı ittiğinizde ölme ihtimalini bilmiyorsanız bu eyleminizin ahlaki kötülüğünden, açlık çeken bir insana verdiğiniz yemeğin onun sağlığına yararlı olacağını bilmiyorsanız bu eyleminizin ahlaki iyiliğinden bahsedilemez.
Sayfa 139 - Destek YayınlarıKitabı okudu
İslam'a göre insanlarla diğer canlılar arasında, mutlak olarak ayrı bir cevhere sahip olmak anlamında mahiyet farkı olması gerektiği iddiası doğru değildir.
Sayfa 136 - Destek YayınlarıKitabı okudu
673 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.