Fikret Yıldırım
Üstün meziyetlere sahip olduğuna inanan bir adam... Her şeyin en iyisine layık buluyor kendini... Bir güç abidesi adeta... Hayran olunası, çekici ve cazibeli... Dışarıdan bakınca belki de birçok kadının sahip olmak isteyeceği bir erkek... Ne var ki bu güçlü narsis karakterin gölgesinde yaşamaya mahkûm âşık bir kadının kendi gibi kalabilmesi mümkün değil. Hayatındaki insanların kişiliklerini, değerlerini, özgünlüklerini ve varlıklarını öğütüp yok eden narsis bir adamın cenderesinde sıkışıp kalan ve giderek gücünü yitirmekte olan genç bir kadının kişilik mücadelesinin romanıdır Bir Narsisin Gölgesinde On İki Ay... Dr. Fikret Yıldırım’ın kaleme aldığı bu kitap, çağın hastalığı kabul edilen narsisizmin anatomisidir bir yanıyla. Birbirine âşık iki insanın aşk sandığı travmalarla yüzleşmesidir. Narsisizmin insan hayatında ne şekilde seyrettiğini hem hikâyenin içinde okuyacaksınız hem de hikâye boyunca aktarılan bilgilerin genel notlarını son bölümde derlenmiş halde bulacaksınız.
168 sayfa

3/10 puan verdi
Tam anlamıyla vakit kaybı. Ne yazık ki elime aldığım, sevmediğim bir kitabı hemen bırakmamak gibi kötü bir huyum var. Anlatım çok basit, hikaye çok saçma, klişe. Son sayfalar dışında okunup anlamdırılabilecek hiçbir şey yok. Psikolojik roman desen değil, edebi roman desen değil. Tam anlamıyla vakit kaybı.
Bir Narsisin Gölgesinde On İki Ay
Bir Narsisin Gölgesinde On İki AyFikret Yıldırım · Destek Yayınları · 2020459 okunma
8/10 puan verdi
Adam bir kadının gözünü boyayıp kısa sürede elde etmrnin yolunu sadece klasik iltifatlardan ibaret olmadığını bilecek kadar profesyonel bir oyuncuydu. Bu abartılı sözler Dilara’yı kuşkulandırmıştı.Levent üstün rol yeteneği inandırıcılığını arttırmıştı. O bir oyuncuydu ve istediği kişinin karakterine bürünmekte, bir bukalemun gibi dönüşmekte üstüne yoktu.
7/10 puan verdi
Kitap narsistik kişilik bozukluğuna sahip Levent ve eşi Dilara'nın ilişkisi dahilinde bu rahatsızlığı anlatıyor. Kısa sürede biten okuması kolay bir kitap. Bazı diyalogları yapay ve basit. Narsistik kişilik bozukluğuna ilişkin bilgiler tatmin edici (google bu bilgiyi sağlar), ancak olay örgüsü zayıf. Narsisizm çok iyi vurgulanmı Levent'in ifadelerinde. Keşke her narsist ben narsistim diye böyle bağırsa ama öyle bir dünya yok. (Ayrıca hepimizin içinde birazcık olması gerektiğine inanlardanım). Bu anlamda işleyiş bakımından yeterli bulamadım. Okumazsanız kayıp sayılmaz bu toplumda yeterince örneği olduğunu düşünüyorum.
5/10 puan verdi
Narsist kişiliğe sahip olanların ilişkilerdeki davranışlarını görebilmek adına tanıtıcı ve yönlendirici bir kitap. Toplumda bu tip kişilere rastlanıldığından narsist kişilik bozukluğu hakkında herkes az çok bilgi sahibi. Kitabın sonunda dozunda narsistliğin iyi olduğu vurgusunu beğendim. Narsizmi yalnızca zararlı olarak göstermeyip farkındalık kazandıran noktaya değinilmiş. Bilinçaltı, özdeğer, özsaygı gibi kavramlara atıflar yapılarak okuyucuya güzel hatırlatmalar sağlanmış.
Puan vermedi
Mahalle ağzıyla yazılmış çok basit ve kurgusu çok abartılıydı. Kitabı beğenmedim ama bitirmiş olmak için okudum tavsiye etmem. Yotube'den narsistlikle ilgili bir kaç video izleseniz daha çok bilgilenirsiniz
6/10 puan verdi
Kitap güzel ama narsisizm biraz abartılmış gibi duruyor. Yani narsist kişi özellikleri okey fakat karşı tarafın tepkileri ne kadar bağ kurma problemleri olsa da abartılı geldi
7/10 puan verdi
Narsisizmin insan hayatında ne şekilde seyrettiğini anlatan muhteşem bir hikaye... Herkesin hayatında mutlaka böyle kişiler mevcut ... Çıkaracak çok ders var. Okunmalı
10/10 puan verdi
Sosyal hayatımızın içerisinde kusursuz olarak tanımladığımız bazı kişilerin aslında psikolojik sorunları olan ve insanların hayatlarını ilmik ilmik mahveden bir narsis olduğunu görmemizi sağlayan bu eser, bakıp da göremediğimiz umut ışığının rehberi oluyor. Alışagelmiş, sınırlarını kendi ellerimizle çizdiğimiz esaretten özgürlüğe doğru atılan ilk adımda büyük katkıları olacağına inandığım eseri “acaba?” sorusunu taşıyan herkesin okumasını tavsiye ederim.
3/10 puan verdi
Kitabı okurken, kendime sıklıkla “Ben şu an ne okuyorum ya?” Diye sordum. Psikoloji konulu kitapları okumayı çok severim. Ama hikaye çok basit bir dille anlatılmış. Zaten konuda bir o kadar basitti. Benim için vakit kaybıydı. Maalesef beğenmedim.
5/10 puan verdi
Merak ederek başladığım kitap akıcı bir şekilde ilerliyor ve hemen bitiyor. Reklam arası gibi düşünülebilir. Sıkılmadan okunabilecek bir kitap ama etkileyici değil. Katkısını sorguladım diyebilirim.Belki de beklentim de yüksekti.
Bir Narsisin Gölgesinde On İki Ay
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.